Visa și Mastercard și-au suspendat operațiunile în Rusia. Cu 74% din piața tranzacțiilor din Rusia, extinderea sancțiunilor lor este un nou pas spre #armaghedonfinanciar


Visa și Mastercard au anunțat că extind sancțiunile în Rusia prin suspendarea operațiunilor în această țară, după ce într-o primă fază anunțaseră o serie de sancțiuni asupra anumitor companii (și ale angajaților acestora).

Avem o premieră decocamdată pentru anumite companii rusești dar probabil că se va generaliza în periohttps://www.youtube.com/watch?v=VIBhTaf19d4&t=86sada următoare și anume bucățelele de plastic care au intrat în viața nostră și se numesc carduri vor mai putea fi folosite de anumite companii și de angajați lor în principal ca sa răzuiască bilete la loto, vă spuneam în analiza mea din 1 Martie 2022 – aici (dacă apreciați, vă puteți abona la canalul meu de  youtube aici, pentru a vedea și alte analize video, în exclusivitate):

Războiul pornit de Kremlin este împotriva a două populații: împotriva populației Ucrainei și împotriva populației Federației Ruse. Sancțiunile financiare venite ca răspuns la invazia rusă, schilodesc economia Rusiei și astfel invazia se răsfrânge inclusiv asupra propriei populații.

Sâmbătă, 5 martie 2022, atât Visa cât și Mastercard au anunțat suspendarea operațiunilor în Rusia.

Mastercard: ,,Observând natura fără precedent a conflictului si mediul economic incert, am hotărât să suspendăm serviciile rețelei noastre în Rusia”, a anunțat Mastercard. ,,Decizia urmează acțiunii noastre recente de a bloca mai multe instituții din rețeaua Mastercard, așa cum ne cer reglementatorii la nivel global. Prin aceste acțiuni, cardurile eliberate de băncile rusești nu mai sunt acceptate în rețeaua Mastercard”

VISA: ,,Cu efect imediat, VISA lucrează împreună cu clienții și partenerii săi din Rusia, să înceteze toate tranzacțiile prin VISA, în următoarele zile. Odată procesul finalizat, toate tranzacțiile inițiate cu carduri VISA emise în Rusia nu vor mai funcționa în afara Rusiei și niciun card VISA emis de o instituție financiară din afara Rusiei nu va mai funcționa în cadrul Federației ruse”. ,,Acest război și amenințarea continuă asupra păcii și stabilitățiii ne fac să răspundem în conformitate cu principiile noastre”.

Potrivit unui raport al publicației de comerț Nielson Report, citat de Wall Street Journal, în anul 2020, 74% dintre tranzacțiile de plată cu carduri din Rusia s-au făcut prin VISA și Mastercard. Diferența este deținută de ,,competitorul” local, MIR. Rușii care dețin carduri VISA și Mastercard vor putea de acum să mai facă tranzacții doar în Rusia, prin re-rutarea și preluarea tranzacțiilor făcute prin Mastercard și VISA de către compania lor, MIR.

Deținătorii ruși de carduri VISA și Mastercard nu vor mai putea folosi aceste carduri în afara Rusiei.

În plus, niciun card VISA sau Mastercard emis de o instituție financiară din afara Rusiei (adică deținut de străini sau de cetățeni ruși care și-au deschis conturi cu carduri atașate VISA sau Mastercard în afara Rusiei) nu va mai funcționa la ATM-urile rusești sau la comercianții din Rusia.

Aroximativ 1,2 miliarde de de dolari anual reprezentau veniturile nete din Rusia și Ucraina pentru VISA (aproximativ la fel și pentru Mastercard). 4% din totalul veniturilor nete din ultimul an fiscal (24,1 miliarde dolari) al VISA era generat in Rusia și 1% în Ucraina, potrivit unui raport prezentat săptămâna aceasta de către companie către reglementatorul și supraveghetorul american Security and Exchange Comission.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

  1. Observ ca moneda Nationala din Ucraina nu poate fi schimbata pe € si $ iar daca doreste ucraineanul as obtina € intai va schimba in £ la curs de 0.025..si apoi cu £ va cumpara € Nu este aceasta o ipocrizie a Bancii Central Europene? Este acesta un semn ca in caz de Razboi, leul romanesc va avea aceeasi soarta ?…As dori un raspuns la rece cum se spune….Ca o gluma pot sa citez pe nea Vasilescu 86 de ani de la BNR: „V-am spus sa investiti in leu cand am avut pace” evident n-a spus-o locatarul modest de la et al VI lea..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: