Dormi liniștit! BNR lucreaza pentru tine. Arma secreta a lui Manole in lupta cu inflatia: ,,beti un ceai de tei”


Dupa reteta din 2008, cand nu a vazut criza, Mugur Isarescu ia din nou in bataie de joc faptul ca inflatia de 14% (in realitate spre 20%) confisca puterea de cumparare a populatiei si afecteaza puternic mersul economiei.

In 2008, turnatorii securitatii Manole si Petrov faceau exact ceea ce face si azi Isarescu. Isarescu spunea atunci: ,,care criza? Poate criza de nervi” si ,,mai usor cu criza pe scări”. Iar Petrov: ,,aceasta criza nu ne va atinge”. Ce a urmat, cunoasteti: cea mai ampla recesiune din toata Uniunea Europeana, cele mai inalte dobanzi, cea mai mare inflatie cea mai draconica scadere a puterii de cumparare a populatiei din toata Uniunea Europeana.

Este diferita sursa Manole din 2022 fata de cea din 2008? Categoric nu.

In plina bataie de joc, Isarescu Manole transmite populatiei lovite crunt de inflatie (care cumpara din ce in ce mai putin, de aceiasi bani, de la o luna la alta). Momentul este de asemenea relevant: la o zi dupa ce INS a anuntat ca doar in Aprilie 2022, inflatia LUNARA a fost de aproape 4% (cam cat s-au majorat preturile generalizat dupa majorarea din 1 iulie 2010 a TVA de la 19% la 24%).

Isarescu spune: ,,Eu cred ca autoritatile asta trebuie sa transmita: mai calm. Nu? Am inteles si eu mesajul, mai bem cate un ceai de tei. E un sfat bun. Eu l-am baut cu Eugen Rădulescu” (Eugen Radulescu este directorul din BNR care in precedenta criza spunea ca nu e niciun pericol ca Euro-leu sa treaca de 4 lei ci ca exista riscul ca leul sa se intareasca sub valoarea de 3 lei pentru un Euro). In Aprilie 2007 Eugen Radulescu spunea (incitand lumea sa se imprumute in valuta): ,,moneda nationala se va aprecia cu 10% in urmatorii 5-6 ani fata de Euro”. În 17 aprilie 2007 cursul Euro era 3,3306 lei. În 17 aprilie 2013, Euro era 4,3668 lei. Deci leul nu numai  că nu s-a întărit cu 10%, sub valoarea de 3 lei, ba s-a depreciat cu 31%.

Cam asta e valoarea ceaiului de tei cu care Manole si altii trateaza inflatia din Romania. Evident, voi face pana la sfarsitul saptamanii o analiza mai ampla a batjocurii, cel putin eu asa o pricep, la adresa populației, care trebuie sa trateze iresponsabilitatea monetara si fiscala a autoritatilor, cu ceai de tei. Intreventia o voi publica pe canalul meu de YouTube, la care, daca doriți, va puteti abona aici pentru a fi notificati.

Pana atunci însă, merita sa urmariti dragostea din tei pentru inflatie a lui Mugur Isarescu, asa cum a fost devoalata astăzi chiar de el. In fapt, o confirmare a ceea ce va spuneam in urma cu 2 zile, aici: Isarescu vrea pentru romani si inflație mare (si persistenta) dar si dobanzi mult mai mari pe viitor si ne indreapta, similar cu 2008, spre o recesiune SEVERA.

Iata declaratiile corifeului din tei, de azi:Categorii:Editoriale, The Money Show

Etichete:, , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. E ultima recesiune pe care o mai prind Manole si Petrov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: