Ordonanță de PROTECTIE a veniturilor excepționale ale Petrom, nu de suprataxare, dată de Ciuca! V-au păcălit iar?


Tăcerea companiei OMV Petrom după anunțul intempestiv și dubios al Guvernului României, din 29 decembrie 2022, potrivit căruia vor fi supraimpozitate retrocativ profiturile excepționale, și-a găsit explicația.

Într-o comunicare publicată la Bursa de Valori București, (comunicatul integral AICI în limba română și AICI în limba engleză) anunță următoarele:

,,Regulamentul UE 1854/2022, care a introdus o contributie de solidaritate cu caracter temporar, a fost transpus in legislatia romaneasca prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 186i publicata in data de 29 decembrie 2022. In baza rezultatelor noastre financiare preliminare aferente anului 2022 si a prevederilor acestei ordonante de urgenta, ne asteptam ca OMV Petrom sa nu intre in scopul acestei contributii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, avand sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei si fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului.”

Ați înțeles? Deci Orodnanța a fost în scopul păgubirii bugetului de stat și nu a taxării profiturilor excepționale. Acest lucru este evident atât acum, dar a fost evident încă de la anunț. Cum să anunță în ziua 363 a anului că veniturile ANTERIOARE urmează să fie impozitate?

Am făcut aceasta analiză chiar la anunț, și am publicat-o pe canalul meu de YouTube, la care, dacă doriți, vă puteți ABONA AICI. Iată intervenția (de la minutul 6.35 mă refer la ,,supra-impozitare”, până atunci mă refer doar la mafia din asigurări și din ASF), în care spuneam: ,,prea târziu, prea puțin și prea ca la țară”:

Și încă ceva:

Având în vedere prețul pe planul internațional al petrolului, care revine la nivelul de dinante de 24 februarie 2022 (data declanșării războiului) pare că Ordonanța de Urgență a fost exact inițiată pentru ca profiturile speculative și excepționale să nu fie impozitate NICIODATĂ. Ca la bănci.

Prin urmare, se pare că acționarii privați ai societății austriece OMV transmit mulțumiri călduroase legate de eforturile lui Ciucă și ale celorlalți membrii din gruparea politico-administrativă și juridică, cocoțată în România la 2 minute după revoluție, pentru eforturile SUPERBE de a proteja economia națională.

 Categorii:COMUNICATE, Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: