Foarte pe scurt, dar foarte pe scurt, despre ,,noua lume nouă”, de după COVID.


Cu totii invatam lucruri noi in aceasta perioada de adapost la domiciliu, perioada pe care nu ne-am inchipuit vreodata ca o vom experimenta. Este o criza generationala (mi-aduc aminte de povestile lui tataie Sandu, care erau ,,de dinainte de razboi” și ,,de dupa razboi” – a fost pe front in al doilea razboi mondial.

Acum vom avea ,,lumea de după COVID”. Pandemia si criza economica, subliniez economică și nu financiară provocata de ea (și amplificata in unele tari, precum Romania, de modul în care este gestionată criza economică) isi pun amprenta pe copiii noștri. In aceste conditii, toti ar trebui sa invatam lucruri noi, desi constat o rezistenta majora și chiar agresivitate (și nu o priviți ca o generalizare) printre unii dintre cei care se autotintituleaza ,,antreprenori in serie” ,,chief hapiness officer” dream catcheri, thinkeri, sau alte bazaconii gen auto-denumiti influensari.

Le inteleg drama, foarte multora li se prabusesc castelele de nisip si ei cred, inclusiv in criza (incurajati de retele capitalistilor de ordonanta), ca si le vor construi la loc. Ca doar pe moment ingusteaza/niseaza sifonarea banului public in perioad de criza (exemplul mastilor la pret de speculă) și achizițiilor la preț de speculă de către Unifarm.

Ei cred că ,,această criză nu ne va atinge” și că doar vor pune un pic pe hold, apoi dau play după criză și se mufează din nou la banul public, făcând efectiv nimic. Dar că noua lume nouă – cea de după COVID, nu va mai permite asta.

Cu atât mai mult sunt mai mândru de Răducu (10 ani) – Zillion Radzy pe youtube, care ieri a învățat, din nou, ceva. A făcut prima lui editare audio a unui fișier video. Întrucât înregistrarea brută a event-ului de pe Fortnite avea vocea unui coleg, a făcut primul lui Intro Audio (urmăriți primele 18 secunde din fișierul VIDEO de mai jos) în care a explicat de ce. Pentru asta, a căutat soft pentru editare audio (singur), și-a înregistrat vocea, a făcut insert audio, și chiar a explicat superb. Mi-a spus că după ce va face și prima editare video (alta decât cut), va pune și un tutorial pe canalul lui. Pentru ca, acele lucruri pe care le învață el, să îi învețe și pe urmăritori. Sunt foarte mândru de Răducu, îl puteți auzi în primele 18 secunde (Zillion Radzy):Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. De acord cu bucuria pricinuită de reușitele juniorilor noștrii. Dar am ceva rezerve privind „noua lume nouă”… Cred că au mai fost momente în istorie când omenirea a mai primit lecții. Diferența apare când lecția este citită din manual sau trăită pe propria piele. Probabil și dinozaurii au avut virusul lor, dar dacă nu au învățat nimic… Iar noi am citit despre „gripa spaniolă” și …

  2. Sigur va fi o altfel de lume….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: