,,Un lucru este cert: de această dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă”. Poți să îi contrazici?


Ieri, 29 ianuarie 2021, premierul, informat de doctorul Arafat, la ora 10.09: ,,Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă.”. Spre deosebire de Colectiv, coordonată de doctorul Arafat? Deja erau confirmați 3 pacienți arși de vii, carbonizați și un al patrulea deces la o persoană imposibil de resuscitat.
– Ieri, 29 ianuarie 2021, după declarația lui Florin, și după ,,reacția eficientă și promptă a autorităților” este găsită o a 5-a victimă a incendiului, în baia de la Matei Balș;
– Ieri, 29 ianuarie 2021, ora 22.00, procurorul de caz despre victima găsită carbonizată în baie după reacția promptă și eficientă: ,,nu pot să îmi explic chestiunea asta”
– Azi, 30 ianuarie 2021, Ministerul Sănătăți încurcă al șaselea deces al unui pacient transferat de la Matei Balș: ba e o femeie de 58 de ani, ba e un barbat de 70 de ani.
Concluzia care începe să se desprindă: o bătaie de joc și intervenția (care nu a găsit în baia spitalului o persoană carbonizată, preț de câteva ore), dar și ancheta. Eu mă aștepta deja la un răspuns: cum au ajuns să expldeze două butelii de oxigen într-un spital în care oamenii vin ca să nu moară? Între timp, navigatorul de citostatice, Vlad Voiculescu, își freacă mâinile și în loc să pună pe primul loc spitalele DIN BANI EUROPENI, pentru care EXISTĂ finanțare, anunță crearea unui ,,fond de investiții” din bugetul național, pentru spitale. Îl anunț cu această ocazie pe Vlad Voiculescu despre faptul că acest fond există. Se cheamă BUGET.
Și deja îl coordonează. La fel cum l-a coordonat și în 2016. Tot între timp, la peste 5 ani de la Colectiv, cu niciun spital de arși construit, cu medicul de la Piatra Neamț trimis în Belgia pentru a fi salvat (după ce la Floreasca i-au pus un diagnostic FALS de Covid, infirmat de belgieni), societatea alege ca primar de sector un individ condamnat în dosarul Colectiv. ,,Societatea civilă” cățărată pe tragedia de la Colectiv a evoluat între timp și s-a instalat în funcții de decizie, fie guvernamentale, fie parlamentare și ne explică ferm: ,,așa ceva nu se mai poate”.
Atașez și gândurile mele de ieri, exprimate pe facebook. Fotografia NU este făcută de Alexandru Nanău, ci de Administrația Prezidențială.

Later edit: Președintele Republicii este deja la ski, la Păltiniș:Categorii:Editoriale

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: