IMM Invest la 2 luni de la anunț: 11 credite în valoare totală de 1,5 milioane de Euro. #nimicpentrupopulatie. În SUA au fost garantate milioane de imprumuturi pentru sute de miliarde de dolari.


Se implinesc doua luni de la anuntarea IMM-invest. Stiti povestea – anuntul cu hackereala care sa permita intarzierea platformei pentru a permite (unor) firme paravan sa faca dosarele la banca (va mai aduceti aminte de reteaua bancherilor?) sau pentru pe a permite IFN-urilor care plaseaza bani cu dobanzi anuale si de 3000 la suta sa intre in program.

Pana ieri, 13 mai, doar 11 firme au primit au dosarele acceptate si de catre banci in valoare de 7,3 milioane de lei, adică un milion si jumatate de Euro. Suma pentru programul paravan IMM Invest acordata efectiv la 2 luni de la debutul crizei este de 7 ori si jumatate mai mica decat valoarea unei singure achizitii de la firma paravan Romwine & Coffee – cea pusa pe numele unei ,,analfabete” din Giurgiu.

Concluzionez astfel, la 2 luni de la lansarea programului – strategia guvernului este #nimicpentrumicilecompanii. La asta se adauga #nimicpentrupopulatie, in conditiile in care BNR nu a facut nimic esential pentru a reduce marjele de profit din activitate de creditare a bancilor, prin parghii de piata, iar reducerea de 0,5 puncte a dobanzii a fost simulata, prin manipularea in avans, in sensul cresterii a dobanzilor din piata monetara (+0,41 puncte procentuale).

Prin IMM Invest, în esență, guvernul subvenționează marjele de profit ale băncilor, pentru a rămâne mari.

Cum e în Statele Unite ale America:

  • FED a dus demult dobânzile la Zero, ceea ce reduce povara bancară pentru populație și companii;
  • Au trimis cecuri direct către populație de peste 3000 de dolari (pentru o familie de 4) și mai trimit
  • Au deja 3 runde ale programului Paycheck Protection Program (extins in 24 aprilie). Paycheck Protection Program este un program al administrației americane care oferă împrumuturi pentru companii mici în scopul menținerii salariaților. Imprumuturile NU VOR TREBUI returnate dacă aceste companii vor menține salariații timp de 8 săptămâni, iar banii vor fi folosiți pentru plata salariilor, chiriei, dobânzilor pentru ipoteci, utilități. Altfel, dacă companiile mici beneficiarii nu își vor putea ține angajații, împrumuturile vor trebui returnate în 2 ani și cu o dobândă anuală de 1% pe an).

Iată sumarul celor 3 runde ale Paycheck Protection Program:

  • Runda 1 (până la 16 aprilie 2020). Administrația americană a garantat 1.661.367 de împrumuturi în valoare de 342,27 miliarde dolari. Valoarea medie a unui împrumut în Runda 1: 206.000 dolari. Peste 1,2 milioane de împrumuturi au fost pentru sume mai mici de 150.000 de dolari).

  • Runda 2 (27 aprilie – 8 mai). Administratia americana a garantat 2.571.167 de împrumuturi în valoare de 189 de miliarde de dolari. Valoarea medie a împrumutului garantat a fost de 73.000 de dolari;

  • Runda 3 (27 aprilie – 8 mai 2020). Urmează.

Și încă ceva, urmând să revin asupra acestui aspect: în SUA, nicio bancă nu a avut o cotă de ,,împărțire” mai mare de 4,7%, un alt semnal că economia în Români NU FUNCȚIONEAZĂ. În curând.

În timpul ăsta, de ce se ocupă BNR? De asta:

În loc să reducă povara bancară pentru populație si sa nu mai speculeze pandemia, ”um0195 bitches” au sarit cu propaganda. Si un mesaj pe Whatsup de la Washington.

În timpul ăsta, de ce se ocupă guvenrul? De asta:

De ce sunt incluse IFN-urile (care percep dobânzi intre 1% pe zi și peste 3000% pe an) la credite subventionate de stat. Un raspuns. #nimicpentrupopulatie

În timpul ăsta, de ce se ocupă administrația din România? De asta:

Decat sa mintiti incă 6 luni, mai bine spuneti romanilor adevarul despre efectele economice ale COVID



Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: