Costul comportamentului domnului Tariceanu in cazul cautionarii lui Dan Sova


Potrivit agentiei de presa Mediafax, DNA a cerut Senatului toate înscrisurile întocmite de acastă Cameră privind urmărirea penală privind urmarirea penală, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie, în 2014 și 2015, o alta cerere vizand documente in cazul lui Dan Sova. Detalii aici: http://www.mediafax.ro/social/dna-cere-senatului-inscrisurile-privind-cereri-de-arestare-preventiva-a-senatorilor-in-2014-si-2015-14122024. Subiectul este tratat si de stiripesurse.ro.

In interpretarea mea, DNA vrea sa vada daca Senatul s-a comportat diferit in cazul Dan Sova fata de cazuri similare. Iar daca da, domnul Tariceanu, in opinia mea, are o problema, in conditiile in care modul in care a gestionat publicarea/nepublicarea/validarea/invalidarea rezultatului votului pentru retinerea lui Dan Sova este unul diferit fata de precedentele situatii.

Nu stiu inca daca domnul Tariceanu a avut vreo reactie. Dar ma amuz aducandu-mi aminte o replica a Laurei Voicu (avocatul Alinei Bica). Laura Voicu a fost chemata la un moment dat la DNA. Intrebata de jurnalisti – ,,în ce dosar?”, Laura Voicu a declarat: ,,se pare ca în al meu” :).

Potrivit Mediafax, în documentul DNA depus la Biroul Permanent al Senatului, se menţionează: ”În vederea documentării dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Şova, nr), vă solicităm să ne comunicaţi, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, în anii 2014 şi 2015, ca urmare a cererilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie în perioada 2014-2015.”

Iarăși, sunt curios dacă la momentul la care domnul Tăriceanu va răspunde despre rezultatul acestei solicitări, va spune că investigațiile se referă la ,,dosarul 122/P/2012” sau ,,se pare că la al meu”.

UPDATE: Si reactia domnului Tariceanu: ,,Este o solicitare inedită, aş spune, până în momentul de faţă, dar cred că în spiritul colaborării interinstituţionale, pentru că Parlamentul trebuie să arate că este o instituţie transparentă şi care respectă legalitatea, nu există niciun fel de oprelişte, din punctul meu de vedere, pentru a furniza toate documentele relevante în acest caz” (integral pe Mediafax)

P.S. Se pare ca domnul Tariceanu a fost un discipol bun al domnului Sova. DNA ii cere ,,toate inscrisurile”, iar domnul Tariceanu raspunde ca va furniza: ,,toate documentele relevante”. Care parte a cuvantului ,,toate” nu o intelege domnul Tariceanu? Sau face si dansul, ca si Sova, un clasament al ,,relevantei” si ar trebui sa ne asteptam ca DNA sa primeasca doar ceea ce domnul Tariceanu considera ,,relevant”?Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Știrea legată de sesizarea DNA în cazul lui Tăriceanu în privința votului în cazul Șova | Blogul lui Radu Soviani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: