De ce aș fi vrut să mă duc la consultările de la Cotroceni, cu societatea civilă. VIDEO.


Am scris mai devreme, pe larg, de ce nu nu m-am dus la consultările de la Cotroceni cu societatea civilă.

Detaliile le găsiți aici:

De ce nu m-am dus la consultările cu societatea civilă de la Cotroceni. Semnele de întrebare

Am promis in articolul sus-citat că voi publica și intervenția mea de ieri, de la Realitatea TV, prin care m-am autopropus pentru a participa la consultări. Nu am făcut-o pentru a nominaliza pe cineva, nu am făcut-o având vreo secundă aroganța că aș putea  reprezenta societatea civilă (de parcă cineva dintre cei chemați astăzi ar fi în această situație), dar am făcut-o pentru că am considerat că am legitimitate de a spune ce am înțeles eu de la oamenii din stradă, respectiv ceea ce am înțeles eu că vrea strada de la sistem.

Probabil că am fost ieri prea clar la Realitatea TV și acesta este porbabil motivul pentru care domnul Iohannis a căzut în plasa consilierilor și a mimat consultarea. Exceptândul-l pe Adrian Despot, îl ,,oprea” (nu OPREA 🙂 ) cineva pe domnul Iohannis să se vadă realmente cu oameni care au fost în stradă și nu cu reprezentanți ai societății civile (practic, prieteni selectați pentru a mima consultările)? Nu, nu îl oprea nimeni. Iar în privința lui Adrian Despot, aș fi preferat să își fi păstrat opțiunea inițială, așa cum face Tudor Chirilă. Sau dacă simțea că într-adevăr Iohannis este un personaj care vrea altceva decât să mimeze dialogul și care nu s-ar supune unei anumite regii de capturare a străzii, cred că ar fi trebuit să îi răspundă demn: domnul Președinte, cu drag mă văd cu dumneavoastră, imediat după ce încheiați dialogul cu ,,societatea civilă”. Dacă Iohannis ar fi vrut să afle ce crede Adrian Despot, ar fi acceptat. Dar Iohannis and Co nu au dorit decât să mimeze acest lucru și să se supună regiei pe care am detalit-o în articolul precedent (aici) și anume clasa politică actuală, pentru a evita FALIMENTUL, își trântește o insolvență. Demisia lui Ponta/Oprea nu reprezintă decât insolvența la cerere a clasei politice corupte, iar Iohannis joacă rolul administratorului judiciar care primește mandat de la creditori (iar creditorii sunt Dragnea, Oprea, Blaga&Co) mandat pe care nu îl primenește în vreun fel cu ceea ce spune strada acum: Corupția Ucide.

Atunci când m-am auto-propus pentru a participa la aceste consultări, ca jurnalist care în ultimii 15 ani am urmărit în permanent interesul public, dar și ca om care am fost în stradă de la debutul portestelor, am detaliat și motivele. Pe larg, le regăsiți mai jos, în intervenția mea de ieri, de la Realitatea TV:

Fragmentul din emisiune pe care l-ati putut urmari (mai sus) este de ieri, 5 noiembrie, ora 23.00.Citiți și articolul pe care l-am scris înainte de debutul protestelor, în 3 noiembrie:

Tragedia din clubul Colectiv NU este un accident. Este o manifestare a CORUPTIEI ENDEMICE din Romania.

 Categories: Editoriale

Tags: , , , , , , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Întâlnirea și întrebarea de la Referendum! Cine i le-a sugerat lui Klaus Iohannis, cum și de ce | Ziare Prahova

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: