Astazi sunt invitat sa vorbesc despre preturile RCA, supravegherea ASF și BNR. Am identificat o legătură și cu divorțul anului.


In aceasta seara, de la ora 18.30, sunt invitat sa discut despe cele mai importante teme economice ale momentului. Voi participa la emisiunea de la B1TV pentru a detalia si proba modul oneros (in opinia mea) prin care s-a ajuns la majorari stelare ale pretului politelor RCA si contributia directa a unor functionari (deasemenea stelari) din ASF la aceste majorari favorizata de protectia care li se acorda in privinta libertatii de manifestare, in ciuda unor principii fundamentale care ar trebui sa guverneze un stat de drept.

În privința BNR, voi insista să adresez public întrebarea: dacă Mugur Isărescu nu s-a pensionat, în baza a ce a încasat 95.000 de Euro, ca indemnizație de pensionare? În opinia mea, Curtea de Conturi ar trebui să se autosesizeze și să investigheze dacă nu cumva domnul Isărescu ar trebui să returneze cei 95.000 de Euro încasați fără să iasă la pensie. Subliniez totuși că problema celor 95.000 de Euro indeminizație de pensionare fără ca pensionarea să existe, este minoră în raport cu întrebarea fundamentală: în cei 26 de ani de Guvernator, Mugur Isărescu a încasat ca salarii, bonusuri și avantaje în natură câteva milioane de Euro (nu pare mult pentru un guvernator de 3 decenii). Dar ce a făcut de banii ăștia? Cum a supravegheat BANCOREX? Cum a lucrat cu Virgil Măgureanu în supravegherea Bancorex și cum a abordat puciul din martie 1997, despre care atât Virgil Măgureanu și SRI (cât și BNR), fuseseră preveniți – (detalii AICI) ? Cum a aprobat vânzarea Bancorex absorbită în BCR către ERSTE Bank fără reevaluare de active, ceea ce ar fi condus la sporirea valorii băncii cu câteva miliarde de Euro? În acest context, milioanele lui Isărescu sunt multe sau puține? Detaliem.

Ne vedem asadar de la ora 18.30 la ora 20.00, la B1TV, unde sunt invitat de Sabin Orcan.

Dar la final, mai îmi adresez o întrebare: are legătură divorțul Elenei Băsescu de Bogdan Ionescu cu dezvăluirile făcute de mine în dosarul Bancorex? (https://soviani.com/2016/04/03/video-documente-despre-nominalizarea-mea-la-premiul-libertatea-presei-pentru-curaj-de-ce/). Cu legăturile dintre Virgil Măgureanu și Bebe Ionescu și prin acesta – cu fostul cuscru, Traian Băsescu? Cu faptul că Bebe Ionescu, care a contribuit la puciul din martie 1997 care a generat prăbușirea și devalizarea Bancorex s-a încuscrit doar pentru o perioadă (până la iminenta redeschidere a dosarului Bancorex) cu cel care, în calitate de negociator șef al României în relația cu Banca Mondială, s-a ocupat îndeproape de îngroparea Bancorex – respectiv Traian Băsescu?

În opinia mea, iminenta deschidere a dosarului Bancorex a preanunțat divorțul și partajul dintre liniile de business încuscrite ale căror exponenți au fost Bebe Ionescu și Traian Băsescu.Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: