Dragnea se considera ,,detinut politic”. Magistratii de protocol sar de fund in sus.


Este dreptul lui Liviu Dragnea sa se considere detinut politic. Si chiar interesul. Nu ma surprinde ca prefera aceasta imagine in loc de cea de gainar, pentru care a fost condamnat.

Dar ce ma surprinde (si ma bucura) este reactia magistratilor de protocol, gen cei din CSM care au vrut astazi sa se constate ca afirmatia (subiectiva) a lui Dragnea incalca independenta justitiei. Infractorul Dragnea si-a ispasit pedeapsa cu puscaria pentru gainaria lui. Chiar nu mai are dreptul la opinie? Ce i-a facut pe judecatorii de protocol din CSM sa sara ca arsi?

Ce l-a facut pe procurorul de protocol de la CSM – Cristian Ban, sa voteze pentru ,,apararea independentei justitiei”, Cristian Ban fiind seful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cand PCAB era subordonata de protocol SRI-ului? Cristian Ban fiind si cel care il chema la ordine de infilitratul de la SIIJ, adjunctul Nicolae Marin, venit pe filiera DNA-ului aflat sub protocol cu SRI?

Episodul 1: Despre biciul Securității de la Sectia Speciala de Investigare a infracțiunilor din Justiție, procurorul Nicolae Marin. Sau Augustin Lazăr de școală nouă.

Desi primele declaratii ale lui Dragnea dupa eliberare au fost lamentabile, oare de ce creeaza inca atatea emotii printre magistratii de protocol si printre presedintii de opozitie de paie, care au subordonat si ei opozitia? Las la o parte faptul ca Dragnea, subiectiv, are si inceputuri de proba de a se considera detinut politic, pornind de la pedeapsa de 7 ani jumate pe care au cerut-o procurorii de protocol (cenzurata de instanta la 3,6 ani), pana la cerbicia procurorilor ca el sa nu fie eliberat conditionat si pana la o ,,inexplicabila” amanare a deciziei CCR privind legalitatea constituriii unor completuri, printre care cel care l-a condamnat pe Dragnea. In esenta, vorbim de aceiasi magistrati de protocol care au stat de sase la prescrierea Microsoft, EADS, Petromidia, etc.

Pe de alta parte, inca sunt nedumerit de ce Dragnea nu a facut cerere de recuzare in completul ICCJ care l-a condamnat definitiv si in care se afla o sotie de mahar activ SRI. S-a bazat Dragnea pe legaturile de lunga durata anterioare ,,rebeliunii”, si a considerat ca lichelele din serviciile de informatii cu radacini in vechea securitate (care pana la un punct l-au sprijinit pe Dragnea) ca iarta si uita?

De ce nu s-au simtit lezati magistratii de protocol din CSM cand au aflat nu numai ca Augustin Lazar a fost biciul securitatii din inchisoarea de la Aiud, dar mai ales ca a fost seful grupului operativ central creat in 1998 de Valeriu Stoica, grup operativ central dintre SRI-SIE-Ministerul Justitiei? #magistratideprotocol.

Despre infiltratul de la Aiud – Gheorghe Mușat, despre ,,biciul securității” – Augustin Lazăr și despre amnezia SRI – serviciu NATO.Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: