Câteva gânduri despre știrea ,,pe surse” care îl dă pe Florin posibilă propunere de premier de la PNL.


În martie 2020, când Florin Cîțu a fugit din fața parlamentarilor care se pregăteau să îl voteze premier în România era depistate în total 48 (patruzecișiopt) de cazuri de infecție cu noul coronavirus și nicun decedat.

Astăzi, 9 decembrie 2020, când se vehiculează pe surse că Florin Cîțu ar fi (din nou) propunerea de premier a PNL-ului, în România au fost depistate 532.042 persoane confirmate (de 11.000 de ori mai mult) și 12.821 de persoane decedate.

Daca se adevereste stirea ,,pe surse” (pe care eu o cred intoxicare) că Florin Cîțu este favoritul de premier al PNL, nu pot să mă gândesc decât la următoarea succesiune a jocului operativ pus în operă prin Klaus Iohannis:

1. lui Ludovic Orban, abulic, i s-a cerut sa demisioneze, nefiind intampinata vreo opozitie, pentru a fi substituit cu Ciucă;

2. PNL îl va propune pe Florin Cîțu premier dar el nu va fi votat nici măcar de toți membrii PNL, astfel că un eventual guvern Cîțu va pica la vot, cu consecinta ramanerii ca interimar a gen. Ciucă.

3. Un nou premier va fi desemnat de către Klaus Iohannis după ce Florin își va încheia rolul decorativ, noul premier urmând să fie actualul premier interimar – gen. Ciucă.  Aici, în numele interesului național (ca gen. Oprea) vis-a-vis de anticipatele care vor urma, fostul doctorand SRI Marcel Ciolacu (care a jurat pe Grindeanu intr-o cameră în care se afla și o Biblie că nu e marioneta securității) va vota din nou guvernul PNL, desăvârșind complicitatea la guvernarea #nimicpentrupopulație, Pentru că, amintiți-vă, Orban a fost primul ministru votat de Ciolacu.

De obicei nu fac scenarii politice dar mi-am permis aceste scurte considerații pentru două motive:

1. Îl cunosc pe Florin și i-am reproșat dur și direct când a fugit cu 10 minute înainte de votarea sa (da, de către Ciolacu). S-a temut că ar putea deveni premier în locul lui Orban;

2. Am convingerea că demisia ,,câștigătorului moral” Orban (susținut de primarul abulic Nicușor), care la propriu este deja îngropat în gunoi de fosta colegă Clotilde, nu este decât prima parte dintr-un #jocoperativ, care va avea, din păcate, consecințe dezastruase asupra mersului economiei în 2021 dar mai ales în privința gestionării pandemiei. Devine evident că strategia artizanilor jocului, chiar și după trecerea alegerilor, este să nu testeze suficient și să nu vină cu măsuri reale pentru populație.

Știrea pe surse a apărut pe hotnews. Între timp s-a confirmat. Nu e o glumă.

În martie 2020 când Florin Cîțu a fugit la propriu de la votarea cabinetului propus în calitate de premier desemnat, ne-a explicat:

,,Un mesaj important pentru români. Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi. Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi. Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează. Mulțumesc pentru încredere și susținere.”.Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , ,

4 răspunsuri

 1. Da, si eu cred cam acelasi lucru. Si ar mai fii de spus ca PNl se comporta strict ca PSD, adica folosirea institutiilor publice in folosul propriu doar ca la un nivel mai mic( poate ca din cauza ca inca nu au fost prea mult timp la comanda, cine stie) si mai putin interesul cetatenilor si bunastarea lor.

  • Nivel mai mic raportat la ce?

   Costelu; Alexe de la mediu păstorea tăieri de păduri ca-n povești în perioada lock-down-ului, iar oficial declara că România importă lemn din Austria. De ce? Pentru că-i credeți!

   Neaplicarea legii de majorare a pensiilor cu 40% nu poate fi decât opera SRI via Cuie Mîțu. Discreționari, acei bani au fost aruncați pe investiții în firmele acoperite ale SRI. Dar nu numai acei bani.

   Deci, „se comportă strict” este o poveste. N-aveți niciun control asupra SRI, guvernele SRI își permit orice.

 2. As fi apreciat daca postarea nu ar fi continut dezacorduri gramaticale. Altfel, scenariul pare realist, cunoscandu-l pe Iohannis.
  Intrebarea ar fi: de ce a mai castigat PSD alegerile?

  • Buna dimineata, multumesc, am incercat sa corectez. A fost o zi plina pentru mine azi, incep articolul spre exemplu pe telefon (unde scriu cam neingrijit, apoi scriu pe laptop) si de multe ori, din graba de a da primul stirea/unghiul, nu mai recitesc. Voi di mai atent, va multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: