Despre retelele de avocati (si/sau magistrati) care stau in anticamerele puterii, disperate de condamnarea (trecerea in rezerva de la penitenciar) a avocatului Robert Rosu.


Retelele de avocati care stau in anticamerele puterii, incluzand conducerea UNBR, sunt solidare cu Robert Rosu, avocatul infractor condamnat la 5 ani de executare pentru constituire/aderare/sprijinire de grup infractional organizat si pentru complicitate la abuz in serviciu (si NU pentru ca ar fi asistat un client).

Ei incearca sa atraga in marja lor si avocati care nu au legatura cu retelele infractionale din justitie, si care sa il sprijine pe ,,Robert”.

Recunosc, cand am auzit de condamnarea lui Robert Rosu in dosarul Ferma Baneasa, m-a surprins, pe mine ducandu-ma gandul pana sa termin de ascultat stirea la Radio ca a fost condamnat in legatura cu privatizarea frauduloasa a BCR (stiti ca la privatizare BCR, activele Bancorex, banca ce a fusese absorbita de BCR – nu au fost reevaluate, pe cale de consecinta, active extrem de pretioase, precum Bucharest Financial Plaza de pe Calea Victoriei, fiind vandute la privatizare la valoarea contabila (nici 3000 de Euro pe toata cladirea, respectiv 100 de milioane de lei vechi).

Desigur, Robert Rosu a fost si avocatul turnatorului Securitatii Traian Basescu-Petrov in procesul cu nesecuristul Dinu Patriciu… Desigur, despre alt Robert Rosu – fondator al casei de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii (desprinsa din Musat si Asociatii, de la fostul turnator al Securitatii Musat din inchisoarea de la Aiud afirmand dl. avocat Tuca ca a invatat o multime, probabil la fel si Robert Rosu, care isi are originea tot la Musat) vorbea riseproject.

Sau e acelasi Robert Rosu, care apare in registrul Mossack Fonseca in dreptul firmei Lester Invest Group SA (British Virgin Islands) pe care a reprezentat-o? Este oare acelasi Robert Rosu care a actionat ca interpus al lui Benny Steinmetz (condamnat si el la 5 ani cu executare in dosarul ferma Baneasa), si care intocmea actele prin care ,,proprietatile” ,,printului” Paul au fost ,,restituite” si mai apoi au intrat in posesia unei companii off-shore, generand un prejudiciu de 145 de milioane de Euro?

Este acelasi Robert Rosu de la casa de avocatura ,,numarul 1 in Europa Centrala si de Sud Est”, fondator?

Evident, ar fi de preferat ca avocatii onesti sa fie mai rezervati in a se alatura voluntar sau din convingere retelelor de avocati care stau in anticamerele puterii. Si stiti de ce? Si stiti de ce este atata emotie în anticamerele astea, inclusiv la judecatori? Pentru ca, la data condamnarii, 17.12.2020, Robert Rosu, literalmente, a fost trecut ,,in rezerva”. Pentru ca, incepand cu decizia ICCJ, Robert Rosu a fost incadrat de catre politie pe baza mapei profesionale actualizate, de data aceasta, CU evaluare. Cu evaluarea ICCJ. Spre deosebire de BCR care fost vanduta FARA. Fara evaluare de active.

Citiți și:



Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Un prim si singur gând (deocamdata) despre programul de guvernare care se ,,cristalizeaza”: pusi pe sifonarea banului public. – Blogul lui Radu Soviani

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.