Traian Băsescu îmi dă dreptate: Victor Ponta este premierul său. Dar altfel.


În replică la afirmațiile (incomplete) de ieri ale lui Victor Ponta (,,dacă îmi dau demisia înseamnă că dau țara celor care au condus-o înainte (Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomițianu și toată gașca”), Traian Băsescu face la rândul său declarații incomplete/eliptice: ,,nu dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru funcția de prim-ministru, respectând principiul constituțional că o alianță care a câștigat alegerile cu 68% poate desemna premierul”).

De ce sunt incomplete declarațiile lui Victor Ponta.

În primul rând că demisia din poziția de prim-ministru nu presupune automat schimbarea majorității parlamentare. Dacă PSD ar mai fost un partid solid, ar fi avut desigur un candidat serios pentru poziția de prim-ministru în locul lui Victor Ponta, până la alegerile Parlamentare din 2016. Iar dacă s-ar fi dovedit competent respectivul premier, PSD ar avea șanse să facă o figură bună la alegerile din 2016 (mai ales în condițiile actualei opoziții).

În al doilea rând, ceea ce nu spune domnul Ponta, este că dânsul a luat țara de la Ungureanu/Predoiu/Boagiu/Ialomițieanu și a transferat-o SIEși / lui Cazanciuc/Șova/Vâlcov/Dragnea (ca să păstrez corespondențele de portofolii). Înainte de alegerile din 2012, scriam următorul articol: ,,De ce l-am schimba pe Videanu cu Dragnea”, – integral îl găsiți aici: https://soviani.com/2012/11/25/sondaj-de-ce-l-am-schimba-pe-videanu-cu-dragnea/, iar câteva dintre ideile din articolul respectiv sunt mai jos:

Suntem la momentul in care mai avem 2 saptamani pana la alegeri, si inca imi caut raspunsul la urmatoarele intrebari:

a) cu ce e mai bun Victor Ponta decat Emil Boc (si stiti exact parerea mea despre Emil Boc)

b) cu ce e mai bun Dragnea decat Videanu (si stiti exact parerea mea despre Adriean Videanu)

c) cu ce e mai bun Vosganian decat Vladescu, Pogea sau Ialomitianu (si stiti exact parerea mea despre Vladescu, Pogea sau Ialomitianu). Apropos… nu l-am mai auzit pe domnul Vosganian pronuntand „suta la suta” de atunci cand spunea ca sursa pentru majorarea pensiilor este din cresterea economica, si cand spunea ca bugetul de pensii va avea pana in 2017 doar un „usor” deficit, urmand ca din 2020 sa treacea pe excedent 🙂

d) cu ce e mai bun Relu Fenechiu decat Radu Berceanu (si stiti exact parerea mea despre Radu Berceanu)

c) cu ce e mai buna Catalina Stefanescu (secretara lui Dragnea) decat Elena Udrea (si stiti exact parerea mea despre Elena Udrea)

Deci asta cu să dau țara înapoi celor care au condus-o înainte nu ține. Dar prin declarațiile sale, domnul Ponta se dovedește încă o dată iresponsabil – în calitate de fost Președinte al PSD. Întrebat pe cine ar susține în calitate de premier – domnul Ponta nu nominalizează o persoană din Partidul care l-a fabricat, ci îl nominalizează pe Tăriceanu. Dacă aș fi în PSD, aș schimba yala la partid după declarația asta a lui Ponta.

De ce sunt incomplete declarațiile lui Traian Băsescu

Domnul Băsescu omită să spună în textul său de pe facebook faptul că domnia sa l-a desemnat premier pe Victor Ponta înainte de alegerile din 2012, mai exact după căderea guvernului de clone Ungureanu. Atunci nu îl obliga nicio majoritate să îl desemneze pe Ponta, iar potrivit propriilor declarații – Traian Băsescu spunea că nu o să îl desemneze niciodată premier. Și l-a desemnat de 2 ori. Din ce motiv l-a desmnat prima oară, când nu îl obliga majoritatea? Probabil că un oarecare simț politic al lui Băsescu l-a făcut să întreavadă 3 lucruri:

a) luând puterea de la niște iresponsabili și dând-o unor iresponsabili hămesiți, vor ajunge repejor acolo unde le e locul – în poziția/calitatea de inculpați.

b) Cu Victor Ponta premier, Traian Băsescu a scăpat de emoțiile că nu își va duce al doilea mandat până la bun sfârșit. Prin modul în care a organizat referendumul de suspendare (și tenativa de schimbare a regulilor în timpul jocului), Victor Ponta s-a asigurat de faptul că Traian Băsescu nu va fi demis (restul a fost joc de glezne pe la televizor). Mai țineți minte cum în plin proces de finalizare a rezultatelor referendumului, Victor Ponta a șters-o în Africa Sud, la Congresul socialiștilor, cu două zile înainte ca acesta să înceapă? Vă gândiți cumva că erau întâlniri urgente pe care domnul Ponta trebuia să le onoreze? Dacă da, fotografia de mai jos, imortalizată atunci, este relevantă pentru ce fel de întâlniri a avut domnul Ponta (care nu i-au permis să stea în țară și să gestioneze rezultatul referendumului):

Ponta-Daciana

 

În plus, Victor Ponta s-a dovedit unul dintre cei mai demni urmași ai lui Traian Băsescu – în principal mimând calitatea de opozant, dar devenind al treilea braț al domniei sale. Este ceea ce m-a determinat să afirm încă din ianuarie 2013 că Victor Ponta este premierul lui Traian Băsescu și noul Emil Boc. Articolele le găsiți aici:

* 28 ianuarie 2013: Premierul domnului Băsescu

* 15 februarie 2013: Premierul domnului Băsescu (II) 

Acum, Traian Băsescu îmi dă dreptate – Victor Ponta este premierul său. Pe care l-a desemnat în 2 rânduri, în ciuda asigurărilor date că va desemna pe cineva ,,fără pată” (deși știa de dosarul Șova-Ponta-Turceni, fiind de notorietate publică controlul ANAF făcut de ,,Da Sorine” Blejnar.

Nu este prima dată când Traian Băsescu îmi dă dreptate. În 9 februarie 2012 (la instalarea guvernului Ungureanu), spuneam în articolul ,,Nu îmi explic în niciun fel atitudinea lui Victor Ponta” următoarele:

Una peste alta, discursul domnului Ponta vis-a-vis de cabinetul propus de Ungureanu, seamana mai degraba cu cel al unui fost subaltern. Nu cu al unuia care vrea sa fie la un moment dat primul ministru al Romaniei. Discursul de astazi in confirma convingerea ca nici nu va fi vreodata un prim-ministru al Romaniei. Chiar daca viata sau anturajul l-ar putea conduce acolo vreodata.

P.S. Cred ca l-am vazut si pe domnul Ungureanu cascand la discursul ”de atac” al domnului Ponta…

Doi ani și jumătate mai târziu (în toamna lui 2014), domnul Băsescu ne spune că are informații că domnul Ponta ar fi fost ofițer acoperit SIE (deci subaltern șefului SIE). Să nu fi avut domnul Băsescu această informație atunci când l-a desemnat de 2 ori premier pe Victor Ponta?

Spuneam atunci, în februarie 2012 că ,,viața sau anturajul l-ar putea conduce vreodată în poziția de prim-ministru”. Acel ,,l-ar putea” s-a materializat. Doar că, în prezent, aceeași viață și același anturaj l-au dus pe Victor Ponta în calitatea de inculpat.

Iar la final, ce l-o fi apucat pe domnul Băsescu să recunoască abia acum că Ponta este premierul său și să demisioneze? Este simplu, asta a făcut întotdeauna Băsescu. S-a folosit de oameni, iar când au devenit din ,,active” – ,,pasive”, i-a aruncat la coș. Oricum și pe Traian Băsescu viața și anturajul îl vor conduce în final cam la aceeași destinație ca și pe domnul Ponta.Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , ,

3 răspunsuri

 1. DNA nu a atins nici cu o floare exponenți ai puterii oculte

  Cu DNA-ul i-au agățat pe liderii PNL-ului, PDL-ul a preluat numele, culorile și tradiția, a venit cu doctrina securistă populară europeană, iar PSD-ul a fost decimat până la os cu unicul scop ca un ofițeraș de pluton, gen zgonea, să preia partidul în slujba SRI.

  Băsescu, Predoiu, Ionuț Popescu, Vali Stoica, Blaga, Boagiu, Videanu, Berceanu, Duță, Blejnar etc. au protecție.

  Deci, Ponta este premierul lui Băsescu.:P

  • Vezi clipul de mai jos

   Ponta auto-desconspirat ca sluga SIE in Parlament la investirea sefului SIE – MRU.

   Cand USL era in greva parlamentara ca protest la investirea sefului SIE Razvan Ungureanu ,

   Victor Ponta s-a deconspirat ca sluga a SIE , spargator de greva , laudand-ul pe MRU de la tribuna parlamentului ca un adevarat ofiter acoperit SIE .

   Antonescu si Antena3 s-au revoltat observand dubla comanda a lui

   • S-a dus acolo de tembel constructiv. ”Iată dovada” e din gama procurorilor securiști care interpretează legea telepatic, economisind astfel timp cu cititul… legii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: