Daca doriti sa revedeti 10 lucruri din Parlament: Cîțu in ,,instanță” despre ,,excelența sa” Ciolacu – (ex ,,ciuma roșie”)


Discursul lui Volodimir Zelensky rostit în Parlamentul Romaniei luni, 4 aprilie 2022,  ar fi trebuit sa fie un moment istoric si pentru Parlamentul de acasa. Si chiar a fost, asa cum am constatat azi cand am avut timp sa il vad (fiind prins cu treaba).

Momentul istoric pare sa fi fost însă reprezentat mai degraba de gafele pe linie facute in Parlament, neghiobii care dau senzatia ca ,,liderii” politici din Romania au tratat evenimentul exclusiv ca o bifă pe agendă și nu ca pe un moment de referință al crizei din Ucraina.

Pun si VIDEO imediat pe canalul meu de youtube (la care va puteti abona AICI pentru a fi înștiințați și despre alte video-ori pe care le voi posta în perioada următoare, în special analize economice), dar iată o sumarizare:

Cîțu a făcut spectacol: s-a adresat de două ori Parlamentului României cu ,,onorată instanță” (știe el ceva?) iar șeful PSD – ex ,,ciuma-roșie” a devenit ,,excelența sa”.

La fel și ,,Ciucă al nostru”, cel care l-a debarcat de la șefia Guvernului și de la șefia PNL, tocmai pentru că Florin, pe vorbe, se disocia de ,,ciuma roșie” iar lui Ciucă a început să îii placă foarte mult. E reciproc și din partea lui Ciolacu. Dar iată desfășurătorul:

 1. Cîțu începe la ora 19.00 conform programului. Ciolacu îi bagă o ștangă: ,,Să mai așteptăm, să începem la ora 19.00”. Era ora 19.00, Cîțu începuse corect.
 2. Un parlamentar se bagă în cadru cu o bazaconie După părerea lui, steagurile ar fi trebuit așezate altfel, dar se lămurește în timp ce vorbește că s-a băgat precum musca în lapte.
 3. Cîțu îl ignoră. Le avea pe ale lui. Însă Ciolacu e perplex (nu pentru că înțelege ce se întâmplă și pentru că nu înțelege). Drept dovadă, reacționează cu întârziere. Pufnește în râs doar câteva secunde mai târziu după faza cu steagurile, tot pe discursul lui Cîțu, care începuse oficial. Privitorii (și Cîțu) au sentimentul că tocmai ce Cîțu a zis vreo prostie (ceea ce nu era cazul încă), din moment ce Ciolacu chicotește într-o astfel de ședință.
 4. Cîțu ne arată că nu prea știe pe ce lume e. Pentru el Parlamentul este ,,onorată instanță”. O știi el ceva ce noi încă nu știm?
 5. Cîțu tot nu își revine. De la presidiu se mută la Tribună. Din nou ,,onorată instanță…”. Sigur știe ceva…
 6. După Cîțu, urmează Ciolacu la tribună. Cîțu uită să îl anunță, așa că încearcă să o dreagă. Ciolacu ajunsese deja la Tribună iar Cîțu înapoi la prezidiu. Panicat că uitase de ex-,,ciuma roșie” Cîțu îl gratulează pe absolventul de Ecologică și ex-doctorand SRi cu ,,Excelența sa”
 7. ,,Excelența sa” demonstrează că are probleme în a pronunța cuvinte mai lungi de 10 litere. Gen ,,generozitate”. Tot ,,excelența sa”, Nea Marcel ne demonstrează că e foarte priceput la vorbit fără diacritice. Este prima ,,excelență” pe care o aud pronunțând așa cum îi scrie în foaie. Gen: ,,in sprijinul” sau ,,refugiați soțiți în țara noastră”. Marcele, excelența ta, încearcă totuși să zici: ,,șase sasi în șase saci soseau pe șosea”. Sau, nu mai e la modă asta cu sașii?
 8. Începe discursul lui Zelensky. Probabil primul și ultimul dintr-un Parlament (din multitudinea celor căorora li s-a adresat) în care este pus pe MUTE. Niște băieți de-ai lui Marcel au uitat să ridice niște căi de sunet. Și să lase altele. Concluzia o trage traducătorul, în direct: ,,Nu aud! Nu aud! Nu aud!”. Între timp, cursorul mouse-ului  se mișcă pe toata fața lui Zelensky și poposește pe mustață. Până la final, prindem un pic din discurs.
 9. Urmează Ciucă al nostru. Tot ,,excelență” – doar are doctorat. Ca orice general combatant și conducător de oștire, e înmuiat. De emoții. Prin urmare, uită să salute și deputații. Doar senatorii, deși ședința e comună. Cum ar fi ca pe câmpul de bătălie să uiți să angrenezi o ,,armă”? E Ciucă al nostru.
 10. El folosește acest ,,prileji” pentru a se adresa poporului ucrainian și lui Zelensky. Doar că transmisia fusese întreruptă de mult și conexiunea nu mai exista (Zelensky nu mai apare la final). Eventual Zelensky va revedea mesajul când, ca orice om de media/ bun actor la bază înainte de a deveni politician, va încerca să tragă învățăminte din ceea ce a făcut bine și ceea ce nu a făcut bine. Că despre Cîțu, Ciolacu, Ciucă, am convingerea că s-a lămurit.

Aici găsiți un scurt montaj pe care am fundamentat ceea ce am scris mai sus. Dacă vă place, vă puteți abona la canalul meu VIDEO, AICI. Daca nu, nu 🙂Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , ,

1 răspuns

 1. Un filfizon s-a adresat altora. Nimic de neinteles.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: