Despre reducerea dobânzii cheie de către BNR, de la 1,5% la 1,25%. Prea tarziu, prea putin.


BNR a redus astazi, 15 ianuarie 2021, rata de dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%. Totodată BNR a decis si reducerea ratei de dobanda la facilitatea de depozit de la 1% la 0,75%. Prea tarziu.

Incepand cu martie 2020, in urma interventiilor mele publice si neechivoce privind necesitatea reducerii ratei de dobanda, turnatorul Securitatii Manole își punea manivelele de la BNR (um0195bitches) să mă spurce când susțineam că BNR trebuie să reducă urgent rata de dobândă spre 1%. Abia astăzi, 15 ianuarie 2021, fostul turnator decide reducerea de la 1,5% la 1,25% a ratei de dobândă, 10 luni mai tarziu decat ar fi trebuit (sa o duca chiar spre 1%).

In urma cu 2 zile, aratam la emisiunea lui Silviu Manastire ca este inacceptabil ca BNR sa tina sus rata de dobdanda de politica monetara si rata de dobanda la facilitatea de depozit (banii pe care bancile nu reusesc sa ii plaseze nici statului si nici in credite), la 1%, un nivel de 4 (patru) ori mai mare decât nivelul din boom economic (atunci era 0,25%), di dobanda cheie la un nivel de 15 ori mai mare decat in Polonia.

Abia astăzi, turnatorul Securității Manole decide să reducă ușor rata de dobândă la facilitatea de depozit, de la 1% la 0,75%. In urma cu un an, manivelele lui Isarescu de la BNR tunau si fulgerau impotriva argumentelor mele publice ca daca ar reduce dobanda spre 1%, leul s-ar deprecia cu 15%. Nimic mai fals, așa cum s-a dovedit. Prea tarziu. Prea putin. Prea ca la securitate.

Citiți și articolul meu din 29 martie 2020:

(I) Se va ridica BNR la înălțimea crizei și va reduce, în mod real și urgent, dobânda cheie spre 1%? Până acum, în mod real, nimic pentru populație.Categorii:Stiri

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: