În doar 6 zile din decembrie guvernul a cheltuit pe datorie mai mult decât a încasat pentru Petrom. Deficit bugetar de peste 100 de miliarde de lei în 2020.


Noaptea, ca hoții (la ora 21.00 și cu aproape 3 zile întârziere), Ministerul Finanțelor Publice a publicat execuția bugetară pentru anul 2020.

Confirmă tot ceea ce v-am spus de 2 zile încoace: deficitul bugetar în mod real a depășit 10% din PIB (ei l-au declarat la 9,79% din PIB, raportat la un PIB prognozat mincions de 1040 de miliarde de lei). Haide televiziunile plătite cu 40 de milioane de Euro cu breakingnews.

Ah… nu! Oare nu e de interes că într-o singură lună, decembrie 2020, 31 de zile, România avut un deficit de 18 miliarde de lei, respectiv 3,7 miliarde de Euro)?

Oare nu e de interes că, în 12 luni, datoria publică din deficitul bugetar nou, s-a majorat cu 102 miliarde de lei (21 de miliarde Euro, mai mult decât pachetul de finanțare pentru criza precedentă, pe 3 ani, de 20 de miliarde Euro de la Banca Mondilaă, FMI și Comisia Europeană)?

Oare nu e de interes că deficitul bugetar doar pe decembrie, de 3,7 miliarde de Euro (din 21 de miliarde de Euro deficit bugetar total pentru 2020, adică 10 la sută) a fost de 5 ori și jumătate mai mare decât suma încasată la privatizarea Petrom și de 64 de ori mai mare decât suma încasată pentru privatizare Petromidia?

Facem un calcul?

Guvernul României a cheltuit în decembrie, pe datorie, în numai 6 zile, întreaga sumă încasată de statul român pentru privatizarea Petrom! Nu e de interes? Nu e de relevanță? Ce au făcut de banii ăștia, 10% din PIB, în condițiile în care în mod real doar 2% s-au dus pentru combaterea costurilor legate de pandemie? #nimicpentrupopulație. Cum râdeau ei în urmă cu un an…

Întreaga execuție bugetară petru anul 2020 o găsiți aici.

Citiți și articolul meu de ieri:

Pentru că nu le iese totalul (și încearcă să ascundă un deficit bugetar mai mare de 10% din PIB), ministerul finanțelor nu publică la termen execuția bugetară.

Și poate vă este util:

 

 Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , , ,

1 răspuns

  1. In situatia in care vom continua pe acelasi drum de a ne indatora si previziunile d-voastra si ale Comisiei Europene se vor realiza vom avea soarta Greciei sau U.E. ne va lasa sa ne descurcam singuri? Mai are Romania capacitatea de a indrepta lucrurile sau vom intra intr-o perioada de stagnare economica corelata cu inflatie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: