Despre bugetul alternativ al caricaturii șefului opoziției, fost doctorand SRI și absolvent de Ecologica.


Dacă în România clasa politică (putere-opoziție) născută din lup (securitate) a demonstrat pe deplin pe perioada pandemiei că nu dă doi bani pe populație, fiind incompetentă, indiferentă și chiar iresponsabilă, Președintele ,,Opoziției”, Marcel Ciolacu ține să demonstreze că este și ,,paralelă” cu înțelegerea și gestionarea crizei economice gestionate de pandemie și cu necesitățile reale ale populației.

Fostul doctorand SRI și absolvent de Ecologică, Marcel Ciolacu, vine cu o altă trăznaie: ,,noi vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ și le vom arăta românilor că există bani în bugetul României astfel încât să nu fie înghețate nici pensiile, nici salariile”.

În mod evident fostul doctorand SRI încearcă să vă păcălească sau chiar să vă prostească, pentru următoarele argumente:

1. Bugetul se creează pe legile în vigoare. Deci un buget ,,alternativ” (alternativ la ce, ca nici bugetul oficial nu există????) nu poate fi creat decât pe aceleași legi. Pe legile în vigoare, fostul doctorand SRI ar trebui să demonstreze că veniturile ar putea fi mai mari cu vreo 3-4% din PIB (fără majorări de taxe, pe legile existente) sau că ar reduce cheltuielile cu 3-4% din PIB, ceea ce de asemenea ar pune presiune pe evoluția economiei in 2021, ceea ce zice că nu va face, zicând că alternativul lui de fapt le va crește). Declarația nătângă și prostească a fostului doctorand SRI nu arată decât continuarea în 2021 a complicității toxice putere-opoziție;

2. Mimând opoziția la guvernarea toxică Ludovic Orban, Ciolacu a pierdut și orice șansă de a face în Parlament legi pentru populație. Oricum, această șansă nu a folosit-o nici când aveau 40% în Parlament, preferând postura de complice la specularea pandemiei și la politica #nimicpentrupopulație, așa cum am arătat încă din aprilie 2020:

În mod real, ce a făcut PSD ca partid, pentru populație prin reprezentanții lui în stat, pentru limitarea efectelor economice ale pandemiei? #nimicpentrupopulatie

 Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Trecand peste proba timpului , prin care nu au demonstrat prea multe PSD -istii la guvernare si prin care nu i-as da crezare lui Ciolacu, a spune ca nu se poate face nimic cu bugetul este echivalent cu PNL = cel mai bun buget … guvernare etc. Ceea ce e fals . Cresterea salariului minim cu cel putin 20 % ar pune presiune pe toate firmele care sunt deja moarte si nu stiau ( adica platesc la greu salarii minime …) Polonia a reusit crestere mult mai mare , iar firmele nu au plecat din Polonia. De asemenea o lege pentru taxarea suplimentara a firmelor care externalizeaza profitul astfel ca apar cheltuieli fara o baza reala ( vezi retailul si marcile proprii ). Din energie ar putea fi colectati cel pun 2-3 md de euro , Enel eludeaza legea , fura consumatorii, inventeaza costuri etc . Liberalizarea invocata este implementata haotic fiindca sunt sute de feluri de contracte. Consiliul Concurentei poate aplica nioste penalitati substantiale „grasilor” din Romania …
    Oricum 20 % la salariul minim = peste 5% la buget …..Pana si plata pensiilor speciale in ultima zi din luna ajuta la cash flow ….
    Demonstratia ca PSD e prost nu duce la concluzia ca PNL-USR e „destepti” , se poate sa fie chiar mai prosti , iar oamenii trebuie sa puna la indoiala si sa gandeasca cu propria minte , nu sa accepte orice ineptie a unor conducatori incompetenti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: