Profitul OMV-Petrom este SFIDATOR! Cine este ministrul economiei care declara asta (si cand). Si cum e acum?


In trimestrul III 2022, Petrom a declarat un profit de aproape un miliard de Euro. In primele 3 trimestre din 2022, profitul petrom a fost de aproape 2 miliarde de Euro. Cam de 3 ori mai mult decat a incasat statul roman prin privatizare. In numai 9 luni.

Paradoxal, statul roman, in loc sa aplice redevente reale, a menținut de la privatizare si pana acum diferente mizerabile. De doua ori paradoxal, in timpul asta subventioneaza profituri Excepționale.

Subventia de 50 de bani pe litru este pentru OMV, nu pentru POPULATIE! Multumim pentru suportul Schengen!

In trimestrul I 2008 (doar 3 luni), OMV isi ,,recupera” aproape jumatate din banii platiti pentru privatizare. Insa, acum, dupa 14 ani in care decidentii se declarau ,,sfidati”in doar 3 luni (trimestrul III 2022), are profit triplu fata de prețul platit la privatizare. E smecherie, asa-i? Ii rog eu sa nu se mai considere sfidați… ca iar dubleaza preturile la carburanti si tripleaza profitul in timp ce ,,se lupta” pentru BOBOR….

Profitul OMV-Petrom in perioada ianuarie-septembrie 2022 a fost de 9,1 miliarde de lei. Fata de 1,7 miliarde de lei in primele 9 luni din 2021. Diferența de peste 7 miliarde de lei? Profit excepțional, negenerat de costuri mai ridicate. Pe care, statul roman il subventioneaza, prin subventia de 50 de bani, acordata exact cand pretul petrolului scadea si cand carburantii ar fi trebuit sa se ieftineasca semnificativ si fara subvenție!

Aici (pe canalul meu de youtube, la care, daca doriți, va puteti abona AICI), pun o emisiune din iunie 2008, in care petrolul era MAI SCUMP decât acum pe plan internațional, iar pretul carburantilor, sub jumatate.Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: