,,Arhiva SIPA o pata pe obrazul justitiei romane!”. Cu semn de exclamare, Tudorel Toader face azi inca un pas istoric în desecretizarea arhivei SIPA.


Ministrul Justiei, Tudorel Toader s-a tinut de cuvant si  a publicat lista cu persoanele care ,,au vizitat” arhiva SIPA. Lista (aici) arata fara dubiu ca nici macar escrocii de case nu mai pot sustine ca este vorba de ,,o ciorba reincalzita”

Despre faptul ca in calitate de cetatean, prima mea impresie despre Tudorel Toader, Ministrul Justitiei a fost una buna, confirmandu-mi asteptarile in privinta analizei DNA, ati putut citi pentru prima oara in 29 martie 2017, aici:

De ce Hotararea ICCJ de condamnare a Elenei Udrea in cazul de coruptie Gala Bute este o decizie ISTORICA.

Scriam in acel articol:

,,În acest moment (ora 16.30), am ferma convingere că astăzi, la ora 18.00, atunci când Ministrul Justiției Tudorel Toader va anunța rezultatul evaluărilor încheiate în privința activității DNA (și Parchetului General), nu va formula argumente pentru demiterea doamnei Codruta Kovesi care imi este nicicum simpatica. 

Ar fi și nedrept, întrucât evaluarea pe care domnul Toader a făcut-o activității DNA de sub mandatul Codrutei Kovesi nu poate reflecta decât evaluarea co-semnatarului protocolului semnat de DNA. 

Ori doamna Kovesi, în opinia mea, merită șansa de a fi evaluată în viitor efectiv pentru ceea ce va face domnia ei, nu pentru ceea ce au făcut alții în perioada în care domnia sa a condus DNA-ul. Aceea poate fi evaluarea făcută domnului Coldea, dar nu cred că Ministerul Justiției are chemarea să evalueze directori din SRI.

Un altfel de rezultat, în opinia mea, nu poate fi decât efectul unui accident, dar din ce în ce mai multe elemente mă îndreptățesc să cred, așa cum vă spuneam în urmă cu 2 ani, că urmează vremuri mai bune, ceea ce ar trebui să limiteze accidentele.”

La ora 18.00, in acea zi, Tudorel Toader ii dezamagea pe cei care voiau demiterea doamnei Kovesi. Anuntul de atunci l-am interpretat exact ca inainte de anunt si anume ,,doamna Kovesi merita sansa de a fi evaluata in viitoar efectiv pentru ceea ce va face domnia ei, nu pentru ceea ce au facut altii pe perioada in care domnia sa a condus DNA-ul”. Imi mentin parerea.

Si imi imbunatatesc prima impresie buna despre Tudorel Toader. Cand a izbucnit scandalul SIPA, in contextul anului 2017, doar cei implicati in escrocherii cu case pe baza de acte false devaloate de instanta au putut sustine ca SIPA este ,,o ciorba reincalzita”.

Sunt convins ca au fost presiuni asupra lui Tudorel Toader sa nu publice lista: toti avocatii ,,celebri” au sarit sa faca presiuni pentru topirea SIPA. Ceea ce ar fi un lucru anti-national (nepublicarea arhivei SIPA). Intrucat nepublicarea si topirea ei ar conduce la pastrarea retelelor infractionale de santaj prin care diversi mafioti, sprijiniti de avocati si grefieri, dirijeaza dosare catre anumite complete, despre care aceleasi retele mafiote au capacitatea sa detina prin datele furate din arhiva SIPA, instrumente de santaj si sa obtina beneficii prin coruptie.

Despre faptul că pe lângă magistrații corupți, primii care au intersul ca arhiva SIPA sa fie topita sunt avocații laolaltă cu grefierii și cu alți funcționari ai instanțelor. Acest unghi l-am lansat în premieră, în emisiunea lui Ionut Cristache (Romania 9) de luni, 15 mai 2017 de la TVR1, prin câteva întrebări.

Si aceea a fost o emisiune istorică (pe plan media), intrucât reacția lui Cristi Dănileț, care a recunoscut public în acea emisiune că a intrat în arhivă și s-a uitat pe dosare cu magistrați corupți, a fost NEPREȚUITĂ (reacția la una dintre întrebările mele – voi reveni într-un alt articol).

Primii care au ținut cont de reacția neprețuită a lui Cristi Dănileț (care a recunoscut că a intrat în arhivă dar nu apare ca ,,vizitator” pe lista lui Tudorel Toader, au fost Ministerul Justitiei, ICCJ, CSM. Faptul că Dănileț nu apare ca vizitator (deși a fost acolo) îmi arată că Tudorel Toader, în mod inteligent, oferă toată legitimitatea publicului (și confirmarea) că în arhivă au avut acces și persoane care nu sunt menționate în procese verbale ,,de vizită”. Au fost (mult) mai mulți. Și în alte scopuri decât întocmirea de procese verbale.

Răspunsul lui Cristi Dănileț la întrebarea mea sunt convins că a fost avut în vedere a doua zi de către ICCJ (întrebarea era despre tehnica de ascultare din Înalta Curte de Casație și Justiție) și de către Tudorel Toader. Ambele instituții și ICCJ și Ministerul Justiției au reacționat neîntârziat, în sensul desecretizării arhivei SIPA.

Raționamentul pe care am început să îl expun  în premieră, în emisiunea din 15 mai 2017 și pe care l-am reluat  tot în emisiunea lui Ionuț Cristache, de joi 18 mai 2017 și anume că avocații sunt cei mai interesați ca arhiva SIPA să dispară, mi-a fost confirmat imediat chiar de către avocați care au devenit foarte activi. Imediat și răsunător avocați ,,celebrii’ au cerut chiar imperios topirea arhivei și, în opiniea mea, au avut capacitatea inclusiv să pună în gura unor persoane care încă dețin funcții publice, propria dorință.

Topirea arhivei ar avea ca efect păstrarea magistraților corupți în sistem, care vor efectua noi acte de corupție, fiind șantajați de către cei care le-au furat dosarele din arhiva SIPA.

De aceea arhiva trebuie desecretizată TOTAL iar celor care sunt corupți și celor care i-au făcut ,,mai corupți” prin șantajarea lor trebuie să li se amputeze dreptul ticălos pe care și l-au acordat de a avea acces la pârghiile (documentate în arhiva SIPA)  prin care comit noi acte de corupție prin șantaj. Metaforic spus, toți aceștia trebuie ,,sloboziți” din sistem.

Cei mai vocali avocati (și care au reacționat imediat) au fost: Adrian Nastase, Valeriu Stoica, Catalin Predoiu, cuplul Klaus Iohannis si avocatul lui.

Later edit: și avocatul Cristian Diaconescu – fost ministru al justiției și predecesorul Monicăi Macovei. Evident sau avocatul Cazanciuc – fost ministru al justiției care ne-a explicat azi de câți ofițeri SRI e nevoie ca să schimbe un bec. Amintesc evident de Monica Macovei – magistrat procuror la bază, care deși nu este avocat, m-a nedumerit. Tot în emisiunea în care am lansat unghiul cu avocații mi-am exprimat nedumerirea pentru motivația publică a doamnei Macovei care a susținut în acea zi că SIPA trebuia desfințată (primul pas pentru a umbla în arhivă): ,,Eu am decis desființarea acestui serviciu secret, întrucât existau informații în spațiul public că făcea abuzuri.”. Glumeam în emisiune: dacă doamna Macovei ar fi fost șefa departamentului de justitie al SUA, ar fi desfintat CIA după ce în spațiul public a apărut că face abuzuri în închisori? End later edit.

Revenind, este legitim sa cred ca Iohannis, care si-a incredintat propria avere si soarta lui penala (falsificarea testamentului in beneficiul familiei Iohannis) in mainile unui fost ofiter al securitatii de dinainte de 1989, ar fi apelat pentru o opinie juridica in primul rand la cel caruia i-a incredintat apararea libertatii familiei sale.

Pe de alte parte nu cred ca este legal si normal ca opinia Presedintelui Romaniei sa fie influentata de un fost ofiter al securitatii, condamnat, care a facut 4 ani de puscarie la Aiud inainte de 1989.

Asta este opinia mea, și invit publicul să evalueze această opinie, pentru că tot ceea ce scriu este in interes public, fiind până la urma problema lui Iohannis din ce bazin de cunoștințe de dinainte de 1989 își selectează avocatul.

Da, avocatii au devenit cei mai vocali in a cere topirea SIPA. Iar cel mai vocal a fost Valeriu Stoica, fost ministru al Justitiei, actual avocat. Valeriu Stoica a fost mai vocal decat toti si decat putea el insusi sa fie, pentru ca atunci cand a vorbit si Catalin Predoiu, avocat, a vorbit de fapt tot Valeriu Stoica.

Cristian Sima, intr-o postare a sa pe blog a facut inca o dezvaluire senzationala de care am luat cunostinta la prima mana, si tot legata de Catalin Predoiu. Prima lui dezvaluire despre Catalin Predoiu si care nu a fost nicicand negata a fost despre vizitele acestuia impreuna cu actualul membru al Consil
iului de Administratie al BNR – Daniel Daianu, la SRI. Aceasta prima dezvaluire ati putut-o afla in exclusivitate de la Sima, prin interviul pe care i l-am luat când era fugit în Islanda.

A doua dezvăluire a lui Cristian Sima datează din 16 mai 2017 și este următoarea:

Dezvăluirea lui Cristian Sima este de natură să arate că Valeriu Stoica, în calitate de avocat (și fost ministru al justiției) este de natură să influențeze nelegal justiția (pe ministrul Predoiu).

Dezvăluirea lui Cristian Sima arată că Valeriu Stoica știe ce e în arhiva SIPA și că are un interes personal ,,ca nu cumva Cătălin Predoiu să intre în arhiva SIPA și să aibă curiozități”.

Influențându-l pe Cătălin Predoiu să mențină în funcții magistrați corupți și să ascundă rețelele din tribunale prin care dosarele ajung la acești magistrați corupți, care iau deciziile în baza șantajului, am toate elementele să opinez că Valeriu Stoica a influențat și influențează inclusiv decizii ale judecătorilor, nu numai prin faptul că mulți i-au fost subordanți (când era ministru al justiției) dar și prin ceea ce știe Valeriu Stoica despre ceilalați magistrați și prin ceea ce știu aceștia că Valeriu Stoica știe, Stoica știind ce este în arhiva SIPA.

Mai mult, Valeriu Stoica îl plăcea doar pe Cătălin Predoiu să devină Președinte PNL (în opinia mea pentru că dacă a reușit să îl influențeze pe Predoiu care făcea vizite la SRI să nu desecretizeze SIPA, Valeriu Stoica poate să îl convingă pe Predoiu, de orice).

Într-un interviu din 19 februarie 2017, la Realitatea TV, Valeriu Stoica ,,vechi liberal” și care știe ce e în arhiva SIPA (inclusiv despre Cătălin Predoiu și familia acestuia) în calitatea lui de fost ministru al Justiției își manifesta explicit îmbrățișarea pentru noul  wannabee pe care îl vroia a fi șeful facțiunii desprinse după revoluție în PNL:

Eu am o opinie total diferită față de Valeriu Stoica în ceea ce îl privește pe Cătălin Predoiu: vizitele lui la SRI, instituție pentru care justiția reprezenta/reprezintă (dar dacă mai reprezintă în prezent nu cred că o face instituțional și prin colaboratori) ,,câmp tactic” dar și faptul că a acționat (conform lui Sima), la indicațiile lui Valeriu Stoica. Ori dacă Predoiu este ,,garantat Stoica” cred că acest lucru  îl face total incompatibil cu ,,o buna interfata cu stucturi euroatlantică”. Adaug că  foștii ofițeri ai Securității, inclusiv cei reciclați în structurile de forță de după Securitate, nu sunt compatibili cu NATO, cel puțin aceia care au spionat înainte de 1989, împotriva NATO.

Concluziv, avocatul Valeriu Stoica, prin vocea sa și prin vocile celor pe care îi poate coordona (prin faptul că știe ce e în arhiva SIPA, fie că e vorba de judecători, foști funcționari ai Ministerului Justiției cărora le-a fost șef, avocați ,,miniștrii”), se opune categoric desecretizării arhivei SIPA.

Lui îi țin isonul cei care au capacitatea să îi ofere un discurs lui Klaus Iohannis (în opinia mea domnul Iohannis fie raționează cu greutate fie care duble standarde).

Și tot în opinia mea, Klaus Iohannis care ,,s-a pronunțat” pe subiect: ,,arhiva SIPA este o ciorbă reîncălzită” nu putea avea un ,,formator de gândire proprie” mai de încredere decât din partea avocatului său, fostul ofițer al securității Gheorghe Mușat, căruia i-a încredințat propria libertate în procesul cu casele.

Chiar dacă o calitate dovedită a lui Gheorghe Mușat de fost ofițer al securității și de executant de pedeapsă în pușcărie înainte de 1989, nu a fost suficientă să convingă instanțele imparțiale și independente de la Brașov și de la Pitești care nu se aflau în vreun ,,câmp tactic” că domnul Klaus Iohannis nu a dobândit casa legitim și printr-un testament falsificat, așa cum am scris în premieră, aici:

Romania’s Pitesti Court of Appeal rules against President of Romania who wanted to keep a house he got by fraud. Romania’s President was advised and defended by a former ‘’Securitate’’ officer in the case.

De ce spun că pasul de astăzi făcut de Tudorel Toader prin publicarea celor care au ,,vizitat” arhiva SIPA este unul istoric și că înclin să cred că Tudorel Toader are determinarea, în inters public și în exercitarea funcției publice pe care o deține (spre deosebire de Cătălin Predoiu) să continue, nu doar cu doi-trei pași, ci până la capăt, așa cum a declarat, în interes public, detaliez acum:

  1. Pentru că acțiunile lui Tudorel Toader de până acum arată că până acum nu s-a lăsat influențat de presiuni, amenințări voalate și cam de nimic altceva.
  2. ARHIVA SIPA ,,O pată pe obrazul Justiției Române!” a scris și astăzi în comunicarea publică a celor care au ,,vizitat” arhiva, cu tot cu semn de exclamare.
  3. Prin acest verdict sacrosant din punctul meu de vedere, cei care au vizitat și au folosit în interes propriu datele obținute, fie pentru a șantaja magistrați fie pentru a fura dosare în scop de auto-protecție, sunt complici la această pată.
  4. Iar dacă Iohannis continuă să vrea, probabil sfătuit de fostul ofițer al securității care a fost avocatul său, și nu va descretiza total arhiva, în adevărat interes național, fostul profesor de fizică devine părtaș la această ,,pată”. Voi avea atunci toate motivele să cred că alege acest lucru în urma datelor care se află în arhiva SIPA despre avocații săi și/sau despre modul în care a câștigat case în instanță, până să le piardă atunci când instanțele au constatat testamentul falsificat.

Tot mai multe voci din rândul judecătorilor susțin desecretizarea arhivei SIPA.

Prima astfel de voce de care am luat cunoștință este cea a Laviniei Coțofană, judecătorul exclus din magistratură pentru ,,graba cu care a sesizat de îndată”, conform Legii, ministerul Public asupra indiciilor de infracțiuni comise în instanță de avocați, infracțiuni în scopul furtului din bani publici.

Doamna Coțofană a apreciat în 17 mai 2017, reacția Ministrului, astfel: ,,CU SIGURANȚĂ ESTE O DECIZIE CORECTĂ ȘI BINEVENITĂ. Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat miercuri că va desecretiza arhiva Sipa, în urma solicitării CSM.„Voi citi și eu scrisoarea, voi vedea și le voi comunica răspunsul. Da, voi desecretiza arhiva SIPA în cel mai scurt timp cu respectarea termenelor și procedurilor legale”, a spus Tudorel Toader, la CSM.”

Este prima voce pentru că, așa cum știți, în acest moment derulez cea mai îndelungată investigație a mea de până acum, cea în privința modului  în care a fost exclusă din magistratură doamna Coțofană:

Cazul Laviniei Coțofană – judecătorul exclus din magistratură pentru că a sesizat organele penale, conform Legii, pentru cercetarea infracțiunilor comise în fața sa, în instanță. Episodul I – Oameni din Arad.

Am publicat deja episodul 2 și în cateva zile, public al treilea episod.

După ce am aflat opinia doamnei Coțofană, am ascultat apoi cu atenție și vocea doamnei Gârbovan, Președintele UNJR, care s-a pronunțat de la început pentru desecretizare și care devine din ce în ce mai fermă.

Iar Ministrul Justiției, care consideră ,,ARHIVA SIPA – o pată pe obrazul justiției române” a acționat istoric astăzi, 25 mai 2017, publicând primele informații pe care toți miniștrii de până la el le-au ascuns și în opinia mea au devenit astfel părtași la această pată.

Lista completă, o găsiți AICI. De acum încolo, este obligația tuturor celor care acționează în interes public să se alăture demersurilor lui Tudorel Toader. Faptul că Tudorel Toader crede ceea ce spune și acționează așa cum crede îmi este demonstrat, până la acest moment, de faptul că pentru prima oară, pe site-ul Ministerul Justiției, a apărut cea mai important rubrică, vreodată: ARHIVA SIPA:

Precizare: Fără să schimb sensul articolului, am adăugat în această seară câteva elemente la articol și am editat erorile de dactilografiere care mi-au scăpat azi la prânz când am scris articolul.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: