Despre cum s-au topit 200.000 de Euro din decalaratia de avere a lui Nicu Marcu in anul in care si-a negociat postul de Presedinte ASF:


Am publicat azi in ziarul Bursa o mica evaluare a declaratiei de avere a Presedintelui ASF. Nicu Marcu. Din declaratie, rezulta ca acesta a tocat, intr-un singur an, peste 200.000 de Euro. Pentru a isi majora veniturile obtinute in 2020, Nicu Marcu declara si o vanzare sub-evaluata, pentru o casa cu valoare de piata de minimum 150.000 de Euro, dar pe care ar fi vandut-o la doar 50.000 de Euro, propriei fiice.

Contractul de vânzare-cumpărare declarat si subevaluat de Marcu conturează toate elementele unui act simulat., fără să existe efectiv o plată, cu scopul de a înstrăina bunul către fiică, altfel decât prin donație. De ce nu a ales donația? Donația este reversibilă, adică în situația eventuală în care procurorii îl vor urmări pe Nicu Marcu pentru recuperarea unor prejudicii, donația poate fi anulată.

Vânzarea la preț subevaluat și declararea în fals în fața notarului cu privire la încasarea sumei (derizorii față de valoarea bunului) a avut drept scop securizarea titlului de proprietate către fiica sa, printr-un regim juridic distinct de cel al donației (dincolo de fraudarea taxelor notariale/diverselor datorii către bugete). Nefiind încasată suma și cunoscând că în spatele tranzacției nu se află niciun transfer de bani, Nicu Marcu nu a trecut în declarațiile de avere acest fapt, deoarce știa că nu este real.

Pot bănui că nici fiica lui Nicu Marcu nu poate dovedi acțiuni premergătoare care să justifice existența sumei de 50.000 de Euro, despre care a semnat autentic că ar fi plătit-o ca preț al imobilului. Pentru a își pune astfel averea la adăpost, Nicu Marcu a ales varianta actului simulat de vânzare-cumpărare pentru că, dacă în viitor va răspunde penal, în cazul unei donații, rămânea fără casă. Gasiti articolul integral, aici, în Ziarul Bursa:

Citiți și:

Nicu Marcu (ASF). Un sumar al investigației mele de pana acum. Urmeaza sa public si Pilonul III al fraudei lui ,,dottore” Nicu Marcu.



Categorii:Editoriale

Etichete:, , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.