Nerespectarea deciziilor instantelor intr-un stat de drept = puscarie. Ce spune ambasadorul american


Cea mai urata stire de saptamana asta a fost, categoric, modul in care Parlamentul a decis sa legifereze magaria guvernamentala prin care, statul corupt care ne guverneaza isi permite sa ignore deciziile justitiei. De data aceasta este vorba despre platile restante pe care instanta le-a decis a fi platite, definitiv, irevocabil si executoriu. Adica din secunda 2. Vorbim despre 8 miliarde de lei.

Initial, guvernul Romaniei si-a batut joc de justitie, intelegand prin executoriu ca ei pot sa amane plata din secunda 2, undeva in anii 2012-2013-2014. Un precedent extrem de periculos. Si pentru ca asta ii face pe ministri romani infractori, s-au decis sa vare si in Parlament aceasta ordonanta, pentru a scapa de raspundere penala. Printr-o mobilizare a opozitiei vecina cu cardasia (mai exact lipsa de mobilizare), PDL, UNPR si UDMR au reusit sa demonstrez ca Romania nu mai este un stat de drept, prin amanarea platilor decisde de instanta pana in anul 2016.

Va spuneam ca atitudinea nu este noua: in aprilie, guvernul a initiat aceasta manevra ordinara. Si l-am intrebat atunci pe ambasadorul american ce s-ar intampla in SUA daca o decizie a instantei nu era socotita. Raspunsul il vedeti mai jos. ContextuL? Cel al ordonantei guvernamentale si a nationalizarii profiturilor Romgaz, in dauna actionarilor privati (inclusiv Fondul Proprietatea).

Iata si raspunsurile ambasadorului:Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

7 răspunsuri

  1. No comment…Nu a protestat nimeni insa…Astept cu nerabdare alegerile…

  2. Banii astia nu se vor da niciodata sau se vor da (de o guvernare viitoare) mancatzi total de inflatie.
    Justitia romaneasca: in momentul cand judeca si ei corect (adicatelea dupa lege) ne dam seama ca legile sunt proaste… Onoratzii parlamentari nu fac decat 2 tipuri de legi: de furat si de mituire a populatiei (de fiecare data in interes propriu).

  3. Sa se dea domne si pensi mai marii.

  4. Ai zis ceva de un interviu cu fostu boss de la Volkswagen. Nu il gasesc, pot sa mi dai un link te rog?

Trackback-uri

  1. Despre reducerea TVA-ului la alimente si la servicii de alimentatie publica de la 24% la 9%. | Blogul lui Radu Soviani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: