Investigatia Libertatea depre City Insurance confirma complicitatea conducerii si functionarilor ASF cu frauda de la City Insurance in perioada 2017-septembrie 2021.


In cel mai recent episod al seriei despre frauda de la City Insurance, Libertatea publica in premiera documente interne ale ASF care atesta modul in care functionarii de la ASF si conducerea succesiva a Autoritatii au devenit COMPLICI la frauda.

Aceste documente le gasiti in investigatia Libertatea, AICI.

Pentru mine nu este o surpriza confirmarea acestor elemente. Pentru ca am scris despre ele in Ziarul Bursa inca din 27 septembrie 2021 (AICI si AICI).

Am in schimb doua SURPRIZE 🙂 Prima, de ce din septembrie 2021, cand am dezvaluit aceste aspecte, dar si dupa pornirea investigatiei Libertatea, mana invizibila care spune presei independente despre ce sa vorbeasca si despre ce nu, a decis in cazul City Insurance: sa nu se vorbeasca. Explicatia o găsiți AICI – ,,E adevarat ca institutii influente si persoane implicate sunt speriate de investigatia City Insurance si fac orice sa o blocheze”.

Partea necunoscuta mie pana in prezent si dezvaluita de Ziarul Libertatea in episodul de azi, este cea subsecventa celei prezentata de mine in Ziarul Bursa in data de 27 septembrie 2021, respectiv cea privind implicarea societatii ,,portugheze” – Planar, in frauda de la City Insurance. O societate cu profit net de 80.000 de Euro, cu cifra de afaceri de 1,5 milioane de Euro si cu sediul intr-un garaj si care isi permitea ,,sa imprumute” City Insurance cu suma de 50 de milioane de Euro. O Operațiune TIPICA de SPALARE DE BANI.

ASF si Misu Negritoiu in 2017 ar fi trebuit sa verifice provenienta banilor de împrumut ,,valorificat” in intrarea in contul FALS de la Axion Swiss Bank Zürich a celor 50 de milioane de Euro.. Legislatia obliga la acest lucru, macar pentru motivul ca City Insurance sa nu fie capitalizata din bani proveniți din prostituție, trafic de arme, jocuri de noroc sau pur și simplu urmare a unei operațiuni care atesta încă din martie 2017 (mandatul lui Mișu Negrițoiu) TOATE elementele care aprindeau un puternic FAR pe ceea ce făcea de fapt City Insurance: spălarea de bani cu complicitatea funcționarilor ASF.

ASF și Mișu Negrițoiu, în martie 2017, ERAU OBLIGATE să verifice proveniența acestor sume.

Ce a făcut în schimb Mișu Negrițoiu în 2017, fost lucrător în comerțul exterior al Securității înainte de 1989 (ARPIMEX), companie prin care comerțul exterior al Securității FRAUDA legislația americană, făcând evaziune fiscală?

L-a promovat public pe ,,investitorul” Max Roessler de la City Insurance, venit la pachet cu extrasul de cont falsificat, așa cum am scris în Ziarul Bursa în 27 Septembrie 2021:

Cu extrasul de cont falsificat venit la Pachet cu Max Roessler (foarte probabil VĂZUT și validat de Negrițoiu și de cei pe care i-a angajat în ASF (Răducu Petrescu – director Juridic – Florin Golovatic – șef la asigurări sau promovat, gen Valentin Ionescu) și depus la ASF în Aprilie 2017, Negrițoiu le dă ordine PUBLIC celor aduși de el în ASF: ,,ASF va acorda tot sprijinul pentru facilitatarea tranzacției și va coopera atât cu compania City Insurance cât și cu investitorul….”. Extrasul de cont falsificat în urma falsei tranzacții dintre societatea ,,portugheză”, City, cu ,,finalitate” la Axion Bank – documente false, îl determină pe Negrițoiu să afirme; ,,salutăm intrarea pe piața asigurărilor a unui nou investitor puternic”.

Țineți cont că la acel moment, când Mișu Negrițoiu legitima FALSUL, City Insurance avea o cotă de piață de numai 9% ,,cu un portofoliu solid în ceea ce privește polițele auto obligatorii și care se pot dovedi o investiție foarte bună pentru următorii ani”. Ulterior, pe piața RCA, cota de piață a City a ajuns la 45%, cotă de la care a generat CEL MAI MARE FALIMENT DIN ISTORIA ASIGURĂRILOR ȘI CEA MAI MARE FRAUDĂ.

De altfel, la data de 23 Martie 2017 când devenea avocatul City Insurance și al extrasului de cont falsificat, este imposibil ca Mișu Negrițoiu să nu fi verificat veridicitatea extrasului de cont falsificat cu Serviciul Român de Informații (SRI), pentru că tocmai Negrițoiu încheiase în Mai 2014 (la câteva zile după reciclarea lui din director ING Bank Romania- bancă ce a încălcat embargoul impus de Statele Unite ale Americii IRANULUI prin falsificarea de documente privind proveninența unor produse aflate sub EMBARGO – motoare de Boeing), tocmai cu Serviciul Român de Informații, unde ajuncți erau Florian Coldea și ACTUALUL șef de cabinet al ACTUALULUI Președinte ASF – NIcu Marcu, respectiv Generalul cu 4 stele George Viorel Voinescu. E drept că înainte de 1989, Voinescu era doar un biet lucrător al Securității comuniste – unitatea ,,F”.

Deci, îmi este greu să cred că Negrițoiu ar fi oferit legitimarea falsului de la City Insurance fără să facă verificările cu Serviciul Român de Informații.

Ulterior, în mai 2017, Negrițoiu este slobozit de Parlamentul României din poziția de Președinte ASF, pentru haosul pe care l-a creat în piața asigurărilor.

Însă oamenii lui rămân (Florin Golovatic, Răducu Marian Petrescu, Valentin Ionescu, etc…), o parte indicați deja de Libertatea.

Ceea ce știa însă Negrițiu la momentul în care City Insurance a comis noul FALS (a inventat un cont și un aport de capital), era istoricul City Insurance în privința FALSIFICĂRII cerințelor de capital. Am detaliat în Ziarul Bursa din 27 septembrie 2021, schema cu inventarea banilor prin societatea Mandarin din Luxemburg – AICI.

Ulterior slobozirii lui Negrițoiu din poziția de Președinte ASF, pe baza documentelor și concluziilor oamenilor infiltrați/angajați/promovcați de Negrițoiu în poziții cheie, fostul soț al Liei Olguța Vasilescu (Ovidiu Răzvan Wlassopol), rămas după Negrițoiu ca prim-vicepreședinte ASF din 4 iulie 2017, semnează ieșirea din ,,rezoluție” a City Insurance, pe baza ,,îndeplinirii” pe documente FALSE, a cerințelor de capital și de lichiditate – Decizia 1019 din 26 iulie 2017, publicată în Monitorul Oficial din 3 august 2017, sub semnătura fostului soț al Liei Olguța Vasilescu, ca prim-vicepreședinte ASF:

 

Ulterior scoaterii City Insurance (fără bază legală și cu documente false), în 2017, din ,,rezoluție”, la recomandarea fostului lucrător în comerțul exterior al Securității (MIșu Negrițoiu – ARPIMEX) și sub semnătura fostului soț al Olgutei Vasilescu, insurubat ca prim-vicepresedinte ASF, conducerea ASF a fost complice cu frauda deja produsă ca efect al demersurilor lui Mișu Negrițoiu și a oamenilor aduși de el în ASF (Golovatic, Petrescu, etc.), până în septembrie 2021.

Asta până în perioada decembrie 2020-februarie 2021 când ASF a pretins, necredibil, că abia atunci a aflat despre faptul că extrasul de cont era falsificat. Iar Nicu Marcu cu șeful să de cabinet de la SRI, a pus umărul la desfășurarea în continuare a fraudei și AMPLIFICAREA EI!

Ce au făcut în condițiile aflării acestei realități Nicu Marcu, noul Președinte ASF, fost contabil de ocol silvic și noul său șef de cabinet, generalul cu 4 stele George Viorel Voinescu, fost adjunct al Directorului SRI? Au permis City Insurance să mai emită polițe RCA și de garanții de încă aproximativ un miliard de lei, MAJORÂND ASTFEL FRAUDA de la City Insurance, după ce în prealabil ASF a încercat, prin mecanismul decontării directe obligatorii, promovat agresiv de Marcu în ianuarie 2021, ca City insurance să nu mai aducă capital, ci să îl ia prin scumpiri de la asigurați, adică se perpetueze frauda.

Așa cum am scris încă de atunci, din 31 ianuarie 2021, AICI,  cerând chiar de atunci ca procurori DNA să strângă PROBE: ,,Inițiativa se numește decontare directă obligatorie (în prezent este facultativă și nu are niciun succes) și este menită să ia până la un miliard de lei pe an de la populație și companii, și să îi dea acționarilor privați ai societăților de asigurare. Pentru ca aceștia să nu aducă capital pentru neperformanța lor, și eventual să continue să sifoneze sume către companiile mamă”.

Nicu Marcu, cu șef de cabinet de la SRI, i-a mai lăsat pe infractorii de la City Insurance – cu extrase de cont falsificate, să mai emită polițe încă 8 luni.

Urmează desigur și alte dovezi ale complicității.Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Toate faptele enumerate sunt corecte și încă vă lipsesc multe detalii ca să vedeți imaginea de ansamblu, completă. Dar un singur fapt nu vă ajută în demersul dumneavoastră: lipsa de imparțialitate. Între Negrițoiu și Marcu a fost Leonardo Badea. Care a luat parte la tot ce enumerați acum. Care a fost Președinte ASF și a fost informat de toate aceste aspecte. A devoalat el toată situația cu City Insurance?nu! ce a făcut Badea? Nimic! A protejat sistemul și drept recompensă a ajuns la BNR. Badea este un escroc „geamăn” cu Marcu. Tot un terchea berchea, un trepăduș lipitor de afișe PSD care Nu a mișcat nimic. De el nu ziceți nimic. Tăceți mâlc. Deși este la fel de vinovat și implicat. De asta nu aveți succes cu demersul dumneavoastră. De ce îl protejați? Și ziarul bursa îl protejează. De ce? Badea a dat oameni profesioniști afară să aducă partidiști, a secretizat veniturile angajaților, l-a pus pe Ionescu la asigurări. De ce atâta protecție pentru el? Sau sub scutul BNR își asigură libertatea spunând detalii despre City Insurance?! Badea este un om de nimic.

  2. HA,HAA..BINEEE..INCA UN MARE JAF…

  3. Pt că de legea 132/2017 nu suflă nimeni o vorbă, care e de fapt sursa raului din piata, care a îngenuncheat firmele de asigurări, susținută de mafia service-urilor independente și a mandatarilor:

    https://www.gandul.ro/dezvaluiri/dedesubturi-filiera-asa-ziselor-service-uri-indepedente-pune-presiune-pentru-pastrarea-legii-rca-cine-sunt-butoanele-pe-care-gasca-afaceristilor-le-a-actionat-in-parlament-si-asf-19449875

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: