În mod real, ce a făcut PSD ca partid, pentru populație prin reprezentanții lui în stat, pentru limitarea efectelor economice ale pandemiei? #nimicpentrupopulatie


Îi rog pe cei din lista mea de cititori, care sunt apropiați de PSD, să mă ajute să răspund la această întrebare. Scurt și succint: 1,2,3. Am încercat să găsesc eu răspunsul, dar nu l-am găsit.

Și de aceea mi-am întărit concluzia că PSD (cu un ex-trezorier cercetat pentru spălare de bani și pe care nu l-a denunțat chiar el Parchetului) este complice la politica promovată de guvernul Orban: #nimicpentrupopulatie #nimicpentrumicilecompanii.

Poate că nu există un exemplu mai grăitor decât aprobarea tacită de către Camera Deputaților (acolo unde Ciolacu este Președinte – deci al treilea om în stat) a proiectului privind autonomia ținutului secuiesc.

Nu dau doi bani pe explicațiile lui Ciolacu privind motivele pentru care nu și-a îndeplinit obligațiile impuse de Constituție, ca Președinte al Camerei Deputaților – știți, alea legate de suveranitatea statului român. Nici pe ,,corectarea” din Senat.

Explicațiile inacțiunilor și favorizărilor lui Ciolacu sunt în linie cu cele ale hoțului de cuvinte Victor Ponta, care, prins cu doctoratul furat, s-a arătat dispus să renunțe la ,,titlu”. Desigur, Ponta este și recidivist – prins cu faptul că lua bani de la Șova pentru muncă neprestată, a mușamalizat prestarea ,,muncii” , punându-i pe ăia de la Șova să creeze ulterior rapoarte de activitate, în vederea creării aparenței de legalitate pentru încăsarea unei părți din sumele sifonate de Dan Șova, în esență, din banul public. Cam așa și cu ,,repararea” din Senat.

Explicațiile lui Ciolacu sunt deasemenea în linie cu cele ale ,,investitorului” Călin Popescu Tăriceanu – cel care ,,a aflat din Ziarul Financiar de oportunitatea de investi la Petromidia” pentru a se disculpa de reprecursiunile penale a ceea ce se numește ,,insider trading”. În timp ce era premier. ,,Traiane…. dacă ai putea vorbi la Parchet?….” (pentru Patriciu).

Am criticat simulacrul de conferință de presă a lui Iohannis de ieri, în care aproape 2 ore a încercat să mascheze că guvernul său nu face nimic pentru populație. Citiți postarea de ieri și modul în care a umilit ,,presa” (felicitări puținilor jurnaliști care au adresat întrebări reale. Foarte puțini). Dovedește #incompetență și faptul că nu dă doi bani pe populație.

Însă, și ieri, și azi, Iohannis a demonstrat un sâmbure de adevăr în ceea ce privește rolul activ al PSD în adâncirea crizei economice în care ne aflăm.

Sigur că Iohannis hiperbolizat și a încercat să o dea exclusiv pe PSD, pentru a masca complicitatea politicilor economice ticăloase a liderilor acestui partid, cu guvernul său – pe care, să nu uităm – PSD-ul i l-a dat. Fără voturile PSD, Guvernul Orban (2) ar fi picat. Iar PSD-ului pare chiar să îi placă asta.

Însă, ce a făcut în mod real PSD pentru a limita efectele economice ale pandemiei? Nimic.

Am arătat încă de la bun început în această criză de sănătate publică faptul că primul instrument pe care administrația României trebuia să îl folosească era reducerea ratei de dobândă de politică monetară (atributul BNR) și îngustarea marjei cămătărești a băncilor comerciale din România (în prezent de 5 ori mai mare decât în zona Euro și dublă sau chiar triplă față de Polonia).

Pentru asta era necesar ca BNR să fi acționat în sensul reducerii ratei de dobândă cheie spre 1%. Așa cum am arătat AICI. Vă reamintesc că actualul Consiliu de Administrație BNR este opera PSD-ului, fiind numit de majoritatea solidă a PSD-ului din vară. Este un consiliu de administrație politic și este normal ca el să fie tras la răspundere politic.

Ați văzut vreo luare de poziție a PSD față de mimarea reducerii dobânzilor de către BNR? Ați văzut vreo interpelare, vreo invitație în Parlament a fostului turnător al Securității, Manole, pentru a explica de ce obligațiile Consiliului de Administrație BNR condus de Mugur Isărescu primează în fața intereselor economiei naționale, inclusiv în criză?

Nu. Nu ați văzut. Ați văzut în schimb inițiative irealizabile din punct de vedere economic sau tardive. Cum ar fi anularea dobânzilor plătite de populație. Ceea ce e o imbecilitate. Spre deosbire de reducerea prin pârghii legale și de piață a marjei profiturilor băncilor comerciale.

Despre tardivitatea unor decizii (anularea dobânzilor la dobândă), ați văzut doar o încercare de acoperire a imaginii de nărod a lui Florin (premier desemnat fugar). Imaginea de nărod a lui Florin s-a relevat prin ,,ordonanța de corecție a ordonanței de urgență privind amânarea ratelor” atunci când a ieșit cu explicația că ,,observațiile ministerului de finanțe privind ordonanța amânării ratelor nu au fost incluse în ordonanța inițială” – deși chiar el, Florin, ieșise după ședința de guvern să anunțe cum arată ordonanța. Deci, doar într-un mod fix maradonist (,,gol din henț” Florin ne spunea că observațiile privind neplata dobânzii la dobândă fuseseră făcute, dar neincluse.

Ați văzut vreun discurs economic real promovat de către PSD în spațiul public? Nimic. Am remarcat în schimb cum încearcă diverși inși din PSD să se agațe de argumentele mele economice (prezentate în mass-media) în privința devoalării că guvernul #nufacenimic pentru populație. Doar că guvernul nu face nimic pentru populație, cu complicitatea lor.

Înclin să cred că PSD speculează economic pandemia în aceeași măsură ca și guvernul României și BNR: încearcă să își facă culoare de sifonare a banului public în această conjunctură. În mod real nu prezintă nicio soluție economică sau preocupare pentru a surmonta problemele reale ale economiei, în această criză fără precedent.

În esență, PSD, care nu a ieșit cu nicio propunere legislativă realistă de sprijinire a ocupației este ocupat să mimeze opoziția sperând că această conduită similară cu puterea (hoții punctuale de la buget – vezi și cazul trezorierului splător de bani), la scutul organizațiilor MapN, fie ele SRi sau SIE, va reuși să îl vopsească.

Iohannis face bine ceea ce face, indicând nocivitatea PSD (inclusiv în această criză) și încercând el însuși să pară diferit de Adrian Năstase (6 case versus 4 case – testament falsificat versus Mătușa Tamara). Și ieri și azi, Iohannis a arătat fără niciun fel de dubiu sâmburele de adevăr  în privința rolului activ al PSD în adâncirea crizei economice în care ne aflăm. Corect. Dar rolul PSD în această criză este hiperbolizat de Iohannis ca să ascundă în spate propria incompetență în gestionarea crizei, dar mai ales ca să ascundă ,,obligațiile” pe care le are față de aceleași ,,obligații” ale PSD.

Între timp, structurile de securitate națională amenință ambele tabere politice cu discursuri de reminiscență legionară ale unităților partid politic – USR-PLUS. Activiști alde Dan Barna sunt puși să schelălăie fără sens la ambele tabere. De fapt, astfel, este modul în care și ,,puterea” și ,,opoziția” sunt ținute în scurt de deținătorii dosarelor și angajamentelor la Securitate ale ,,oamenilor politici”, fie ei academicieni sau nu, care au preluat scena în ,,lupta” cu pandemia ca să facă ce? Să facă #nimicpentrupopulatie.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

5 răspunsuri

  1. 1. I’au votat Kaizerului inca un guWerner;
    2. I’au votat o stare de urgenta;
    3. I’au mai votat o stare de urgenta;
    4. In buna traditie „Mircea, fa’te ca lucrezi”, au anuntat o comisie de ancheta si doua motiuni simple.

    Gata.

  2. Imi permit sa va ofer doar un copy-paste al postarii de azi a fostului liberal si fostului membru ALDE, actualul PSD-ist, Daniel Catalin Zamfir: O MARE VICTORIE IN FAVOAREA OAMENILOR CU CREDITE LA BANCI
    Darea in plata – cu criterii de impreviziune- a fost votata in Camera Deputatilor! Multumesc in primul rand colegilor de la PSD care au susținut si votat proiectul de lege, cat si celorlalte partide, mai putin celor de la PNL si USR care au votat contra.
    Sper din suflet, ca Presedintele care a promulgat Legea darii in plata in 2016, sa nu o considere populista doar pentru ca e sustinta de PSD, si sa o promulge.Celor de buna credinta le aduc aminte ca in 2016, legea pe care am initiat-o, a fost susținută atunci de colegii de la PNL si votata in unanimitate in Parlament! Asadar, PSD cu Marcel Ciolacu si Victor Ponta,UDMR cu Kelemen Hunor, au votat PENTRU, desi proiectul venea de la penelistul Zamfir. In schimb, Ludovic Orban care a votat PENTRU atunci, a dat ordin acum, nu numai sa se voteze impotriva, ci sa se atace si la CCR! Le multumesc lui Marcel Ciolacu, lui Victor Ponta si lui Kelemen Hunor pentru consecventa, il detest pe Orban si pe toti cei care vor sa-i ruineze pe romani!
    P.S. Uite de ce sunt pesedist si nu penelist: ma pot uita cu mandrie in ochii oamenilor ca am dus la bun sfarsit un proiect care ii scapa de ruina! Voi, fostii mei colegi, ce le spuneți?

  3. Poate îmi răspunde și mie cineva: Ce părere aveți despre francul elvețian care a ajuns la cursul la care era euro înainte de criza asta? Oare se întâmplă ceva de băncile ofera clienților care mai au credite in franci conversie în lei cu dobândă fixă de 1% pe primii 7 ani (ba unele și cu discount la sold!!!) – de când/de ce sunt așa de generoși??? Mi se pare puțin suspect! Ce ziceți? Se tem sa nu cada cumva și francul???

    • Francul elvetian a fost tot timpul o moneda de refugiu. Prin urmare, in turbulente sa intareste. Dar apoi evolutia e putin previzibila. Cand va fi, deprecierea leului e foarte probabila sa se intample si fata de franc. Deci 1 la suta dobanda plus comisioane devine rapid mult mai mult pebtru cei care castiga in lei. Ma mira ca bancile mai ofera imprumuturi in franci.

  4. Am o singura explicatie. Lideriul PSD Ciolacu e santajat de „baieti” si nu vrea sa clatine barca.
    Dar va mai amintiti ce s-a intamplat pe 26 Februarie?

    1. Teodorovici anunta ca Iohannis este un presedinte care isi bate joc de Romania si de aceea trebuie sa fie facut inofensiv: „Prin desemnarea lui Cîţu, Iohannis a încălcat Constituţia; se poate începe procedura de suspendare a preşedintelui”

    https://www.agerpres.ro/politica/2020/02/26/teodorovici-prin-desemnarea-lui-citu-iohannis-a-incalcat-constitutia-se-poate-incepe-procedura-de-suspendare-a-presedintelui–456190

    Un cititor chiar scrie in josul paginii: Daca aveti toata documentatia pt .suspendare faceti-o odata ca ne-am saturat sa tot asteptam .

    2. A fost inregistrat primul caz romanesc de COVID-19, un contact de douazeci si ceva de ani, sanatos tun, dus cu izoleta sa fie tratat cu ciorbitza. Desigur, o inscenare a serviciilor, avand in vedere starea insurectionara de la p-ctul 1.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.