Sesizările Președintelui ASF Nicu Marcu despre complicitatea funcționarilor din ASF la frauda City Insurance au fost la mișto.


Povestea este simplă și o regăsiți în totalitate în articolul publicat de mine în Ziarul Bursa, vineri, 27 ianuarie 2023.

Adică AICI.

În luna ianuarie 2021, reprezentanții ASF începuseră o campanie furibundă de scumpire a asigurărilor RCA prin ceea ce doreau a fi ,,decontarea directă obligatorie” (în fapt o scumpire a asigurărilor RCA, pe care o vedeau a fi o urgență națională, din cazuă ca a intervenit…. BREXIT.

Am scris despre asta în urmă cu fix 2 ani, AICI (unde găsiți articolul integral și pun mai jos și 3 extrase). Și am scris și motivul, în același articol din 31 ianuarie 2021 (atenție, City Insurance, cu știința fraudelor de către ASF, avea să mai emită polițe de asigurări RCA încă aproape 9 luni):

,,Inițiativa se numește decontare directă obligatorie (în prezent este facultativă și nu are niciun succes) și este menită să ia până la un miliard de lei pe an de la populație și companii, și să îi dea acționarilor privați ai societăților de asigurare. Pentru ca aceștia să nu aducă capital pentru neperformanța lor, și eventual să continue să sifoneze sume către companiile mamă.

(…)

..Pe scurt Nicu Marcu transmite lipsit de dibăcie că pe el îl deranjează petițiile de la asigurați (deși ar trebui să le încurajeze, că să afle problemele din piață, întrucât nu trimite control on-site la asigurători), și, ca să nu îl mai deranjeze, o să impună mai mulți bani chiar de la cei care fac petițiile pentru a îi face cadou  acționarilor privați ai societăților de asigurare.”

(…) În loc să oblige (are pârghiile) ca societățile rău platnice să își îndeplinească obligația legală (în sarcina supravegherii ASF), obligație care există în lege, și care este de achitare în termen de zece zile de la finalizarea dosarului de daună, Nicu Marcu vrea să cartelizeze piața, profund neconcurențial, prin scumpirea generalizată a polițelor RCA’

Ceea ce ați văzut în ultimii 2 ani, inclusiv falimentul City Insurance, cu complicitatea funcționarilor din ASF care nu au văzut ani în șir extrase de cont falsificate, dovezi limpezi de spălare de bani, delapidare, și acum, cartelul reînnoit din piața RCA, mi-a dat dreptate.

Ce a făcut ASF ca să continue frauda? A sesizat parchetul la mișto, pentru cercetarea faptelor din interiorul ASF, care au permis perpetuarea fraudelor în societățile de asigurări.

De ce la mișto? Pentru că DIICOT, în urma sesizărilor care probabil arătau ca scrisorile nigeriene, nu a deschis niciun dosar penal. 3 sesizări – niciun dosar penal, așa cum rezultă din răspunsul Parchetului la întrebările mele (insistente, pentru că inițial nu au răspuns) din 11 februarie 2021. Iar frauda, a continuat. Cu complicitatea funcționarilor din ASF.

Continuarea, în Ziarul Bursa, AICI.Categorii:COMUNICATE, Stiri

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: