Despre rata inflatiei declarata de 14% (in fapt mai apropiata de 20%). Ce stat a mai avut o crestere de 4% a preturilor, intr-o singura luna?


Fapte: Rata anuala a inflatiei a fost comunicata astazi de catre Institutul National de Statistica la 13,8%. In fapt, mai apropiata de 20%. Doar în aprilie 2022, INS a capturat o inflatie de 3,7%.

Intr-o singura luna! Echivalentul a ceea ce s-a intamplat cu preturile in precedenta criza cand a fost majorat TVA-ul de la 19% la 24%. Practic, prin inflatia din martie, Guvernul si Banca Nationala, va confisca din puterea de cumparare ceea ce v-au confiscat in precedenta criza prin majorarea TVA. Inflatia in primele 4 luni ale anului este aproape de 8% (declarat), respectiv 7,4%, asa cum se observa în comunicatul INS.

In fapt, mai apropiata de 15% in doar primele 4 luni ale anului. BNR tinteste o inflatie anuala de 2,5%. Prin politica de reducere a dobanzilor in pandemie – prea tarziu si prea putin, si prin nefolosirea adecvata a ratelor de dobanda, Isarescu si BNR ne dau garantii, prin actiunilor lor, ca vor lasa inflatia ridicata pentru o lunga perioada de timp (ca sa va confiste din puterea de cumpărare) si ca vor majora dobanzile abrupt – prea tarziu (pentru ca sunt tinuti de greselile din trecut), garantandu-va o recesiune severe si o scadere și mai mare a puterii de cumparare. Ca in 2008-2012.

Am detaliat, pe larg, in interventia publicata pe canalul meu de youtube, la care va puteti abona, daca doriti, chiar AICI. Astfel puteti afla si despre alte interventii:Categorii:Editoriale, The Money Show

Etichete:, , , , , , , , ,

1 răspuns

  1. Eu sunt curios ce vor comunica astăzi.

    https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=321093103494697&id=107997454804264

    Totuși, să nu fie nimeni, niciun reporter (presupunând că va fi o baie cu reporterii astăzi sau zilele/săptămânile următoare) să întrebe: „Guvernatorul Isărescu, adunarea generală a consiliului BNR-ului și șefii de sub să considere opțiunea să-și de-a demisia?”. Doar atât, să audă cuvântul ‘demisie’.

    P.S.
    Când va muri, e prescris să fie înlocuit de CFA-iști? Nu ne permitem sa mai avem faraoni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: