Acum v-ati prins de ce a iesit Isarescu cu ,,bancile au sarit calul” in August 2022? Sase! Era deja ancheta la Consiliul Concurentei pe manipulare ROBOR.


Agentia profit anunta ca este un control al Consiliul Concurentei la cele 10 banci care coteaza pentru stabilirea ratei de dobanda ROBOR.

Suspiciuni de manipulare a ratelor de dobanda in SUS, astfel incat populatia si companiile sa plateasca mult mai scump creditele.

La scutul lui Isarescu, care a dormit pana in August 2022, cand a iesit la misto cu declaratia ,,bancile au cam sarit calul”. Probabil ca legaturile lui din fosta Securitate careia i-a apartinut ca turnator sub pseudonimul Manole, l-au informat ca este investigata intelegerea la pret in ceea ce priveste dobânda.

Pe canalul meu de youtube (la care va puteti abona AICI daca doriti), am explicat inca din luna august ca ,,domnul Isarescu continua sa ne ia la mișto, prin aceasta pseudo cearta pe care o face bancilor comerciale. Sa fie foarte clar: prin parghii de piata, BNR poate sa limiteze bancilor saritura calului si chiar sa o amputeze. (…) Mugur Isarescu a oferit niste scuze pentru niste derapaje pe care chiar BNR le-a făcut, nestapanind inflatia si urmarind PROFITURI ISTORICE ale actionarilor privați ai bancilor comerciale”.

Comentariul meul la cald din August 2022, il puteti vedea aici:

Potrivit agentiei Profit, cele 10 banci investigate de Consiliul Concurentei sunt: Banca Transilvania, BCR, BRD, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Unicredit Bank, OTP Bank Romania, EXIMBANK si Intesa Sao Paolo Bank Romania. Adica cele care coteaza ROBOR pe piata monetara, acolo unde bancile se imprumuta intre ele.

Eu v-am spus inca din August 2022, ca a fost vorba de complicitate a lui Isarescu, care ne lua atunci la misto si spunea ca ,,poate conditiile de lichiditate au facut ca bancile sa sara calul cu ROBOR-ul”.

Este 1 noiembrie 2022, si astazi, Consiliul Concurentei descinde la cele 10 bănci care s-au jucat de-a Robor-ul, cu complicitatea Isarescu, pentru a spolia puterea de cumparare a populatiei, si asa lovita de inflatia lui Isarescu. Despre investigație, am convingerae ca Isarescu a aflat inca din August 2022, si ca orice turnător, le-a dat de sase prin interventia publica, la bancile care si-au asigurat complicitatea lui.

Salut oarecum decizia Consiliului Concurentei. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Desi:

i) Eu am sesizat public inca din Martie 2020 – în zorii pandemiei cand Isarescu refuza sa reduca semnificativ dobânda, ca anterior mimarii primei reduceri de dobanda cu doar 0,5 puncte procentuale, Isarescu si bancile s-au inteles sa anuleze ex-ante reducerea de dobanda care ar fi trebuit sa conduca la reducarea semnificativa a poverii bancare, prin parghii de piata, pentru populatie, companii si statul roman, grav afectate de pandemie. In schimb, si atunci, Isarescu a stat de sase la ceea ce am pre-anuntat inca din martie 2020: toata lumea urma sa sufere, mai putin complicii lui Isarescu – actionarii privati ai bancilor comerciale. Am avertizat, argumentat si aratat totul inca din martie 2020, AICI.

Si inca ceva:

Ce har am putut sa am in urma cu doar 5 zile (in 27 Octombrie 2022), când am simtit eu nevoia sa readuc ,,in actualul context al anului 2022”, emisiunea facuta cu Lucian Isar despre ,,atacul” speculativ asupra leului 🙂 Da, emisiunea am publicat-o in urma cu 5 zile, aici (ca puteti abona) 🙂Categorii:The Money Show

Etichete:, , , , , , , , , ,

1 răspuns

  1. E teatru.Il doare undeva pe Manole! Toti sunt pe o mana.Se simuleaza asa zisa frica .DACA l-au bagat pe Dragnea la inchisoare, daca au urmarit prim.ministri incomozi peste 6 ani de zile, nu mai are Haita nici un Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: