Preturi la benzinarii, in noaptea asta, in Bucuresti. Si interventia mea de ieri privind ieftinirea barilului de petrol. Care si azi se ieftineste.


Razboi hibrid e doar in capul in ceea ce priveste telefoanele otravite care anuntau ca de noaptea trecuta carburantii se scumpesc in Romania la 10-11 lei pe litru este doar in capul unor complici. In realitate ieri a fost declansata doar o operatiune de fraierire a populatiei, cineva modeland destul de bine incompetenta autoritatilor statului roman, in interes privat.

Am detaliat pe larg acest lucru inca de ieri seara, la emisiunea Andreei Cretulescu, de la ora 20.00 (pe care o gasiti pe canalul meu de youtube la care va puteti abona, evident, fara niciun cost, AICI). Asta daca doriti sa vedeti si alte interventii ale mele, pe viitor. Daca nu, oricum o puteti viziona, aici:

ȘI încă ceva:

Și astăzi, prețurile internaționale au continuat să scadă. Iată prețul petrolului WTI (SUA), mai mic decât cel de ieri (în urmă cu jumătate de oră): 106,09 dolari (față de maximul de 130,50 dolari/baril. Partea frumoasă e că țițeiul WTI a ajuns la un preț de dinainte de invazia din 24 februarie 2022.

Și iată și prețul țițeiul Brent (luat ca referință și în România). 109,29 dolari pe baril, în scădere cu 1,66% față de închidere de ieri și tot mai mic decât la momentul invaziei.

Sigur că, petrolul va fi volatil în perioada următoare, iar evoluția de pe piața internațională se transmite mai repede (întotdeauna când se scumpește) sau mai târziu (întotdeauna când se ieftinește, într-o economie nefuncțională, cu autorități complice), în prețul la stația de benzină.

Dar, realitatea este următoare: țițeiul Brent în 26-27 februarie era în jur de 97 de dolari pe baril. Acum e 109,29. (cu circa 12 dolari mai scump), adică mai scump cu circa 12,6%.

Dar cat era motorina în 26 februarie 2022? 7,19 lei/litru

Și cât e motorina azi, 10 martie 2022? 8,3 lei/litru. MAI SCUMPĂ cu 15,4%

Deci, cum se face că o scumpire a petrolului cu 12% atrage pe piața din România o scumpire a carburanților ,,după intervenția” Guvernului, de-a dreptul POMPIERISTICĂ, de 15%, când în fapt scumpirea ar fi trebuit să fie la jumătate, într-o primă fază, iar apoi prețurile să revină la nivelul din urmă cu 3 săptămâni? Răspunsul îl primiți singuri: la fel ca și la gaze, la energie electrică și la RCA, după intervenția Guvernului, prețurile au devenit mult mai mari decât ar fi trebuit să fie. Iar vouă vă vând gogoși, în timp ce îi trimit pe inspectorii de la ANPC să îi hingherească pe lucrătorii din benzinării, care, efectiv, nu au nicio vină.

Iată și prețul din seara asta, 10 martie 2022, de la benzinăria Mol, de lângă mine. Ieftinire față de ieri.

Mol a ieftinit și el. Litrul de motorină a ajuns la 8,36 în noaptea asta, față de 8,64 lei ieri. Sunteți mulțumiți de intervenția ,,promptă” a Guvernului care ,,a stabilizat” pretul cam cu minimum 5% mai sus decât ar fi trebuit să fie? #nimicpentrupopulatieCategorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

4 răspunsuri

  1. preturile acelea de pe piata internationala sunt cu livrare in aprilie mai etc…

  2. @ De cele mai multe ori ,activitatea MAI, care este ca o acțiune de anticorpi pentru societate, oarecum o componentă a „sistemului imunitar social”, se reflectă în starea și sănătatea întregii populații, ? Raed Arafat, de atâția ani în MAI, zice ce zice despre sănătatea populației, ?

  3. 1,79 £ motorina in UK Cam multe coincidente cu scumpirile de la pompa! Despre kw si gaz ……Este cererea si oferta asa este capitalismul.Cand Statul regleaza pretul numim populism ..Definitiile au fost date de cei care conduc Romania acum .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: