Nu este tragic? Fostul lucrător în comerțul exterior, Mișu Negrițoiu, sare în apărarea sicofantului Mugur Isărescu.


Nu este tragic când un fost șef de bancă comercială (a cărei ..mamă” a fost cercetată multiplu pentru evaziune fiscală și spălare de bani), dar ,,garantat” multiplu  de către Mugur Isărescu, nu știe diferența dintre piața monetară și piața valutară?

Nu este tragic când un fost șef de Autoritate de Supraveghere Financiară, care a amputat economia de piață prin plafonarea tarifelor RCA după ce în prelabil a incitat asigurătorii să se înțeleagă la preț în sensul umflării tarifelor RCA să se pronunțe împotriva ,,plafonării tarifelor la energie”?

Nu este tragic ca un fost ,,bancheeerrr” să susțină că ,,ROBOR nu este un venit pentru băncile comerciale ci un cost adică dobânda pe care o plătesc mai departe clienților care le-au furnizat banii” în condițiile în care dobânda ROBOR se referă strict la tranzacțiile de pe piața monetară, acolo unde băncile se împrumută între ele, iar băncile nu plătesc ROBOR clienților cărora le furnizează servicii financiare bancare, dar mai ales în condițiile în care băncile care împrumută (și nu cele care se împrumută) la ROBOR cunatifică diferența dintre prețul resurselor atrase și plasarea la dobânda ROBOR drept VENIT?

Nu este tragic că domnul Mișu Negrițoiu, fost lucrător în comerțul exterior, lustrat de Parlament în urma destabilizării pieței asigurărilor ajunge să scrie un editorial în Ziarul Financiar, acolo unde banca condusă de alde Negrițoiu a ajuns să fie prima la masă credală a grupului Mediafax, pentru că ING Bank ,,s-a înșelat” când a acordat zeci de milioane de Euro grupului condus de Adrian Sîrbu – fost participant activ la ,,revoluția” din 1989, revoluție anchetată în prezent ca fiind parte a unor crime împotriva umanității?

Nu este tragic că fostul lucrător în comerțul exterior comunist ajunge să publice un editorial ,,Salvați economia de piață” în condițiile în care fostul general Director din ILEXIM și ARPIMEX – entități fanion ale comerțului socialist, a fost același care, peste ani, amputa economia de piață și participa la înțelegerea la preț în piața asigurărilor RCA, consfințind-o în 22 decembrie 2015, prin ,,limitarea creșterilor tarifelor RCA în medie de până la 50%, comparativ cu tarifele anterioare majorărilor, operate până la 30.06.2015”, conform acestui protocol?

Nu este tragic că ,,bancherrr-ul” Mișu Negrițoiu minte când spune că investigația Consiliului Concurenței ,,nu a identificat manipulări ale cursului sau dobânzii” și întărește ,,una dintre puținele investigații dacă nu singura, încheiate fără nicio sancțiune”. Cu atât mai mult cu cât minciuna ticăloasă exprimată prin opinia din 6 februarie 2019, în Ziarul Financiar vine după ce Consiliul Concurenței a anunțat încă din 20 ianuarie 2019 că: ,,Pe parcursul investigației, Autoritatea de concurență a aplicat două sancțiuni procedurale băncilor BRD – Groupe Societe Generale (19 milioane de lei) și Raiffeisen Bank (14 milioane de lei) pentru refuzul de a se supune inspecției inopinate și respectiv pentru furnizarea de informații inexacte. Cele două sancțiuni au fost confirmate de instanță”.

Nu este tragic că înțelegerea la scutul lui MIșu Negrițoiu a furtului din banii asiguraților prin majorarea prin înțelegere la preț a asigurătorilor RCA, așa cum a fost stabilită de către Consiliul Concurenței pentru perioada octombrie 2012 – noiembrie 2016 (deci inclusiv protocolul din 22 decembrie 2015) a amputat economia de piață așa cum ,,condamnă” acum fostul lucrător în comerțul exterior, Mișu Negrițoiu?

Nu. Nu este tragic. Cu o singură condiție: dacă Mișu Negrițiiu și sicofantul Securității, Mugur Isărescu sunt ,,verișori”. Respectiv au aceiași doi tați ante-decembriști. Iar în situația puțin probabilă în care nu ar fi fost verișori ,,de tați” ante-decembriști, cu siguranță s-au verișorizat prin protocoalele semnate atât de Mugur Isărescu (ca guvernator BNR) cât și de Mișu Negrițoiu (ca președinte ASF) cu Serviciul Român de Informații.

Articolul din ,,Ziarul Financiar” parte a Mediafax, acolo unde ING este principalul creditor la masa credală în urma împrumutului nerambursat acordat de banca condusă de Mișu Negrițoiu, îl găsiți aici și aici.

Unde greșește fostul lucrător în comerțul exterior:

  1. Nu înțelege diferența dintre piața valuară și piața monetară. Cursul de schimb se formează pe piața valutară, nu pe piața monetară, cum inexact susține fostul lucrător în comerțul exterior:

2. Fostul lucrător în comerțul exterior blamează exact ceea ce el a făcut ca președinte ASF: a încercat limitarea comisioanelor de intermediare, a plafonat RCA, amputând economia de piață, și oferind ,,scutul” pentru înțelegerea anticoncurențială la preț a asigurătorilor prin majorarea cu ,,cel mult 50%” a tarifelor RCA. În Ziarul Financiar susține contrariul. Abracadabrant. În fapt, ce meserie o avea acest Mișu Negrițoiu?

3. Fostul lucrător în comerțul exterior este cel care a favorizat și chiar indus instabilitatea financiară pe piața asigurărilor, prin favorizarea înțelegerii la preț de către asigurătorii RCA, prin protocol atât cu UNSAR cât și cu SRI, pentru a nu se merge pe firul banilor pentru beneficiarii REALI ai furtului de la ASTRA Asigurări, inclusiv prin mesaje publice și prin amputarea comunicării publice a ASF. Iată ce susține fostul lucrător în comerțul exterior:

În fapt, fostul lucrător în comerțul exterior a urmărit ca furturile făcute prin ASTRA Asigurări (și Carpatica ASIG) să fie acoperite tot din banii asiguraților (Fondul de Garantare al Asiguraților), ceea ce a și reușit. Fostul lucrător în comerțul exterior, Mișu Negrițoiu, făcea presiuni asupra mea, ca purtător de cuvânt ASF ,,să îmi reconsider discursul față de domnul Adamescu” în timp ce mă critica: ,,de ce i-ai luat apărarea lui Rușanu”. Asta imediat după semnarea protocolului ASF-SRI dintre Negrițoiu și Coldea și după vizita, imediată semnării protocolului, a ,,domnului” Adamescu, la ,,domnul” Mișu Negrițoiu – în fapt o vizită între ,,verișori de  tați”, așa cum dovedește această fotogorafie din 29 mai 2014 (Maybach-ul domului Adamescu, în vizită la ASF”:

4. ,;De ce este pusă la îndoială funcționarea mecanismelor de formare a prețurilor în piața bancară” se întreabă fostul lucrător în comerțul exeterior socialist, Mișu Negrițoiu. Am râs!

Aștept ca fostul lucrător să condamne ferm faptul că autoritățile din Statele Unite ale Americii, aceleași care au amendat ING Bank inclusiv pentru operațiuni de încălcare a embargoului cu Iran efectuate prin ING Bank România să se întrebe și de ce SUA a anchetat manipularea LIBOR și de ce Oficiul pentru investigarea Fraudelor Semnificative din Marea Britanie anchetează manipularea EURIBOR. Detalii aici.

5. Fostul lucrător în comerțul exterior minte cu nerușinare în privința ,,nesancționării de către Consiliul Concurenței”:

Uite că fostul lucrător în comerțul exterior minte și aici. Iată care este adevărul:

Nu ar fi trebuit să uite fostul lucrător în comerțul exterior, Mișu Negrițoiu, despre aceste amenzi.

Cu atât mai mult cu cât, ING Bank a fost amendată cu cea mai mare amendă din istorie până la acel moment în urma acțiunii instituțiilor de informații și judiciary americane care a survenit, încălcării de către ING Bank, a embargoului cu IRAN: ,,A criminal information was filed today in federal court in the District of Columbia charging ING Bank N.V. with one count of knowingly and willfully conspiring to violate the IEEPA and TWEA.  ING Bank waived the federal indictment, agreed to the filing of the information and has accepted responsibility for its criminal conduct and that of its employees.  ING Bank agreed to forfeit $619 million as part of the deferred prosecution agreements reached with the Justice Department and the New York County District Attorney’s Office.”. Exonerarea de răspundere penală a fost plătită de ING Bank, inclusiv din comisioane obținute în România, a amenzii record de 619 milioane de dolari.

Întrebarea cheie este următoarea: de ce a ales ACUM fostul lucrător în comerțul exterior socialist, Mișu Negrițoiu, să scrie  și să îi ia apărarea, în scris, fostului sicofant al Securității, Mugur Isărescu,  în timp ce în situații precum încălcarea embargoului cu Iran de către ING Bank inclusiv prin sucursala din România a ales ,,nimic în scris” așa cum a documentat ancheta FBI?

Citiți și:

Tăcerea ASF și cazul ING Bank Romania – Iran. O similitudine de comunicare. Si de efecte.

Iar răspunsul ar putea să își aibă originea  în ,,originea” ,,editorialului” fostului lucrător în comerțul exterior socialist, Mișu Negrițoiu, care niciodată nu a mai obținut și nu va mai obține viză de lucru pentru Statele Unite ale Americii, știute fiind condițiile în care a plecat intempestiv în anii ’90 din SUA și a fost reciclat în autor de fundamentări pentru importuri de piei putrezite din Argentina, din rezerva valutară. În curând, în curs de documentare.

Ca și concluzie nu pot decât să reiau acest articol:

Operatiune GLOBALA de investigare a evaziunii fiscale. Credit Suisse e investigata in Marea Britanie, Olanda, Germania, Franta si Australia. SRI? SIE? De ce lipseste Romania?

 



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: