Ambasada SUA (Moldova): ,,Legea privind declaratia voluntara si stimularea fiscala legitimeaza furtul si coruptia”.


Valcovii din Republica Moldova sunt mai fasneti din Valcovii autohtoni macar si pentru faptul ca ei nu sunt condamnati in prima instanta si nu ascund tablouri si lingoruri prin cimitire/pereti/seifuri. Moldovenii au adoptat proiectul de amnistie fiscala care ii sta pe limba lui Valcov de 3 ani și care a reprezentat firul roșu al guvernelor Ponta-Cioloș-Grindeanu-Tudose, și acum și Dăncilă (,,aministia nu se anunță, se face”), așa cum am scris aici, în 20 aprilie 2017:

Adevarata miza a impozitului pe venit global: albirea sumelor nejustificate. Articolul 117 – firul roșu dintre Ponta-Cioloș-Grindeanu.

De ce și guvernul Dăncilă? V-am avertizat că va încerca o noua amnistie, sau în traducere directă ,,legitimare a furtului și corupției” (cum zice ambasada SUA despre Moldova) deși prefer definiția tehnică tehnică a acestei infracțiuni: spălare de bani. V-am avertizat că numirea lui Teodorovici la finanțe și reciclarea lui Mișa la ANAF sunt parte a acestei operațiuni de spălare de bani prin Cod Fiscal, prin așa numita aministie. V-am avertizat imediat ce a venit Dăncilă care l-a reciclat în guvern pe ministrul de finanțe eșuat Viorel Ștefan (reciclat în vicepremier) – cel care a încercat ce au făcut moldovenii ieri (,,declarația voluntară/inițială” de patrimoniu). După reciclarea lui Ștefan, prima decizie a Dăncilei a fost să îl numească pe Vâlcov consilier de stat (30 ianuarie 2018):

Ce ,,fir rosu” imi confirma numirea lui Darius Valcov in aparatul de lucru al Vioricai Dancila. Despre care v-am avertizat deja.

Recent, presat de propria condamnare în prima instanță și de cei care îl butonează spre spălarea sumelor obținute din infracțiuni, Vâlcov a ieșit la Antena3 cu un discurs la fel de tâmpit ca și cel din Ziarul Financiar, pe care vi l-am semnalat în februarie 2015:

,,Nu mai vreau ca Romania să participe la banchetul Europei din poziția de chelner” (Valcov, februarie 2015). Cu cine a mai semnat contracte Valcov.

După ce moldovenii au făcut amnistia fiscală și spălarea de bani prin legislație, mesajul Washington-ului a fost:

,,Ambasada Statelor Unite este extrem de dezamăgită de adoptarea legislaţiei care va diminua capacitatea Moldovei de a combate spălarea banilor. Legea privind declaraţia voluntară şi stimularea fiscală (numită şi legea amnistierii capitalului) legitimează furtul şi corupţia şi va dăuna climatului de afaceri din Republica Moldova. Considerăm că această lege contravine angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova şi le-a asumat şi această părere este împărtăşită de partenerii internaţionali de dezvoltare ai Moldovei. Cetăţenii Moldovei au suferit deja consecinţele infracţiunilor financiare majore. Infractorii ar trebui pedepsiţi, nu răsplătiţi. Poporul Moldovei merită mai mult”

Nu uitați, tentativa de spălare prin Cod fiscal a fost lansată în 2014 (înaintea campaniei prezidențiale a lui Ponta, de Darius Vâlcov), așa cum am scris aici:

Cum ramane cu ,,nu o sa mai apuc sa schimb cota unica in 2016, pentru simplul motiv ca Presedintele nu schimba cote unice”?

Iată ce propuneau spălătorii atunci, ca modificare de cod fiscal ,,,Amnistia fiscala – incepand cu 1 ianuarie 2015 – toate depozitele bancare nou constituite, unde este incerta sursa de provenienta a banilor se vor impozita cu o cota de minim 5-9%”

Ideea de spălare de bani prin cod fiscal a fost preluată apoi de Cioloș tehnocratul, așa cum am scris aici:

Prin ce și-a depășit și prin ce nu și-a depășit mandatul Gabriel Biriș – secretarul de stat demisionar de la Ministerul Finanțelor.

Ponta e istorie. Tehnocratul Cioloș se chinuie să prindă un post de europarlamentar dovedindu-și lipsa de capacitate pentru altceva decât pentru poziții în care e numit. Înainte de a fi ales pe vreo listă, el urmărește să fie numit pe acea listă. Grindeanu, e istorie. Tudose, e istorie. Dragnea se pregătește și el să devină istorie dacă va continua să acționeze în sensul dorit de Vâlcov și anume de spălare de bani prin cod fiscal/amnistie. Și va deveni istorie pe bună dreptate.

Spre ca domnul Dragnea să aibă inteligența să nu fie la fel de neghiob ca Ponta, care a preluat mesajul perceput de Ghiță și anume că dacă va face autostrada Comarnic-Brașov va fi arestat. Pentru că eu i-am spus lui Victor Ponta cu mult înainte să îi spună Coldea că va fi arestat dacă va face autostrada Comarnic-Brașov, respectiv dacă o va face la pretul de 8,45 miliarde de Euro, respectiv cel mai scump kilometru de autostradă din lume: 160 de milioane de Euro/kilometru. I-am spus în 18 iunie 2015:

Manaria cusuta cu ață albă Comarnic-Brașov a picat. Fraza cheie din comunicatul CNADNR care ne arată că procurorii ar trebui să se sesizeze.

Închei spunând doar atât: ,,GUVERNELE LA NIVEL MONDIAL  PUN REFLECTOARELE PE EVAZIUNEA FISCALA PRIN OFF-SHORE-URI, și este doar o chestiune de timp înainte să vă aflați sub lumina reflectoarelor”

Probabil că nu am spus-o suficient de clar în ziua condamnării în primă instanță a lui Darius Vălcov ca Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici, Ionuț Mișa și ceilalți să o înțeleagă foarte bine. A spus-o cu alte cuvinte ieri, ambasada SUA din Chișinău: ,,Considerăm că această lege contravine angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova şi le-a asumat şi această părere este împărtăşită de partenerii internaţionali de dezvoltare ai Moldovei. ”

Valcov – 8 ani de inchisoare cu executare. Ce trebuie sa inteleaga cine are urechi sa auda citind aceasta scurta poveste cu infractori.

Și încă ceva: în ziua numirii Dăncilei ca premier (ianuarie 2018(, am extras următorul pasaj din programul de guvernare:

,, Introducerea planurilor de conformare de la un anumit moment dat, astfel încât toate companiile să aibă asigurat un cadru predictibil pentru viitor, fără a exista teama că anumite greșeli din trecut vor mai putea apăsa asupra activității ulterioare.” A se citi – nu vă fugărim pentru infracțiunile trecute. Vă iertăm. Da, este noua versiune a  ,,amnistiei fiscale”.

A fost nevoie doar de 6 luni ca Valcovii, Teodorovicii și Mișii să iasă din nou la suprafață cu aminstia fiscală. Asta în timp ce finanțele publice se deteriroează într-un ritm fără precedent pentru o perioadă de creștere conomiă: – 2 miliarde de Euro pe lună, iar ritmul crește. Așa cum am demonstrat aici:

NIMENI NU MAI POATE SĂ NEGE CRIZA BUGETARĂ.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

  1. Pe mine nu m-ati convins domnule Soviani. Amnistii fiscale au loc de mult timp si in alte tari , inclusiv europene. Nu s-a inventat roata. Este cazul sa nu va mai laudati singur cu prezicerile dvs., Lasati pe altii sa o faca, daca considera necesar. Dar, o amnistie fiscala vine cu legi mai dure in privinta spalarii de bani si a altor infractiuni financiare, mai ales cu exemple concrete ulterioare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.