Cu 368 de decese într-o zi, Italia depășește vârful zilnic al deceselor raportate în China. Numărul infectărilor în afara Chinei l-a depășit azi pe cel din China (de la debut până azi).


Duminică, 15 martie 2020, ora 22.00. Italia a raportat astăzi 368 de decese, numărul total al deceselor raportate de oficiali de la debutul epidemiei (februarie 2020) ajungând la 1.809 decese. Este o creștere de 25% în 24 de ore. Încă 1.672 de persoane sunt în stare critică în Italia. 24.747 de persoane sunt raportate infectate în Italia, până azi.

Potrivit New York Timeseste cel mai mare număr de decese raportat într-o singură zi într-o țară cu epidemie. Vârful deceselor zilnice în China a fost atins în 13 februarie 2020, când autoritățile din China au raportat 254 de decese, potrivit New York Times care citează date ale Organizației Mondiale a Sănătății

Numărul infecțiilor la nivel global (fără China) l-a depășit în urmă cu câteva ore pe cel din China. Potrivit datelor în timp real (pe care le puteți vedea AICI) (dar neactualizate pentru încă pentru Italia). numărul infecțiiloe la nivel global a ajuns la 162.687, din care 81.003 (49,8%) în China. După Italia, Spania a anunțat cel mai mare număr de decese noi astăzi, 96, +49% față de ieri, cu un total de 292 de decese la 7.843 persoane infectate (rata mortalității: 3,7%). În Italia, rata mortalității este 7,28%, aproape dublă față de China (3,95%) ceea ce sugerează că vârful detectării infecțiilor existente este la câteva zile în față.

Italia a raportat astăzi un număr total al infecțiilor de 24.747 (14,6% din numărul infecțiilor la nivel global), un plus de peste 3.500 cazuri fiind raportat astăzi.

Procentul de persoane declarate la vindecate la nivel global este de 45%.

  • În China (care a declarat azi doar 25 de cazuri, majoritatea importate), în total au fost raportate 3.199 de decese (doar 10 astăzi), respectiv 49,2% din total;
  • Cu 1.809 decese declarate (368 astăzi), Italia înregistrează 28% din numărul total de decese.

Mai jos vedeți statisticile din primele 10 state ale lumii, potrivit worldometers.info, care colectează date în timp real:

În România (date în timp real aici și date despre noi pacienți AICI) sunt raportate oficial până la ora 22.30 un număr de 139 de cazuri din care 39 în București (28%), Hunedoara 20 (14%), Timiș – 15, Constanța – 10. Niciun deces.

  • Germania își închide granițele cu Austria, Danemarca, Franța, Luxemburg și Elveția;
  • Italia este închisă, Spania și Franța au anunțat restricții drastice. Spania a ordonat tuturor rezidenților să rămânp în casă, cu excepția cumpărăturilor, deplasărilor pentru muncă, solicitările de asistență medicală sau ajutorarea persoanelor în vârstă. Soția premierul spanilor, Bogona Gomez a fost testată pozitiv pentru coronavirus
  • În SUA, guvernatorul statului New York i-a cerut președintelui Trump să mobilizeze armata, dar ține în continuare la decizia sa de a nu închide școlile.

Datele sunt valabile duminica, 15 martie, ora 22.45.

Actualizare, ora 23.15:

  • Rezerva Federală Americană a anunțat reducerea la ZERO a ratei de dobândă cheie în SUA;
  • FED lansează o nouă etapă de relaxare cantitativă, în valoare de 500 de miliarde de dolari.

FED spune: ,,the Committee decided to lower the target range for the federal funds rate to 0 to 1/4 percent. The Committee expects to maintain this target range until it is confident that the economy has weathered recent events and is on track to achieve its maximum employment and price stability goals. This action will help support economic activity, strong labor market conditions, and inflation returning to the Committee’s symmetric 2 percent objective.”

Comitetul a deci să reducă rata fondurilor federale în intervalul 0 – 0.25%. Comitetul se asteapta sa mentina aceasta tinta pana cand are incredere ca economia va trece de evenimentele recente si se va afla din nou pe traseul de a atinge ocupare depline a fortei de munca si stabilitate a preturilor. Aceasta masura va sprijini activitatea economica, va intari conditiile pietei munci iar inflatia se va intoarce in obiectivul de 2%.

Întregul comunicat e disponibil AICI.

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: