De ce il va desemna Klaus Iohannis pe Mihai Tudose, premier. Si un telefon de la Washington.


Invitat joi, 22 iunie 2017, la emisiunea lui Ionut Cristache, la TVR1, am facut, zic eu, cea mai completa caracterizare a viitorului candidat de premier: nu trebuie sa se fi apropiat macar de Academia Nationala de Informatii si nu trebuie sa fi calcat pragul Institutului Diplomatic Roman.

Tot în emisiunea de joi de la TVR1 am afirmat că Liviu Dragnea trebuie să dovedească să este apt să desemneze un premier ,,separat de servicii”.

Mihai Tudose, despre care chiar înaintea comitetului de desemnare, în această dimineață, afirmam pe facebook că ,,Daca ar fi ,,sa pun doi centi” pe numele candidatului de premier nominalizat de PSD azi, dintre cele vehiculate, as pune cei doi centi pe numele lui Mihai Tudose. Experienta arata insa ca numele vehiculate in preajma nominalizarii, mai degraba nu ajung sa fie persoane nominalizate. Cu toatea acestea, my two cents are on Mihai Tudose. Voi reveni cu cateva ganduri, dupa nominalizarea/desemnarea noului prim-ministru. Pana atunci, va spun doar atat: Mihai Tudose a actionat in sensul ,,separarii” apelor dintre servicii si partide prin faptul ca a actionat ferm pentru revocarea lui Misu Negritoiu din pozitia de Presedinte ASF. In cazul in care va fi nominalizat, vom vedea ce ,,aviz” va primi din partea SRI/SIE, aviz hotarator pentru Klaus Iohannis care ,,citeste si se considera informat”. Un aviz negativ, mi-ar confirma ca ,,separarea serviciilor de partide” nu este nici acum pe placul lui Klaus Iohannnis. Un aviz pozitiv, ar putea naste mai multe intrebari decat raspunsuri”.

Azi, Liviu Dragnea înainte de Cex, declara: ,,Nu vreau să fiu răutăcios, dar despre alt premier, zilele trecute se vorbea foarte bine chiar dacă avea această școală, ceea ce nu cred neapărat că trebuie să fie un criteriu”. Corect.

In argumentatia mea de joi, am folosit ceea ce am fost printre putinii jurnalisti care au identificat timpuriu, a fi mijlocul prin care Liviu Dragnea își va atinge în final obiectivul programului de guvernare. Am spus asta inca din 28 decembrie 2016 (aici) si anume: ,,sa separam apele dintre servicii si partide”.

La prima nominalizare, prin aportul SRI/SIE care au avizat negativ desemnarea lui Sevil Shhaideh, Liviu Dragnea nu a reusit sa separe apele si prin urmare a fost nevoit sa il nominalizeze pe Grindeanu, care se scaldă de 21 de ani în apele PSD, așa cum a fost învățat să înoate de către alții, la Academia Națională de Informații sau în comisia de control SRI.

În opinia mea, când Dragnea și-a dat seama că Grindeanu guvernează așa cum și înoată – la indicațiile altora – , respectiv jalnic, mimând separarea apelor. Așa că Dragnea l-a aruncat peste bord. Neinspirat sau condamnat de propriul trecut la asta, Ponta s-a agățat de Grindeanu, așa că și el a ajuns tot peste bord. Mihai Tudose este acum candidatul de premier desemnat de către PSD.

Primele reacții din media îmi confirmă că, absolventul de Colegiu Național de Apărare Mihai Tudose(?), nu este în tabăra Grindeanu. Dezamăgirea editorială a Antenei 3 față de desemnarea lui Tudose despre care a aflat pe surse, și care, în scandalul moțiunii, i-a susținut fățiș pe Grindeanu și pe Ponta, inclusiv prin faptul că  azi, cu doar cu 20 de minute înainte de aflarea ,,pe surse” a nominalizării, îi dădea ca siguri pe finaliștii ,,Țuțuianu și Fifor”, îmi arată că mai degrabă informau după dorință. Mugur Ciuvică pe care niciodată nu simt nevoia să îl citez, numește ,,bizară” și ,,stupiditate politică”, desemnarea lui Tudose. BUN!

Dacă Mihai Tudose se află în vecinătatea serviciilor de informații sentimentul meu din acest moment este că vecinătatea față de SRI a domniei sale este diferită față de vecinătatea intruzivă a lui Ponta și Grindeanu, Tudose reușind (la nivelul meu de percepție din prezent) într-o mare măsură să stăpânească tentativa unora de a îl transforma în marionetă, părând dintr-un alt aluat decât  Grindeanu sau Ponta.

Vecinătatea lui Mihai Tudose, dacă există, din punctul meu de vedere, este la un nivel superior, fiind în măsură de a rezista vreunui Gepetto, Gepetto care a dovedit că ține în corzi pe Grindeni, Ponți sau Negrițoi.

Un argument în plus va fi poziția lui Iohannis față de desemnarea lui Tudose, întrucât Tudose nu este vreun Grindeanu, pe cale de consecință amputându-i-se bucuria lui Iohannis de a desemna premier prin SMS redirecționat.

Voi da imediat două argumente, dar înainte, vă remintesc alte două argumente anterioare pe care le-am folosit pentru a îi da credit lui Dragnea în ,,separarea apelor dintre servicii și partide” prin aruncarea peste bord a lui Grindeanu.

Am scris aici despre asta, în 19 iunie 2017:

,,Am urmărit cu atenție după 11 decembrie 2016 dacă Liviu Dragnea și-a pus acțiunile acolo unde și-a pus și vorbele, și concluzia mea este că da:

  • un prim pas a fost fermitatea cu care nu l-a mai lăsat pe Mișu Negrițoiu să scape încă o dată, nerevocat de la șefia ASF;
  • un pas nuclear a fost fermitatea cu care l-a susținut pe Tudorel Toader în cazul SIPA, respectiv desecretizarea arhivei SIPA.”

Primul argument în favoarea lui Mihai Tudose:

Mihai Tudose, a acționat ferm și decisiv pentru separarea serviciilor de partide, anterior momentului de astăzi:

  • în data de 25 octombrie 2016, Mihai Tudose, la acel moment Președintele unei Comisii economice din Parlament (din cele 4 care au dispus revocarea lui Mișu Negrițoiu), declara:  ,,Singurul foarte mulţumit sunteţi dumneavostră (n.r. Mişu Negriţoiu), care începeţi cu pansamente.(…) Nu se mai poate aşa! Sunteţi complet depăşit de reponsabilitatea funcţiei pe care o aveţi! Este un dezastru şi îmi asum ceea ce spun!”. Corect.
  • Tot atunci: ,,Dumnezeule! Aş întreba cu «ce l-aş lăuda»? Şi aş răspunde «cu nimic». El invocă o mulţime de rapoarte făcute de fantome, neprezentate nimănui. Îi reproşez o lipsă de interacţiune cu piaţa reală, o lipsă de decizie. Avem informaţii că, în cazul celor două societăţi care au ieşit din piaţă (n.r. Astra şi Carpatica) au fost luate nişte decizii controversate şi domnia sa, în calitate de executiv, nu şi-a făcut treaba. Au fost decizii ale Consiliului ASF, iar domnia sa, pur şi simplu, nu le-a pus în practică”

Am învederat acest lucru pentru că am argumentat în 19 iunie faptul că revocarea lui Mișu Negrițoiu a fost, cronologic, primul trăgaci al trădării lui Grindeanu față de Dragnea. Al doilea trăgaci a fost cel nuclear: fermitatea cu care Dragnea l-a sprijinit pe Tudorel Toader să desecretizeze arhiva SIPA și să elibereze judecătorii de sub presiunea șantajului pe principiul ,,știm că știți că știm”.

Al doilea argument în favoarea lui Mihai Tudose:

Nu este vreun secret pentru mine că Mișu Negrițoiu a beneficat de protecția unor persoane din SRI, persoane care au ținut ,,capturată/protejată de protocol” instrumentarea de către procurori DNA a infracțiunilor denunțate în sarcina fostului Președinte ASF.

Cât timp a fost Coldea director operativ al SRI, procurorii de caz nu par sa fi primit rechizitorii ,,de-a gata”, si nu par sa fi avansat. Situația s-a schimbat acum. Ceea ce și Mișu Negrițoiu a recunoscut atunci când își comenta ,,misiunea” și spunea că ,,prefer să fiu schimbat de politicieni decât scos de DNA”. Da, a fost ultima protecție.

Al doilea argument in privinta faptului că Mihai Tudose este de natură să se stăpânească în a deveni marioneta unor și altora dintre servicii, unii și alții care au fost apți să îl protejeze pe Mișu Negrițoiu până de curând, este o intamplare relatata mie în urmă cu ceva timp, de o persoană care locuiește la Washington DC și care, după ce a auzit despre desemnarea lui Mihai Tudose, m-a sunat în urmă cu puțin timp. Discuția a decurs așa:

,,Mai ții ce ți-am povestit în urmă cu 2 luni, despre o întâmplare dintr-un aeroport din România, cu doi parlamentari și cu Mișu Negrițoiu? Mihai Tudose este cel care era să îi dea capul în gură lui Mișu Negrițoiu”. Atât.

Concret, în urmă cu aproximativ două luni, persoana de la Washington îmi telefonase să îmi spună că un cunoscut de-al lui, a asistat, ca martor ocular, la o întâmplare dintr-un aeroport românesc. Mișu Negrițoiu era protagonist, iar doi parlamentari, cu care se întâlnise în aeroport, era interlocutori.

Mi-a povestit atunci telefonic persoana de la Washington că Mișu Negrițoiu se adresa textual parlamentarilor respectivi spunându-le: ,,am niște locuri libere la ASF. Aveți pe cineva care vrea să lucreze aici? Sunt salarii bune”.

Intuind un caz de tentativă de cumpărare a bunăvoinței din partea fostului lucrător din comerțul exterior, Mișu Negrițoiu, reciclat în poziția de Președinte ASF, persoana respectivă a devenit mai atentă și a observat reacția fermă a unui dintre interlocutori, care i-a sugerat că dacă vine cu de astea, îi dă ,,un cap un gură” lui Mișu Negrițoiu. ,,Mihai Tudose este cel care care era să îi dea capul în gură lui Mișu Negrițoiu”, mi-a spus astăzi persoana de la Washington.

Nu am motive să cred că întâmplarea relatată nu este adevărată, întrucât telefoanele pe care le-am primit de la Washington de-a lungul timpului, au fost confirmate sută la sută de realitatea ce avea să urmeze, exemplificând acum cu telefonul primit de la Washington DC în 26 februarie 2016, legat de o reacție nemaiîntâlnită a lui Mugur Isărescu pe care l-au lăsat nervii, în exercitarea funcției publice de guvernator.

Telefonul preanunța lustrarea de facto a lui Manole, cunoscut public sub numele de Academician Mugur Isărescu, în felul următor (26 februarie 2016): ,,Probabil că nu aveți o lege a lustrației. Am înțeles. Toți în SUA cred că nu aveți o astfel de lege tocmai pentru a permite lustrabililor să se afle încă în poziții cheie în economia din România. La Washington se crede că e necesară legea lustrației pentru a scoate corupția endemică din instituțiile statului. Nimeni în America nu crede că la Frankfurt i s-ar adresa cineva domnului Isărescu cu ,,Măi Mugure’’. Toți din America știu că la Frankfurt, cine i se adresează astfel guvernatorului îi spune ,,Măi Căline’ .

La mai puțin de un an, calitatea de sicofant a lui Mugur Isărescu, a fost devoalată pe deplin.

În plus, Mihai Tudose este cel care nu a achesat la mușamalizarea revocării lui Mișu Negrițoiu, ferm, atunci când în octombrie 2016 declara: ,,Sunteţi complet depăşit de reponsabilitatea funcţiei pe care o aveţi! Este un dezastru şi îmi asum ceea ce spun!”. Și Mișu Negrițoiu a primit raport de revocare din poziția de Președinte ASF, în data de 26 octombrie 2016, la un an și șapte luni după ce eu, Radu Soviani, am sesizat în ianuarie 2015, Parlamentul României, asupra intențiilor reale ale lui Mișu Negrițoiu, de destabilizare a pieței asigurărilor prin majorări nesustenabile de tarife de primă RCA (care s-au întâmplat), motiv pentru care a amputat abuziv în decembrie 2014, poziția de purtător de cuvânt al ASF, pe care o dețineam, în beneficiul celor care au capitalizat majorările de primă RCA și falimentarea ASTRA și CARPATICA sub mandatul ,,supraveghetorului” Mișu Negrițoiu.

Concluziv, prin desemnarea de astăzi a lui Mihai Tudose (cel care a luat decizia istorică de lustrare din administrație a unui fost lucrător din comerțul exterior ajuns ,,deplin” Președinte al ASF), care se adaugă informațiilor vehiculate că Tudorel Toader (cel care a luat decizia istorică de desecretizare a arhivei SIPA) își va păstra portofliul, mie mi se confirmă ambele indicii pe care le-am avansat în articolul din urmă cu o săptămână (aici), arătând că Liviu Dragnea își pune acțiunile acolo unde își pune și vorbele.

Evenimentele fiind în derulare (peste mai puțin de 20 de minute începând întâlnirea PSD-ALDE cu Klaus Iohannis), întrebarea care se pun acum este: de ce va accepta Klaus Iohannis desemnarea lui Mihai Tudose, ca premier. Pentru că este evident că Mihai Tudose nu este pe placul celor de natură să îi formeze convingerea lui Iohannis dacă o persoană este sau nu este potrivită pentru a fi premier, Mihai Tudose având o stăpânire a fi tratat ca o marionetă. De aceea, Mihai Tudose, nu este nici pe placul lui Iohannis, orice ar spune.

Răspunsul pe care îl intuiesc, este cel pe care l-am mai dat în urmă cu ceva timp, într-un articol în limba engleză, foarte citit la Washington DC, iar în România, în zona Calea Plevnei. Articolul din 22 februarie 2017, se încheia așa:

,,Arguably, the Newton’s third law is: ’’in order to move forward you have to leave something behind’’. In our opinion the historical Pitesti Court of Appeal Decision today proves Romania is able to leave the former Securitate behind in order to move forward. I bet that President Iohannis, as a physics professor, never taught this law to the students he claims to be at the base of his real estate fortune. And, in the highly improbable case of teaching them the law, he never suspected that after 20 years, he and Officer Musat will be the subjects of the Newton’s third law.”

În traducere: Este discutabil că acesta este a treia legea a lui Newton: ,,pentru a putea avansa, trebuie să lași ceva în spate’‘.

Președintele Iohannis care, în exercitarea mandatului, este la fel de pro-american și pro-european ca predecesorul său, Traian Băsescu, în exercitarea mandatului, trebuie să dovedească (și care după exercitarea mandatului va fi pus, la fel ca și Traian Băsescu să dea explicații, în mod cert în privința unor escrocherii cu case), are ocazia să lase ceva în spate, azi.

Dacă Președintele Iohannis va lăsa acum în spate fosta securitate, va fi o decizie istorică. Pentru că până acum, nu a demonstrat contrariul. Ba din contră, și-a ales un avocat care să îl reprezintă în povestea escrocheriei cu case pe baza unui testament falsificat și declarat nul, un ofițer al fostei securități.

Dacă nu va lăsa în spate fosta securitate, Iohannis va fi el lăsat în spate.

Și încă ceva: brusc, pentru cei care îl contestă pe Tudose (aceiași care l-au blamat pe Vâlcov că i-a făcut raport ,,de demitere” lui Grindeanu” care erau băiatul bun, vin acum și îl reevaluează pe Vâlcov, spunând că în raportul lui Vâlcov, Mihai Tudose are zero realizări. Bun! Din punctul meu de vedere, era o problemă dacă Vâlcov îl lăuda pe Tudose. Pentru cei care citează raportul Vâlcov și care susțin că ,,Mihai Tudose a fost demolat de Raportul lui Vâlcov”, vreu să reamintesc cine este Darius Vâlcov, despre care am scris aici:

Un răspuns istoric: ,,Darius Vâlcov a fost unul dintre oamenii de bază cu care am lucrat la programul de guvernare”. A 5-a întrebare.

Și aici:

Adevarata miza a impozitului pe venit global: albirea sumelor nejustificate. Articolul 117 – firul roșu dintre Ponta-Cioloș-Grindeanu.

 

 



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , ,

5 răspunsuri

  1. da, dar aluatul tot iz de SRI are…so…..big deal !! tot plagiatori, tot sereisti,,bla,bla….putreziciuni !!!!

  2. Fereasca Dumnezeu in ce tara traim !
    N-avem un prim-ministru cat de cat curat si ne alegem cu Tudose,episcopul din Moldova e acuzat de homosexualitate,un asa zis popa-cantaret Pomohaci de pedofilie etc..
    Pai atunci de ce ne-am mira ca suntem condusi de hoti-analfabeti-idioti?!?!?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.