Isarescu vrea si inflatie mult mai mare pe viitor și dobanzi mult mai mari in perioada următoare. Parerea mea.


Am avut mai multe discutii astazi (pun una dintre ele aici) despre ceea ce inseamna scumpirea cu 0,75 puncte procentuale, pana la 3,75%, a ratei de dobanda cheie de catre BNR. Pe scurt, asta inseamna politica de ou facuta de catre Mugur Isarescu.- pe principiul: particip, dar nu ma bag.

Uitand ca singurul obiectiv (pe care il rateaza mai mereu) este stabilitatea preturilor, Isarescu, prin decizia de astazi ne-a asigurat ca a ales cea mai proasta dintre cele 3 variante posibile (toate proaste, din culpa lor). Cel putin asa traduc eu decizia de azi:

Isarescu vrea ca romanii sa aiba si inflatie inalta si recesiune. Smecheriile lui tineau poate la fosta Securitate, la care era turnător, dar nu mai sunt compatibile cu anul 2020. Spre exemplu, m-am tavalit pe podea râzând observand in comunicatul BNR de azi urmatoarele fraze:

🙂 ROTFL 🙂 Deci, cu o inflatie declarata de peste 10% si cu una reala de 20%, Isarescu vrea cu dobanda de 3,75% sa ,,ancoreze asteptarile inflationiste” :)) Mi-am adus aminte de bancherul Bogdan Baltazar care, intr-o emisiune a mea la The Money Channel, in 2007, il lua pe buna dreptate la misto pe turnator cand sicofantul se dadea mare in conferintele de presa organizate de el la BNR – gen ,,nu pun tunurile monetare pe o musca”… probabil ca la alta musca se gandea Manole, tot turnatoare 🙂

Oricum, am explicat pe larg si gasiti interventia pe canalul meu de YouTube, la care, daca doriți, va puteti abona AICI (voi pune si alte interventii):

Va reamintesc ca in aprilie 2020, intrebam public si demonstram:

De ce obligatiile Consiliului de Administratie BNR condus de Mugur Isarescu primeaza in fata intereselor economiei natioanle inclusiv în criză.



Categorii:Stiri

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.