Speculatorii isi incarca armele in Septembrie 2021. Ca si in Septembrie 2009. Pregatiti-va sa decida ad-hoc majorari substantiale de taxe.


Papusarii sunt aceiasi. Marionetele s-au schimbat. In loc de Boc avem Citu. In loc de Dan Nica avem Barna. In loc de Securitate, avem tot Securitate.
In urma cu fix 12 ani (septembrie 2009) scriam urmatorul articol (in Business Standard): ,,Ministrii PSD si-au scris demisiile. Speculatorii isi incarca armele”. Acum scriu asa (septembrie 2021): ,,Ministrii de la usereu si plus si-au scris demisiile. Speculatorii isi incarca armele”.
Scriam in septembrie 2009: ,,Probabil că nu exista vreun moment mai prost pentru ca hormonii partidelor de guvernare să explodeze. Probabil că am greşit atunci când am spus că Guvernul şi-a dat seama că este criză abia în luna august. Probabil că nu a realizat nici acum”. Valabil integral si acum.
Scriam in septembrie 2009: ,,Altfel, nu se poate explica atitudinea prim-ministrului, a preşedintelui şi a tuturor celor care susţin că nu mai pot să guverneze cu Dan Nica vicepremier. Nu că domnul Nica ar fi strălucit. L-am criticat atunci când a ieşit cu ideea impozitului Robin Hood pe profitul băncilor comerciale – o astfel de idee nu face decât să grăbească umplerea cu pierderi a bilanţurilor de acasă şi exportul de profit al băncilor care sunt fiicele unor entităţi bancare europene.Până la urmă, ce nu poate să facă domnul Boc din cauza domnului Nica? Nu poate să scoată ţara din criză? Ce nu poate face ministrul Finanţelor din cauza domnului Nica? Nu poate să atingă ţinta de deficit asumată iniţial şi de aceea ajunge la deficit mai mare de 7%? Ce nu poate face preşedintele din cauza lui Nica? Eu cred că domnul Nica este o miză prea mică într-un moment-cheie atât de puternic – România a înregistrat cea mai puternică majorare a lipsei de performanţă bugetară”.
Acum, inlocuiti Nica/Boc cu Barna or Stelian Ion/Citu. Papusarii sunt aceiasi. Marionetele s-au schimbat. Am zis: #nimicpentrupopulatie:
Din septembrie 2009 (cand ministrii PSD isi dadeau demisia iar speculatorii isi incarcau armele) nu au trecut deca 9 luni pana au majorat TVA-ul si au prelungit recesiunea, lovind la picioare economia deja subrezita de criza, inclusiv prin taierile intempestive de salarii. Cat credeti ca va dura acum?


Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: