Pe aici vor trece autostrazi. Oare care e prioritara?


În simpla mea calitate de conducator auto, am facut o fotografie (in decembrie 2013) pe unul dintre drumurile care vor fi compensate de autostrazi.

Ce am retinut despre studiile de trafic privind circulatia rutiera pe acest drum – studii care ar impune constructia unei autostrazi 🙂 :

”Conform studiilor de trafic, acest sector de drum are trafic de autostrada… Costurile sunt estimate la 400 de milioane de Euro”. Eu nu am vazut detaliat aceste studii de trafic, dar in luna decembrie, am fost pe acolo, si mi-am facut propriul studiu de trafic: cu telefonul. Probabil a costat  de un milion de ori mai putin decat studiile mentionate mai sus. Si pot spune ca in 10 minute de rulat pe acel sector de drum, am intalnit circa 30 de masini.

Cazul I: Iata si studiul meu de trafic: Ghiceste cineva despre ce sector de drum este vorba?

IMG_2900

Despre viitoarea autostrada care trebuie sa ”compenseze” traficul de pe sectorul de drum de mai sus, declaratiile oficiale au fost in sensul ”are cel mai bun raport cost-beneficiu” (aprilie 2014).

Si am mai facut un studiu de trafic, tot in luna decembrie (dar cu 2 ani inainte). Tot cu telefonul. Ghicește cineva despre ce drum este vorba?

Cazul II

E drept, pe acest sector, pentru masinile cu girofar, studiile de trafic nu au niciun fel de importanta, asa cum reiese din film.

Intrebarea mea catre cititori: unde ar trebui investite primele 400 de milioane de Euro? In cazul I sau in cazul II?Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Referitor la ce este prioritar: Am citit tot un studiu (nu stiu exact cine l-a facut) din care rezulta ca pe centura de nord a Bucurestiului ar circula zilnic 150 000 de masini. Eu circul in fiecare dimineata pe portiunea A1- Chitila si pot confirma coloane de masini de 7-8 km pe ambele sensuri (se merge cu 20 km pe ora , insa cel mai mult se sta, pentru ca ba se intra la groapa de gunoi de la Rudeni, ba la baza Tehnologica Radion, ba la depozitele construite de o parte si de alta a centurii). De cateva luni s-a inceput largirea la 4 benzi (pana la podul de la Chitila este pe 4 benzi), insa in ritmul in care se lucreaza sper ca in 2016 sa fie gata (este vorba de 9 km de centura). Daca, insa, nu se vor face intrari si iesiri separate pe A1 totul va fi in zadar, pentru ca se vor crea asa numitele „dopuri”. ESTE INCREDIBIL CUM IN 25 DE ANI CAPITALA ROMANIEI NU ARE O CENTURA PE 4 BENZI !!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: