Rolul Analytics pe timp de criză. Ce impact are pandemia asupra companiilor și consumatorilor din România.


Am acceptat cu plăcere invitația de a fi speaker, alături de Dorian Hodorogea – Analytics Customer Advisory, SAS Greece & Eastern Europe, în cadrul webinarului SAS organizat joi, 7 mai 2020, începând cu ora 11.00.

Eu voi arăta de ce vorbim despre cea mai mare criză de pe parcursul vieții noastre. Cum este ea diferită și de ce este diferită față de Marea Recesiune, dar și despre fazele acestei crize. Estimez că ne aflăm doar în a doua fază din cele patru pe care le putem identifica.

Funcționează măsurile tradiționale pentru tratarea crizei economice (și nu financiare) subsecvente crizei de sănătate de publică?  Voi arăta de ce nu și voi arăta și de ce, în România, nici cele tradiționale nu sunt încă folosite pe deplin. Atât populația cât și companiile, vom ieși istoviți financiar din această criză economică și cred că există un singur set de măsuri care are mare probabilitate să funcționeze. Îl voi detalia.

Observăm însă deja cum arată apele necartografiate în care vom naviga: creșteri imense de deficite bugetare și extinderi fără precedent al bilanțurilor băncilor centrale. Ce îmi aduce asta mie, companie mică sau mijlocie? Companiile mari vor fi ajutate? Care sunt companiile critice?

Avem întrebări multe dar și multe răspunsuri certe: da, marile companii își regândesc deja analizele cost-beneficiu în ceea ce privește lanțurile de producție globale. Ceea ce afectează companiile medii și mici și în mod cert populația. Și da, există beneficii în această criză.

Asta este ceea ce voi argumenta eu în webinarul din 7 mai 2020. Și vreau să văd, alături de participanți,  avantajele utilizării instrumentelor de analiză și vizualizare în scopul înțelegerii datelor disponibile la nivel global în contextul COVID-19.

În cadrul evenimentului va fi prezentat și Dashboard-ul SAS for COVID-19, un instrument care dezvăluie noi perspective pentru sprijinirea eforturilor de repornire a economiei. Utilizând analiza avansată de date.

Doriți să ne vedem și să dialogăm în 7 mai 2020, începând cu ora 11 la Episodul 1 al The Analytics Response? Dacă da, aveți mai multe detalii, inclusiv despre participare/înregistrare, chiar AICI:Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

  1. Dl.Soviani,esti singurul analist financiar care stie ce vorbeste. sint repatriat de peste 4/ani s va ascult cu mare atentie.Nu cred ca Ministri de finante,cei din Banca Nationala au prea multe cunostinte financiare,ca dovada ale prostiilor care le fac.Am o rugaminte schimba termenul(cost-beneficiu) cu un termen global (cost- profit).Sa intre si in cultura nationala,Sa stie tot economistul comunist ce inseamna asta.Poate si poporul sa invete ca se faniliarizeaza cu termeni mai populari daca le deschizi capul prin niste cursuri la TV.Ai dreptate 100-100% in tot ce spui pina acum Magarii nu dau date,sau nu stiu unde sa le gaseasca.Sint sigur ca Isarescu este uns cu cacat de bankerii lumii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: