Cu 81.896 de cazuri de infecție COVID, SUA depășit astăzi China (81.285). Italia depășește în câteva ore și ea – acum are 80.589 de cazuri.


Numărul infecțiilor COVID-19 a ajuns astăzi, 26 martie 2020, la 525.250 la nivel global. Oficial, cele mai mare număr de infecții au fost răspândite în SUA. Doar câteva ore mai despart Italia de China, iar Spania se află la câteva zile distanță:

Datele în timp real sunt disponibile aici sau dând click pe fotografia de mai jos:

În privința deceselor (23.698 la nivel global), statistica este inversată:

 • Italia: 8.215, cu o rată a mortalității de 10,2%
 • Spania: 4.154, cu o rată a mortalității de 7,3%
 • China: 3.287, cu o rată a mortalității de 4%
 • Iran: 2.234, cu o rată a mortalități de 7,6%
 • Franța: 1.696, cu o rată a mortalității de 5,8%

În SUA, cu 1.176 de decese, rata mortalității calculată la cazurile raportate este de 1,4%. În Germania, cu 262 de decese raportate, rata mortalității raportată la cele 43.646 de persoane diagnosticate cu virusul este de 0,6%.

În România avem 1029 de cazuri diagnosticate, 22 de decese (până acum) cu o rată a mortalității de 2,14%.

În data de 24 februarie 2020 (în urmă cu o lună și două zile) scriam următorul articol, pe care merită să îl recitiți integral și să vedeți graficele atașate în articol.

Tragedia de la #Colectiv (2015) – un indicator de avertizare timpurie pentru Romania2020 (COVID2019)

În data de 24 februarie 2020, China avea 96% din totalul cazurilor raportate la 81.244, iar restul lumii 4%.

Astăzi, restul lumii are 85%, iar China are 5%. În data de 24 februarie 2020, România nu avea niciun caz (primul caz a fost diagnosticat în 26 februarie 2020), Italia avea 374 de cazuri, iar Spania – 2. Coreea de sud era a doua țară cea mai afectată (1.261 de cazuri), cam cât va avea România în 1-2 zile. Coreea de Sud are acum doar 9.241 de cazuri

Am avut ocazia să învățăm din Colectiv. Nu am făcut-o.

Am avut ocazia să facem stocuri și să protejăm sectorul de sănătate care este critic. Nu am făcut-o, iar acum 15% din persoanele infectate în România sunt cadre medicale

Am avut ocazia să învățăm din performanța Coreei de Sud. Nu am făcut-o.

Am avut ocazia să învățăm din greșelile Italiei. Nu am făcut-o (cazul spitaluli județean Suceava, Gerota și nu numai). I-au trimis pe medici să apere sănătatea publică, la propriu cu trupurile și nu cu echipamente.

De aceea spun că merită să recitiți ceea ce nu mai era necesar să semnalez nici în 24 februarie 2020, dar am făcut-o: că tragedia de la Colectiv din 2015 a fost un indicator de avertizare timpurie pentru România 2020.

Și pentru că nici acest indicator nu a fost avut în vedere de politruci, am ratat orice fereastră de oportunitate. În loc să ne batem cu virusul și să mergem după el (ca în Coreea deSud), l-am lăsat pe virus să vină după noi. Așa cum am arătat AICI.

Și știți ceva? Fix la fel se întâmplă și în criza economică subsecventă cu criza de sănătate publică: toate măsurile autorităților au ignorat și ignoră ceea ce este critic pentru o economie: populația. La fel cum au tratat și criza de sănătate publică. Voi detalia, mâine, pe larg, dar pun aici pe scurt și comentariul meu de pe facebook imediat după anunțarea OUG cu ,,facilități la plata ratelor bancare”:

 Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , ,

2 răspunsuri

 1. Germania raportează mortalitate scăzută pentru că testează din greu, asemeni Coreei de Sud.

  COVID19 se poate trata, diferit, în funcție de stadiul bolii, primele simpotme, paracetamol, in al doilea stadiu HCQ sau ce rahat se folosește în fiecare țară (protocoale medical publice), in etapa a treia se foloseste si antibiotic.

  Infectații din Germania fac tratament complet și au mortalitate scăzută.
  Nu poți să lași soarta până când îți aduc salvările pacienți cu plămâni inundați. Nu-ți rămâne decât să-i pui direct în saci de plastic.

  Streinu-Cercel știe că nu este timp de pierdut și vrea să înceapă testarea cât mai rapid.

  LuCovid Orban îl contrazice și spune că nu-i momentul. Dar știm că bețivul nu poate fi luat în serios așa că Securitatea își trimite imediat sclavetele să producă niște confuzie.

  „Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat, joi, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, referitor la testarea a peste 10.000 de bucureșteni pentru infecția cu noul coronavirus, că un astfel de studiu trebuie să fie făcut în coordonare cu instituțiile responsabile din România.

  Totodată, Rafila a susținut că, pentru a avea relevanță din punct de vedere științific, această testare nu ar trebui ai aibă loc chiar acum, în condițiile în care România se află la debutul etapei de transmitere comunitară a COVID-19.”

  Acest Rafila spunea prin februarie că SARS-COV-2 se duce rapid cu dezinfectant.

  24.02.2020
  „„Acest virus se distruge relativ ușor, la dezinfectanți banali, și nu cred că ar trebui să fie probleme deosebite legate de dezinfecția sanitară. ” a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.

  Câte spitale au fost afectate de SARS-COV-2?

  P.S. Deja se desprinde concluzia că cei cu simptome care folosesc auto-medicație, prin administrare de antibiotic (ca și în cazul antiinflamatorului Ibuprofen) în fază incipientă sunt predispuși la forma gravă de pneumonie (mecanism: slăbirea sistemului imunitar).

  • Securitatea l-a activat și pe CTP:

   „Cristian Tudor Popescu a catalogat la Digi24 proiectul anunţat de Gabriela Firea şi Adrian Streinu-Cercel, privind testarea a peste 10.000 de bucureşteni pentru noul coronavirus, ca fiind un „spectacol de brigadă artistică”.

   Streinu-Cercel a fost călcat pe bombeu de către Securiști pentru o așa zisă scurgere de informații din grupul de criză. Securiștii consideră normal să ascundă informații deși acestea sunt publice pe toată planeta. Nu mai pot ascunde decât detalii privind focarele din Romania.

   În consecință, Streinu-Cercel s-a defectat de câteva zile și le toarnă verde-n față în direct la TV. Este primul oficial care a vorbit despre zeci de mii de infectați în România.

   Politrucii Securității marșează pe mild-scenario, cum ar veni, pe mâna lor.

   La bilanț vom vedea exact cine a avertizat, cine a permis necarantinarea persoanelor întoarse din străinătate, cine nu a făcut nimic și de ce au murit românii cu miile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: