Despre cele 12 credite prin IMM Invest si infuzia reala de 0,0000075% din PIB facuta in Romania.


Confruntate cu esecul IMMInvest, care in 2 luni de la anuntare si 2 saptamani de la functionare dupa caterinca legata de hackereala a reusit performanta de 12 credite (mai putin de un credit pe zi, circa 1,5 milioane de Euro in total), si un stimul real de 0,0000075% din PIB, Guvernul, prin Florin, ne anunta astazi doua lucruri.

Primul ,,la o singura banca erau deja 1000 de cereri aprobate”, fara sa ne spuna banca – ceea ce mie imi confirma ca hackereala site-ului facut cu tehnica chinezeasca a fost invocata pentru că firmele lor, agreate, nu aveau pregatite dosarele si riscau sa se termine garantiile daca bancile acordau creditele companiilor agile si de buna credinta.

Al doilea ,,La start-up nation a trebuit sa pun eu bani la rectificare sa platesc facturi restante de doi ani de zile ale teparilor de la PSD”. ,,Sa pun eu” – inteleg ca adus bani de acasa si de aceea astept declaratia de avere de la finalul mandatului de ministru pentru a vedea cat si pentru cine a pus bani de acasa. Apoi, Florin ne spune ca plateste facturile teparilor de la PSD? (factura este a celui care o emite, adica teparii de la PSD au emis facturile iar el le achita).

Nu ma mira, intrucat Florin este ministrul de finante al teparilor de la PSD, care au trecut guvernul Orban cu el ministru de finante. Si de aceea ii solicit imperios ministrului de finante al teparilor de la PSD, Florin, sa publice pe site-ul ministerului de finante ce facturi a platit din Start-up nation si beneficiarii reali ai platilor facute de Florin teparilor de la PSD.

Desigur poate fi vobra si despre o farsa pe care i-o face limbajul economic lui Florin, dar atunci se naste o alta intrebare, relevata de urmatoarea situatie factuala:

Inainte de rectificarea mincinoasa la care face referire (cea in care a mintit ca PIB-ul Romaniei va creste in 2020 fata de 2019 cu 22,3 miliarde de lei si ca vom avea doar 37.000 de someri in plus fata de 2019), Florin a mai facut cateva bugete: rectificarea din noiembrie 2019 si bugetul pentru anul 2020. Daca a alocat bani pentru start-up nation doar la rectificarea din martie 2020, se dovedeste ca actuala administratie a fost la fel de tepara ca si PSD, intrucat din noimebrie 2019 pana in februarie, a continuat atitudinea de tepari ai PSD, neplatind facturile SRL-urilor.

Florin nu ne spune insa daca a recuperat de la BCR – Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru locuinte, cele 700 de milioane de lei, asa cum a dispus ICCJ, dansii fiind cei care in februarie 2020 au avut tentativa fraudarii bugetului de stat (prin proiectul de ordonanta de urgenta) cu aceasta suma. Si inca ceva, Florin nu ne spune care banca a aprobat cele 1000 de credite, dar am un feeling puternic, pe care il voi dezvolta ulterior.

Citiți și:

IMM Invest la 2 luni de la anunț: 11 credite în valoare totală de 1,5 milioane de Euro. #nimicpentrupopulatie. În SUA au fost garantate milioane de imprumuturi pentru sute de miliarde

 Categorii:Editoriale, The Money Show

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: