Tudorel Toader: ,,Ordonanță de urgență pentru cei condamnați de complete nelegal constituite”. Desigur, și în civil.


Tudorel Toader, ministru al Justiției, a anunțat în urmă cu puțin timp, la România TV: ,,Am pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Vor putea face contestație în anulare, iar instanța, în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovați, vor plăti.

Desigur, soluția este corectă, atâta timp cât cei care sunt ieșiți în prezent din termenul de a face contestație în anulare, deși au fost judecați de complete de 5 nelegal constituite, din culpa fostelor președinte ICCJ Livia Stanciu și Cristina Tarcea (și nu numai), ar rămâne cu sentința penală deși au fost judecați nu potrivit legii, ci în contra ei.

Ceea ce a omis însă să spună Tudorel Toader, dar am convingerea că o va face în cazul în care nu dorește doar să se vopsească în apărător al statului de drept și adversar al doamnei Cristina Tarcea și Augustin Lazăr (fost șef al grupului operativ central în baza protocolului din 1998 SRI-SIE-Ministerul Justiției-SIPA) este ce se întâmplă cu deciziile nelegale date în civil, de completele de 5, deasemenea NELEGAL și NECONSTITUȚIONAL constituite, dar în civil.

Cel mai răsunător caz este cel al judecătorului Nicoleta Lavinia Coțofană – avertizor de integritate, exclusă din magistratură de doamna Cristina Tarcea, chiar de completul de 5 constituit de ea, NELEGAL și NECONSTITUȚIONL, pentru faptul că a sesizat Parchetului, conform legii, indiciile de infracțiuni comise în fața sa în instanță de avocați, cu complicitatea unor magistrați de la Arad, la care au aderat inspectori judiciari din Inspecția Judiciară – instituție aflată sub protocol cu SRI.

Paradoxal, pe motivarea fabricată de doamna Tarcea pentru a o exclude din magistratură prin completul de 5 condus de pe judecătoarea Coțofană, doamna Tarcea ar fi trebuit demult deja, exclusă chiar domnia sa din magistratură, după cum am scris aici, în iulie 2018:

Episodul IV. Cazul judecătorului Lavinia Coțofană. Va fi exclusă din magistratură doamna Cristina Tarcea, Președintele ICCJ?

Concluzia a fost simplă: sub protocol cu SRI și în complet de 5 nelegal constituit în CIVIL, Cristina Tarcea a exclus-o din magistratură pe judecătoarea Coțofană pentru simplul motiv că a respectat legea și nu a închis ochii la infracțiunile avocaților/magistraților. Fără protocol cu SRI, doamna Tarcea a făcut exact ceea ce a considerat ca fiind abatare disciplinară gravă – respectiv a sesizat chiar domnia sa parchetul privind indiciile de falsificare a semnăturii fostului șef ICCJ pe protocolul cu SRI.

Contactată de mine pentru a o întreba cum vede propunerea de ordonanță anunțată azi de Tudorel Toader, doamna Lavinia Coțofană – avertizor de integritate – mi-a declarat că îi transmite ministrului Justiției ,,să aibă în vedere că prin Hotărârea Curții Constituționale a României a fost declarată nelegalitatea completurilor de 5 judecători atât în penal, cât și în civil”. ,,Îi adresez rugămintea ministrului justiției să nu omită acest aspect cu ocazia redactării ordonanței la care a făcut referire astăzi, 20 ianuarie 2019”.

Despre cazul excluderii din magistratură a judecătorului Nicoleta Lavinia Coțofană pentru că a respectat legea, integral, ați putut citi, aici:

Cazul Laviniei Coțofană – judecătorul exclus din magistratură pentru că a sesizat organele penale, conform Legii, pentru cercetarea infracțiunilor comise în fața sa, în instanță. Episodul I – Oameni din Arad.

Episodul II – Oameni din București. Cazul Laviniei Coțofană – judecătorul exclus din magistratură pentru că a sesizat organele penale, conform Legii, pentru cercetarea infracțiunilor comise în fața sa, în instanță.

Cazul judecatorului Lavinia Cotofana. Episodul III. Faza pe Inspectia Judiciara. DE CE Marcovici.

EXCLUSIV. Judecatorul Nicoleta Lavinia Coțofană, avertizor de integritate, în sensul legii. VIDEO.

Episodul IV. Cazul judecătorului Lavinia Coțofană. Va fi exclusă din magistratură doamna Cristina Tarcea, Președintele ICCJ?

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: