Pretul motorinei in Ungaria continua sa fie sub 1,30 Euro/litru. In România, minimum 1,63 Euro/litru. Adaugati si explozia preturilor RCA, si dobanzile in creștere.


In Ungaria, pretul carburantilor continua sa fie plafonat de Guvern, spre exemplu, in cazul motorinei, la 479,9 forinti pe litru. La cursul de acum, de 369,93 forinți/Euro, asta inseamna 1,297 Euro pe litru. De ce Ungaria poate sa plafoneze (fara sa ofere compensatii de la buget distribuitorilor), iar Romania nu? Sunt curios sa aflu raspunsurile dumneavoastra.

Am postat pe canalul meu de YouTube (la care daca doriti, va puteti abona, gratuit, aici) un foarte scurt film privind pretul la pompa pentru motorina, in Ungaria. Pretul din Romania, tocmai majorat si astazi de Petrom, este mai mare cu 25%. Iata filmul:

În România, Petrom (care din ceea ce am vazut eu, are cea mai ieftina motorina), tocmai a scumpit motorina cu inca 10 bani pe litru, de ieri pana azi. De la 7,99 lei/litru la 8,09 lei/pe litru. O scumpire de 1,25% de ieri pana azi. Cu aceasta scumpire, pretul motorinei in Romania este cu 25% mai mare decat in Ungaria.

Si acum, va intreb: V-ati prins care era smecheria cu ,,injumatațirea accizelor” care nu s-a mai făcut? Mai în glumă mai în serios, îi rugam pe guvernanti sa nu se ocupe de pretul carburantilor așa cum stiu ei sa o faca, pentru ca vom pati ca la RCA, energie electrica sau gaze: respectiv, ii vor scumpi. Acum cred ca e clar pentru toata lumea – ticalosia cu injumatatirea accizelor era destinata de fapt companiilor petroliere, care sa isi pastreze astfel profiturile, in timp ce o foarte temporara reducere se transforma intr-un plus de indatorare pentru buget. Oare cum e posibil ca in Ungaria preturile sa fie mai mici cu 25% decat in România (care totusi isi asigura minimum 30% din necesarul de petrol din productie interna), prin plafonare si fara compensatii pentru furnizori, iar în România sa fie mai mari si in creștere?

 Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , ,

1 răspuns

  1. Corupția !? Derapaje majore! Marcu,Virgil Popescu mai sunt în libertate?! Despre acestia ce se mai aude?! Oare, nu este timpul că toți aceștia să răspundă?!. Cum explica aceste abuzuri ?! Demisia, acestor elemente nocive. Acte și FAPTE deosebit de grave.Numele făptuitorilor,cei care fac afaceri de acest gen! Numele celor care au admis aceasta scumpire la benzina,trebuie cunoscut. Aceștia trebuie ascunși pe viață. Consiliul concurentei ce ne spune? Mulțumim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: