Potrivit CV-ului, in perioada 13 februare 2013 – 16 ianuarie 2017, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili a fost condusa de Ionut Misa, primul ministru de finante care a primit avizul SRI, e patriot, isi iubeste tara si care a plans la televizor.
In raportul Curtii de Conturi pentru anul 2016, sunt 3 pasaje interesante care tin de marii contribuabili.
Primul: ,,Raportul indică deficienţe ale activităţii Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), semnalând încă o dată neconcordanţe între creanţele bugetare înscrise în evidenţa analitică pe plătitori şi cele înscrise în evidenţa contabilă. De asemenea, instituţia subliniază că pentru stingerea creanţelor fiscale prin aplicarea măsurilor de executare silită nu a fost efectuată procedura de evaluare în cazul bunurilor sechestrate şi, în consecinţă, acestea nu au fost valorificate.”
Al doilea: ,,ANAF-ul nu a selectat, în vederea efectuării analizei de risc şi, implicit, a programării şi efectuării inspecţiilor fiscale, după caz, a unor agenţi economici autorizaţi pentru jocurile de noroc. În plus, Curtea de Conturi critică faptul că nu s-a cuprins în programul de control pentru anul 2016 un număr semnificativ de inspecţii fiscale privind controlul în domeniul preţurilor de transfer, iar altele nu s-au finalizat, existând riscul ca anumite perioade să iasă din termenul în care există dreptul de a stabili obligaţiile fiscale suplimentare, intervenind prescripţia.”
Și al treilea: ,,De-a lungul anilor, neplata la timp a taxelor şi impozitelor de către agenţii economici către ANAF a generat arierate înregistrate atât de persoane juridice, cât şi de persoane fizice. Acestea s-auu ridicat până la data de 31 decembrie 2016 la nivelul de 96,3 miliarde de lei, din care 3,2 miliarde lei reprezintă arierate de la persoane fizice, iar restul de 93,1 miliarde lei, respectiv 97% din total, reprezintă arierate de la persoane juridice. Raportat la bugetul consolidat al statului, care este de 250 de miliarde de lei, totalul sumelor nerecuperate reprezintă 38% din buget. Cu toate acestea, instituţia a constatat că marea majoritate a acestor sume reprezintă obligaţii fiscale declarate de contribuabili şi avertizează că sub supravegherea ANAF-ului ia naştere o nouă formă de evaziune fiscală prin arieratele declarate. „Practic, 42,2% din arierate sunt declarate în mod voluntar de către agenţii economici. În acest fel, neplata impozitelor şi taxelor şi acumularea unor arierate foarte mari devine o nouă formă de evaziune fiscală, în care contribuabilii îşi declară obligaţiile fiscale, fără a intra sub incidenţa Legii nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, însă nu-şi îndeplinesc propriu-zis obligaţia de a vărsa impozite şi taxe la bugetul general consolidat”.
În contextul acestor constatari CERTE, trebuie neaparat sa revedeti in fisierul VIDEO de mai jos, de ce plange Misa, si cum, in direct la emisiunea lui Mihai Gadea din noiembrie 2017, se autodenunta: ,,nu am stopat…”… pentru că ,,e roman… isi iubeste tara”.
In fapt, probabil ca aceasta interventie VIDEO a fost cea care l-a trimis pe Misa in out.
Textual, din declaratia lui, reiese ca ,,interesul national” este mai presus de ,,presiunile si recomandarile din afara de a stopa aceste practici”.
Asa cum v-am mai aratat, toate ,,presiunile” si ,,recomandarile” ,,din afara” sunt de a RECUPERA sumele care nu pot fi justificate, care sunt gazduite in off-shore-uri si incepand din 2014 vanate din off-shore-uri.
Fiscal din Romania are acorduri de schimb de informatii cu peste 100 de alte fiscuri din 100 de alte state (inclusiv off-shore-uri) pe baza carora poate obtine instantaneu informatii despre sumele parcate de cetateni romani acolo, nedeclarate in Romania si de proveninenta incerta, DAR MAI ALES, despre beneficiarii reali ai acestor sume, si daca proveninenta lor nu este justificata, FISCUL ROMAN LE POATE CONFISCA INTEGRAL. Acestea sunt ,,presiunile” la care nu a cedat, romanul care isi iubeste tara: de a confisca sumele nedeclarate si care fraudeaza bugetul de stat. Misa, nu a cedat acestora.
Raportul pentru anul trecut al Curtii de Conturi si care face referiri si la activitatea istorica a sefului de la mari contribuabili, Ionut Misa, este evident pentru a arata ca la scutul decidentilor din Romania, nu numai ca se naste o noua forma de evaziunea fiscala dar mai ales ca o necolectare a veniturilor in suma de 93 de miliarde de lei sunt SUME necolectate, si tolerate pentru a nu fi colectate, de diversi MISA – ,,romani care isi iubesc tara si nu cedeaza presiunilor”.
Raportul Curții de Conturi îmi întăresc opinia formulată despre Ionut Misa: saltimbanc economic.
Fara avizul SRI de aceasta data, cum arata ,,draftul” de demisie din guvern a unui saltimbanc economic.
Pe langa constatarile de 93 de miliarde de lei ale Curtii de Conturi, alte 30 de miliarde de Euro, dupa estimarile mele, sunt banii proveniti din infractiuni si marea majoritate parcati in off-shore-uri, pentru care si Misa, prin inactiunea aplicarii acordurilor de liber schimb, a refuzat sa ii vaneze, asa cum v-am aratat in premiera, in iulie 2015 (si in care aminteam si despre ceea ce Curtea de Conturi constata AZI):
Categorii:Stiri
Lasă un răspuns