Pensionarul special se întoarce! Cu un record mondial încă neomologat, usereplus vrea să aducă secretar de stat o pensionară de la 42 de ani (acum 47), cu pensie de 13.000 de lei pe lună.


Nu îi mai ajunge pensia specială de 13.000 de lei pe lună, deși are  47 de ani! Partidul care până ieri propusese o turnătoare a securității ca secretar general al Ministerului Economiei (prin Năsui-Motorola, căruia i-a fost recomandată) lovește din nou.

Potrivit hotnews, usereplus o propune pe Irina Alexe, pensionară specială de la 42 de ani cu 13.000 de lei pe lună, să o înșurubeze ca secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

În 2017, Irina Alexe a devenit deținătoarea informală a unui record mondial: a devenit prima persoană din lume care urma să primească pensie mai mult decât a trăit până la momentul la care a devenit pensionară, la 42 de ani.

Am scris despre asta în august 2017. În extras:

,,Doamna Irina Alexe este pește, a împlinit pe 19 martie 2017 (fiind născută în 1974) frumoasa vârștă de 43 de ani. Primii 43 de ani au fost normali: a fost sugar, bebeluș, pre-școlar, școlar, elev de gimanaziu, absolvent de facultate de drept la Academia de Poliție, doctor în drept, cercetător științific la Academia România și a lucrat la Interne găsind timp și pentru Platforma România 100. Ca să facă asta, toate astea, i-a plăcut mai mult școala decât munca, ceea ce nu e de condamnat. Doar că pensia este un drept cuvenit în urma muncii prestate și nu în urma școlilor absolvite. Din experiența personală pot spune că ambiția de a face școală îți diminuează mult capacitatea de muncă. Acesta ar putea fi și motivul pentru care la 43 de ani doamna Alexe se simte obosită și iese la pensie. Și aici vine recordul mondial.

În acest moment, speranța mediee de viață în România pentru femei este de 79 de ani. Ceea ce înseamnă că  dacă speranța de viață va rămâne aici, domana Alexe va încasa pensie specială încă 36 de ani, până în 2053. Doar că speranța medie de viață nu stagnează, așa că doamna tehnocrată și specială Alexe intră în Cartea Recordurilor.”

Iar întreg articolul, aici:

Record mondial. Un cetatean roman este primul om din lume care va primi pensie mai mult timp decât a trăit până a devenit pensionar.

 



Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.