Coreea de Sud testează de coronavirus 12.000 – 20.000 de persoane pe zi. SUA la fel. România 14.466 într-o lună. Ministrul sănătății din România vrea să testeze toți bucureștenii.


Încă din 7 martie avertizam că, dacă tratăm drept critic sistemul de sănătate publică și pe cei vulnerabili, avem o șansă să fim mai degrabă Coreea de Sud decât Italia și Spania, în privința curbei de infectare. Lăsam la o parte faptul că din 23 ianuarie, când China a închis Wuhan-ul și Hubei-ul, autoritățile române nu au făcut nimic pentru a fi Coreea de Sud.

În urmă cu câteva zile arătam și că mesajul ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, în editorialul de răspuns la ,,dezinformarea Republicii Populare Chineze cu privire la originile COVID-19” nu trimite un mesaj doar pentru China.

Rețineam din acel editorial (integral aici) următoarele pe care le văd adresate nu numai Chine: ,,Însă odată ce criza se va linişti, va trebui să facem un bilanţ al consecinţelor şi să evaluăm costul acestei lipse de funcţionare a colaborării internaţionale, efectele trecerii sub tăcere a informaţiilor importante, bazate pe fapte, impactul blocării schimbului de informaţii din stadiile preliminare ale epidemiei şi efectele campaniilor de dezinformare din timpul acestei pandemii.”

Prin acțiunile, inacțiunile și petardele transmise de decidenți alde Ministrul Sănătății, care la actuala capacitate de testare ar avea nevoie de cel puțin 1000 de zile să îi testeze pe bucureșteni (presupunând că nu vor mai testa pe nimeni), sunt convins că odată ce criza se va liniști, nu numai noi românii vom face un bilanț al consecințelor și vom evalua costul criminat la lipsei de coordonare și colaborare. Sunt convins că poate fi evaluat costul speculării economice a pandemiei de către decidenți în favoarea grupurilor lor de interese și că un Parchet necorupt va avea mult de lucru.

Într-o altă notă, las și aici comentariul meu de pe facebook de azi, în care am subliniat că, incapacitați de propria inacțiune și de interesele de grup, decidenții își bat joc de sănătatea publică:

#aducetiizoleta. Este ireal! Ministrul Polisano-Costache anunță azi la știrile Protv, îmbrăcat în alb (nu îmi dau seama dacă este combinezon sau cămașă de forță pentru că nu i se văd mâinile) că toți bucureștenii vor fi testați. Înclin să cred că e a doua variantă vestimentară, așa cum reiese din declarațiile lui Costache: ,,Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door, după modelul Coreei de Sud”.

Tocmai ce scriam astăzi pe blog de ce România a ratat modelul Coreei de Sud și de ce se înscrie la perfecțiune pe panta Spaniei și Italiei. Inclusiv din cauza lui Costache, care, deși era vertizat de OMS în 23 ianuarie de ceea ce va urma, o ardea cu Ordonanțe de urgență pentru Polisano.

Ca să înțeleagă foarte clar și Costache care iese cu această fumigenă pe modelul #fatecalucrezi. În ultimele 24 de ore ați fost capabili să faceți doar 1.842 de teste în plus si la nivelul intregii tari. A uitat Costache de restul Romaniei?

E atat de grava situatia in Bucuresti (și o ascund) de nu pomenește de restul României? Ieri, Orbanul spunea că speră să ajungeti la o capacitate de testare de 2.500 de teste pe zi. Fapte. În Coreea de Sud se făceau 20.000 de teste pe zi (la o populație cam de 2,5 ori mai mare) și nu door-2-door, ci drive-in și alte monitorizări.

În România, de la debutul pandemiei odată cu primul caz (26 februarie 2020), deci într-o lună, s-au făcut 14.466 de teste, deci mai puțin decât face Coreea de Sud într-o zi (și nu door 2 door si ati sabotat spitale și medici).

Gabi Firea ne spunea când a avansat închiderea școlilor că sunt 4 milioane de suflete (adăuga și sufletele pereche din Ilfov și pe bună dreptate). Deci vă dați seama ce înseamnă la o capacitate reală de prelucrare de sub 2000 de teste pe zi (în condițiile în care alienații au lăsat doctorii pentru a fi testați câte 2-3 zile, la rând și în condițiile în care au sacrificat spitale întregi astfel) ideea avansată de Costache Polisano? La 2.000 de teste pe zi, în 1000 de zile ne testează pe toți (fara Ilfov).

La 20.000 de teste pe zi (Coreea de Sud, toata tara), în 100 de zile, ne testează pe toți, dacă nu mai testează pe nimeni din România. E halucinant. În timpul ăsta Ministerul Sănătății ascunde cate cazuri sunt in Bucuresti si in principalele orașe, dând doar cifrele totale și ascunzând opiniei publice cum se comportă care regimuri cu neglijență criminală – cum presa a descoperi cazul Spitalului din Suceava, unde au făcut teste pacienților internați doar după ce era evident că sunt pe moarte, iar la două zile mor și au vulnerabilizat și infectat astfel zeci de medici, contribuind la răspândirea epidemiei.

La cum se pune problema inutiesc o mare mare ciordeala de bani publici, iar pentru prevenirea ei opinez că este necesar de urgență de adus izoleta pentru ministrul Polisano. Costache, intelegi ca ai ratat fereastra de oportunitate să fim Coreea de Sud, pentru că exact în fereastra aia tu erai in conflict de interese și subminai sistemul public de sanatate?Categorii:Editoriale, The Money Show

Etichete:, , , , , , , ,

3 răspunsuri

 1. We’re doing great! = USA will become soon, at the end of this day, the country with the highest number of SARS-COV-2 infected persons.

  Trump’s amazing scientific group enforced FDA to announce the approval of COVID19 treatment by blood plasma (Chinese method).

  Only a few days before, Trump and his hard coworkers found on the internet the study of Professor Didier Raoult on HCQ and azithromycin, and spread it on Twitter.

  • Ministrul Sănătății din România vorbește la fel de sacadat ca și retardatul statului. Așteptările noastre trebuie adaptate la nivelul persoanelor de_decizie.

   Nu are rost să mergeți după fentă, la această oră câteva spitale din România sunt contaminate și se vântură pacienții, inițial neinfectați, prin alte spitale ceea ce înseamnă că asistăm la foarte probabila infectare a unor persoane vulnerabile(bolnave) și la răspândirea virusului în alte spitale.

   N-au trecut nici 48 de ore de când Costache afirma că măștile nu oferă protecție.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: