Pleacă de la post ambasadorul Zuckerman cel care nu a încetat niciodată să fie un prieten loial al României


Prin anunțarea bruscă, astăzi, de către Ministerul Afacerilor Externe a vizitei de rămas bun a ambasadorului Adrian Zuckermn, ambasador SUA la București, Adrian Zuckerman înregistrează o premieră:

Este singurul ambasador care ,,taie” legăturile cu România de două ori într-o viață. Prima oară când a reușit să evadeze cu familia și să scape de sub jugul și vigilența Securității, inițial în Italia și apoi în SUA, și a doua oară acum, 11 ianuarie 2021.

A doua oară, azi, mult mai repede. Adrian Zuckerman și-a preluat mandatul în 14 decembrie 2019, în urma unei nominalizări a lui Donald Trump din august 2018 și în urma unei proceduri care a debutat în 16 ianuarie 2019.

Prin plecarea de azi, cred că Adrian Zuckerman devine primul ambasador SUA și prieten loial al României al cărui proces de desemnare (din august 2018 până în 14 decembrie 2019, 16 luni), a durat mai mult decât mandatul (aproape 13 luni).

Despre nominalizarea lui Adrian Zuckerman ca propunere de ambasador în România presa a aflat mai multe după anunțarea intenției de nominalizare de către Donald Trump imediat, chiar de la ministrul de externe al acelui Moment, fostul șef SIE Teodor Meleșcanu:

„Mesajul este foarte simplu: ne bucurăm că vine un ambasador care o legătură cu România. Este născut în România, vorbeşte perfect limba română şi sunt absolut convins că, în timpul mandatului său, Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite va cunoaşte o evoluţie ascendentă”, declara fostul șef SIE, la acel moment ministru de externe și care l-a întâlnit în ianuarie 2020 pe Adrian Zuckerman (venit la post) în calitate de (încă) șef al Senatului României.

Deși prin rămasul bun de astăzi Adrian Zuckerman ,,taie” legăturile cu România de două ori într-o viață, el nu a încetat niciodată să fie un prieten loial al României.

În decembrie 2019 detaliam povestea tăierii pentru prima dată a legăturilor cu România a ambsadorului Zuckerman:

Cum arăta actualul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, în 1975, la 10 ani de la emigrarea din România.

Una dintre ultimele acțiuni publice ale ambasadorului Zuckerman în România a fost asta, în 11 decembrie 2020:

După 55 de ani. Cine ar fi crezut? Ludovic Orban sau Ludovic L. Orban?

La fix o lună după medaliera lui Orban, Adrian Zuckerman părăsește postul.

Deși l-a medaliat pe Ludovic L. Orban, totuși, singurul oficial de rang înalt român cu origini în fosta securitate și aflat încă în funcție, pe care ambasadorul Zuckerman nu l-a întâlnit pe perioada mandatului său, a fost Mugur Isărescu, cunoscut și ca turnătorul securității Manole, dar în permanență pe perioada mandatului a susținut necesitatea liberatății presei.

 



Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. I-au citit bine pe prostovanii din România, cu Iohannis moț.

    Când e nevoie, slugoii Securității se duc repede la Ambasadă să ceară verde. Biletul costă doar câteva miliarde $ pe an.

    Dacă-i amețești pe proștii Securității și le schimbi ciorapul pe care-l vacuumează, poți chiar să plusezi câteva miliarde noi nouțe.

    Următorul ambasador va împărți șepcuțe la discreție, proștii Securității sunt așteptați!

  2. Tare as fii curios pentru ce a fost trimis în România!
    clar ca ceva afaceri grele

  3. Dupa cum stiti la nivelul superior al Masonerie exista un domn Nistor prin care prezenta indica ca Romania va trece sub sfera de influenta a Rusiei. Speculez ca Rusia face rocada cu Germania . In fine Domnul Ambasador cunoaste mai multe despre viitorul Romaniei, un interviu cu Domnia sa ar lamuri cate ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: