Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance. Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.


Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar ea le-a introdus in piata asigurarilor, prin lipsa reala de supraveghere. Hotnews publica doua tabele comparative cu oferta pentru aceeasi masina – acelasi sofer primita prin intermediul brokerilor de asigurare.

Dupa anunutul ca City Insurance a sifonat banii asiguratilor sub privirea si complicitatea ASF, care a aderat la aceasta sifonare, in doar 10 zile, asiguratorii au scumpit politele RCA, cu zeci de procente.

Spre exemplu, Euroins a scumpit de la 418 la 603 lei asigurarea la 6 luni, respectiv cu 44%.

Datele obtinute de hotnews arata ca Grawe a scumpit de la 536 la 935 de lei aceeasi asigurare (cu 74% din 3 pana in 15 septembrie). Asta nu este piata functionala! Asta este piata de furt! Ca si la Astra si in cazul City Insurance, problema nu este ca pretul asigurarilor RCA era prea mic!

Ci pentru ca sumele se sifonau din societati, in beneficiul grupurilor de interese si in dauna populatiei, cu complicitatea supraveghetorului, care era ,,pacalit” sa nu verifice extrase de cont false ale lui City si astfel nu obligau actionarii sifonari sa aduca capital. Scumpirea asigurarilor cu 44%-74% NU este consecinta cvasi-falimentului City si devoalarii fraudei. Scumpirea asigurarilor este un ESEC de supraveghere, care trebuie corectat astfel:

1. Demiterea intregii conduceri ASF si sesizarea parchetului pentru a determina gradul de complicitate al fiecarui functionar responsabil la lipsa de supraveghere.

2. Autosesizarea Parchetului in privinta pasivitatii conducerii ASF care asista la majorari de preturi de 44%-74% FARA motivatie economica reala.

3. Sesizarea Consiliului Concurentei privind intelegerea la pret de catre ceilalti asiguratori din piata, inclusiv abuzul de pozitie dominanta. In trecut, sub mandatul lui Misu Negritoiu, asa cum am sesizat Parlamentul inca din iarna 2014-2015, asiguratorii s-au mai inteles la pret, fiind amendati cu zeci de milioane de Euro de Consiliul Concurentei. E drept ca acest Consiliu a dat sanctiunea la 3 ani dupa ce eu sesizasem oficial Parlamentul privind inducerea artificiala si nesustenabila de catre Misu Negritoiu a scumpirii asigurarilor, in acelasi scop ca si la City Insurance: actionarii sifonari sa nu aduca capital ci sa acopere sifonarile din scumpiri. #nimicpentrupopulatie.

Cele doua tabele comparative, publicate in exclusivitate de Adrian Vasilache pe hotnews.ro:

Oferta din 3 septembrie 2021:

Oferta din 14 septembrie 2021:

Cititi despre cum s-au mai inteles asiguratorii si in trecut, la pret, incalcand legile concurentei:

Hannibal ante portas: De ce a anuntat Consiliul Concurentei Parchetul asupra faptului ca asiguratorii s-au înteles la pret. Ce rol, documentat, a jucat Misu Negritoiu si cand a fost el devoalat.

Citiți deasemenea și:

Bai Presedinte ASF, la fel cum ii protejati pe falsificatorii de contracte, la fel ati facut si cu extrasul de cont de la City Insurance?

 

 

 

 

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. „Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze”. Daca era vorba de salariile lor de pensiile lor speciale mai ziceam dar asa, pentru cetateni de ce sa se sesizeze?? Pai ce ei lucreaza pentru cetateni?
    Misto basmul asa cu democratia, cu separarea putorilor in stat, dar e pentru copii mici, pana in 10 ani.

  2. & Dacă academicienii de la BNR au zis că e academic să crească prețurile, că ăia care nu au bani se împrumută, ?

  3. Aia hoti, astia hoti, m…….ma lor la toti! Toti sunt putrezi, eu platesc asigurarea facultativa la casa 608 ron pe an, in care sunt incluse o multime de beneficii si suma asigurata este de peste 150.000euro.Pai pretul pentru un autoturism de clasa medie este in jur 15.000euro, de zece ori mai mic fata de casa, iar asigurarea medie pentru autoturim este in jur de 1500/1700 ron pe an.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: