O analiză exhaustivă a proiectului de buget pentru 2021 ne arată principiile pe care a fost construit: înainte în trecut și #nimicpentrupopulatie.


Back to the future pe dos. Adică, fast forward in the past. Sau inainte in trecut. Plus un nou cuvânt în limba română, utilizat la fundamentarea bugetului: ,,Apropape”.

Analizez proiectul de buget pentru 2021. Am două concluzii, preliminare: #nimicpentrupopulatie, deci consecventa a politicilor deja implementate in 2020. A doua concluzie: in esenta, vorbim despre maculatura si despre ignorarea, cu stiinta, a definirii unui mix de politici economice adecvat acestei perioade, in scopul recuperarii economice. Fix pe dos față de cum ar trebui.

Vorbim mai multe diseara, de la ora 22.00, la B1TV. Stiti cum e vorba aia? garbage in, garbage out. Sunt foarte curios cum baiatul fara studii economice de la ministerul finanțelor, care iubește Turcia cel puțin la fel cu doamna Firea (care s-a atașat enorm de autobuzele Otokar și de cheltuielile deductibile ale proprietarilor din Romania), deși Turcia este pe lista ,,gri” a Uniunii Europene, poate justifica analiza politicilor prin prisma principiului macro-economic pe care el l-a inventat: ca sa facem desene pe asfalt (buget) trebuie sa ne ducem inapoi in viitor sau inainte in trecut.

Voi ce înțelegeți din propozițiile astea, care apar în fundamentarea bugetului?

P.S: Uniunea Europeană a declarat devierea semnificativă de la obiectul pe termen mediu (MTO) în urma rezultatelor economcie din 2016, guvernarea tehnocrată, când România a depășit deficitul strucutural de 3%, stabilit prin noua guvernanță fiscală europeană. Dezechilibrele ulterioare au pus gaz peste foc.

Atunci, ministru de finanțe era Anca Dragu. Acum Anca este Președintele Senatului. Atunci, guvernarea era ,,tehnocrată” – un mix bolnav de politici economice, cu un premier care habar nu avea diferența dintre debitor și creditor (Cioloș, detalii aici). Ei conduc si acum, in criza. In boom, au aratat ca au indepartat economia de o evolutie favorabila, pe termen lung. Indraznesc sa spun ca nu au facut-o de prosti. Iar cei care au urmat, au desavarsit porcaria in care ne aflam.

Avem un prim ministru care nu stie diferenta dintre un creditor si un debitor. OK. Cine il manipuleaza?

Analiza chiar este exhaustivă. Mai mult de atât, în mod real, nu merită. #desenepeasfalt dar mai ales #nimicpentrupopulatie.Categorii:Editoriale

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. & O fi dat și Soros, ?

  2. & Sunteți de părere că Rafila, Arafat , d’ăștia, ar putea avea motive să nu vorbească despre evaluarea anticorpilor și a imunității la nou născuți, ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: