Breaking news-ul zilie de astazi este pentru mine distrugerea prin ardere a arhivei unei banci (mari) din sistemul bancar „supravegheat de manole”,
Pun ramasag pe documentele furate de Traian Basescu de la Bancorex (asa cum a dezvaluit in exclusivitate Petre Roman pentru cristoiublog.ro in ianuarie 2017), furt care a fost confirmat, prin documente, aici, ca sunt sanse mari sa fie vorba despre arhiva celei mai mari banci din sistem. Daca pierd, sa dea Basescu documentele furate inapoi.
Daca nu ma insel, am un sentiment: teama de incriminare penala, pe care unii o vor inlaturata prin ardere, incalzeste atat de mult atmosfera astfel incat documentele iau pur si simplu foc.
Aici e stirea cu „facerea scrum” a arhivei unei banci, in noaptea aceasta.
O stire anterioara ne spune ceva in plus: „Depozitul cuprins de incendiu aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor (…) Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu, declara, într-un interviu, că pentru a proteja cei aproximativ 75.000 de metri lineari de documente din depozitele pe care le are compania a investit pînă acum aproximativ 400.000 de euro în montarea unui sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert. Depozitul cuprins de incendiu nu avea însă un astfel de sistem.”
Ceea ce nu ne spune insa stirea este ca Global Archive Management are si un serviciu profesionist de distrus arhiva:
Mai exact, potrivit GMA: „Prin serviciul de distrugere, te asiguri că documentele sunt distruse cu ajutorul unui echipament dedicat acestei operațiuni, pentru a nu mai putea fi reconstituite ulterior. La final, primești un certificat care atestă distrugerea în condiții de confidențialitate a documentelo”
Si de aici lansez o ipoteza: in depozitul care „s-a facut scrum” si care nu era protejat anti-incendiu, erau declarate documente pe ntru care diversi clienti, printre care o mare banca din sistem, la comanda distruge-o, vroiau sa se asigure ca „aceste documente nu mai pot fi reconstituite ulterior”. Doar ca distrugerea de documente este infractiune iar onastfel de comanda nu putea veni pentru a servi drept pretext, pentru ca ar fi trimis dupa gratii o mare parte din finanta si avocatura „nationala” si atunci, nu e mai comod un foc? Voi detalia pe larg aceasta ipoteza, in curand.
Dar chiar daca la acest moment vorbesc doar despre o ipoteza, la case cel putin la fel de mari ca fosta securitatate (berevoiesti), distrugerea si imposibilitatea reconstituirii pare sa fie folosita ca pretext, desi este unul fals.
Spre exemplu, Romania Libera relata aici ca Misu Negritoiu ar putea fi beneficiarul unei alte distrugeri totale de arhiva.
Ca si in cazul de fata, pot sa asigur ca in final, pretextul disparitiei arhivelor nu va folosi nimanui decat pentru a adauga o alta infractiune in seama celor care savarsesc o parte importanta din Codul Penal.
Securistoizii merg dupa principiul: „vorba volant, scripta ardem”. Dar la fel au mers in opinia mea si cand angajati ai ING Bank, implicati in distrugerea de probe privind operatiunile de criminalitate fimanciara prin care se incalca embargoul cu Iranul prin Romania, au fost interceptati de CIA zicand: „NIMIC IN SCRIS…americanii stiu si ei cum e”. Si ING Bank a platit prin urmare cea mai mare amenda din istorie de pana la acel moment – 619 milioane de dolari, pentru a scapa cu eticheta doar de infractori pentru angajatii implicati, in loc de condamnati. Imediat dupa amenda, Misu Negritoiu a fost zburat din pozitia de director executiv al ING Bank Romania, fiind trecut intr-o pozitie golita de continut in aceiasi banca pana i se va gasi un post.
Postul i-a fost gasit la ASF de unde, dupa ce documentele din cazul Astra au fost pretextate a fi disparute fara posbilitatea de a fi reconstituite (existand totusi copii in suficiente institutii cheie), si-a pierdut si acest post.
Concluziv, si arhiva ASF si arhiva unei banci (mari) din sistem au fost tinute de o firma (poate aceiasi), fiind de natura sa fie „innecata” respectiv „facuta scrum” pentru a pretexta ca documentele nu mai exista. Se inseala.
Iar daca aceiasi care au primordial interesul sa dispara Arhiva Sipa intru-propasirea unor retelele mafiote gestionate de avocatu pentru a dirija dosarele catre judecarea lor de instante corupte, asa cum am scris in premiera aici, intamplator au vreo legatura cu distrugerea de documente (pretextarea), cu un grad ridicat de certitudine, modeland econometric si folosind variabile dummy, estimez ca o sa ii ia Mama Dracu. Nu e o metafora, pentru ca m-am exprimat cu destul certitudine aici , pe blog, aratand cine e Dracu.
„Vorba volant scripta ardem”. Nu mai merge: „scripta deja avem, vorba recordam”, ar zice procurorii corecti. Asa-i?
Asta tot pentru ca doamna Mungiu Pippidi ii dorea recent arhivei SIPA, culmea, in ziarul Adevarul: „arza-o-ar focu”. Cum naiba un ziar se mai poate numi asa in conditiile in care gazduieste in paginile sale ganduri complexe de ardere a Adevarului?
La acest moment am un feeling: cei care au folosit informatiile compromitatoare din arhiva SIPA, pentru a santaja judecatori in vederea obtinerii unor verdicte favorabile,direct sau indirect, se afla de ceva timp (si nu doar la incendiul de azi), prin preajma focului.
Dar nu le va folosi la nimic: facem pariu pe documentele innecate si pe cele facute scrum? Cine castiga, sa le faca publice!
Categorii:Stiri
De ce crezi ca ds la prima si nu de la cea care de curand a picat p locul 3. Stii cat au manipulat piata intre 2007 si 2013…a lot!!!
🙂 prima banca are mai multe motive decat a treia banca, ceea ce nu inseamna ca a 3-a banca nu are motive 🙂
Dacă ați scrie în limba română, cu diacritice, un corector automat de text ar face foarte bine ce știe el să facă (chiar dacă nu pune sau scoate semne de punctuație, de exemplu). Ați putea să o faceți, mai ales că există și soluții gratuite (LibreOffice și proofig tool-urile pentru el, care merg pe orice sistem de operare). Ca să nu mai vorbesc de importanța unui corector ”cap limpede”… Păcat că în țara asta un polițist cu școala de la Câmpina scrie pe blog corect, astfel încât corectorii editurii nu mai au de lucru când îi publică scrierile, în schimb jurnaliștii (pentru că nu sunteți singurul) nu acordă mai multă atenție textului pe care ni-l pun în față decât acordă un elev de clasa a 6-a (și media 7 la română) unui referat la biologie (că la română, poate tot se străduiește să mai corecteze). Și dacă peste erori de tehnoredactare pot să trec relativ ușor fără să pierd șirul textului, chiar m-am săturat să fac analiză sintactică pe fraze de mai multe rânduri, să mă prind ce predicat lipsește, unde trebuia virgulă sau ghilimele ca să aibă înțeles fraza – sau ce virgulă o încurcă. Geaba metafora, dacă gramatica ne-omoară! În rest, succes, că esența a ceea ce faceți e bună!
Multumesc. Textul de ieri intr-adevar nu l-am recitit si nici recorectat. L-am scris de pe telefon (o situatie personala m-a impiedicat sa dorm in ultimele 36 de ore) pentru ca publicul sa aiba acces la informatie si interpretare, in primul rand. Sper ca, la fel ca si dumneavoastra, cei interesati sa ierte lipsa de editare a textului in favoarea rapiditatii oferirii de continut. La fel ca si dumneavoastra. Va multumesc pentru aprecieri si pentru solitii.
Vă doresc numai bine și dvs. și familiei.
Salut Radu!
Pe cand mai faci o emisiune cu Dorin Ghidiu?!
Multumesc!
Cat de curand! Cat de curand!
Mmm… ce nasol că internetul e ignifug… Așa l-au făcut americanii, ce să le faci… Bagi aici iese peste tot…