Despre cooperarea SRI-DNA in cazul EADS. Si ce spun americanii.


”La data de 05 noiembrie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, au dispus clasarea dosarului penal la care faceți referire (EADS – n.r.), conform art. 16 alin 1, lit. b (“fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”) și c (“nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”) din Codul de Procedură Penală”, scrie G4Media.ro, citând răspunsul primit în urma unei solicitări DNA.

Concluzii

Vorbim despre un contract de 750 de milioane de Euro, al doilea cel mai valoros din istoria contractelor cercetate de DNA.

Cel mai valoros contract? Acesta:

Rețeaua (I): Tacere suspecta în jurul celui mai important dosar DNA, vreodată: mita de 20 de milioane de Euro la contractul de un miliard de Euro (CFR).

Clasarea dosarului EADS de către DNA, făcută publică astăzi, dovedește încă o dată că nici vorbă ca DNA să se atingă de ,,vârful piramidei corupției” din România, decât doar pentru a o spăla, o o coafa, a o mângâia pe creștet si a îi oferi prin clasări aparența de legitimitate a banilor proveniți din infracțiuni. În condițiile în care DNA, deși sesizată de Parchetele din Munchen și Viena în cazul EADS, a refuzat să meargă pe firul banilor și să identifice beneficiarii, reali, dovedind o groaznică iubire pentru ,,trandafirii din Bruxelles”, este evident că DNA a fost și e încă infiltrată la nivel înalt de scuturi pentru infractori.

Nu îmi pot reține gândul că mai degrabă decât condamnarea unor infractori sau neinfractori, protocoalele SRI-DNA au avut ca SCOP major să protejeze ,,fantomele noastre”, să le spele și să le de aparență de legitmitate, operă pusă în practică încă prin protocolul din 1998 în baza căruia acest Augustin Lazăr care se agață de scaun sperând să scape de inculpare a fost coloborator SRI-SIE, ca șef al grupului operativ central SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justitiei.

Domnu’ șef al grupului operativ central, încă procuror general în curs de lustrație, vreo vorbă legată de clasarea EADS? Ați fi dat-o afară pe doamna Kovesi dacă nu ar fi fost lustrată înaintea dumneavoastră?

Spre deosbire de dosarul Microsoft unde, cu extrase de cont la dosar (deci cu circuitul PROBAT al banilor proveniți din infracțiuni), inflitrații din DNA au încercat și reușit tergiversarea până la clasare, păcălindu-i pe americani că lupta cu anti-corupții, în dosarul EADS le-a fost mai ușor ,,fapta nu există”.

Păi DNA, dacă nu mergi pe circuitul banilor și mergi doar pe ceea ce îți servește sau îți ascunde SRI în scop de protecție a fantomelor, cum naiba să ai alte rezultate decât cele pe care, în panică, le-ai stabilit, încă de atunci când cu groază ai fost sesizat de partenerii externi – respectiv ,,fapta nu există”.

Dacă nu ar fi fost revocată pe motiv de incompetență, în opinia mea doamna Kovesi ar trebui să aibă acum aceleași dileme ca și domnul Lazăr: #cinesunteu? Vă reamintesc ,,ce spuneau americanii după clasarea dosarului Microsoft”, atunci când a devenit evidentă chiar și pentru ei protecția instituțională acordată de instituții infiltrate (un articol din 1 februarie anul acesta):

Despre cooperarea SRI-DNA in cazul Microsoft. Si ce spun americanii.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: