Intr-o singura saptamana, Romania a pierdut mai multe locuri de munca decat in 6 ani in criza precedenta.


Am spus-o inca de la inceput: criza de sanatate publica va fi urmata de o criza economica cum nu am mai vazut pe parcursul vietii noastre. Cu toate acestea, autoritatile din Romania inca nu inteleg natura acestei crize, si o trateaza urechist. L-am auzit textual pe ministrul finantelor spunand ca vom actiona ca in 2008 (criza financiara).

L-am citit perplex pe Manole Isarescu cand declara ca ,,vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit”, temator de ideea ca idolul sau Vladimir Putin ar putea declara victoria impotriva crizei inaintea sa si un pic ofticat ca, Xi Jinping a facut-o deja, și cu ajutorul guvernatorului Gang Yi (foto jos):

Ei inca nu inteleg ce inseamna o criza economica: in ultima saptamana, Romania a pierdut 800.000 de locuri de munca. Mai mult decat cele 700.000 de locuri de munca pierdute in 6 ani, intre 2008 si 2014. Intr-o singura saptamana! Iata situatia locurilor de munca pierduta in urma crizei din 2008-2012:

Deci:

Cum rămâne cu ,,Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit”?

Și tot de astăzi:

Cu 6.648.000 de locuri de muncă pierdute într-o săptămână (cel mai mult, vreodată) în SUA, cea mai puternică economie a lumii totalizează 10 milioane de locuri de muncă pierdute în 2 săptămâni.

Este o cifra inimaginabilă comunicată astăzi, și neatincipată de analisti si academicieni. Cu atat mai putin de academicienii din România care continuă să trateze criza cu piramidon, ba mai mult, ne asigură că în România criza COVID a fost învinsă deja pe plan monetar, financiar și bancar.

Din păcate, autoritățile monetare și fiscale din România nu înțeleg încă cu ce fel de criză avem de-a face, iar dacă înțeleg, e cu atât mai grav! Este nepermis să servești grupuri de interese și să nu țintești în mod real populația, la scutul crizei de sănătate publică.

În acest moment, România are 800.000 de contracte de muncă suspendate (locuri de muncă pierdute cu speranța recuperării unei părți la un moment dat) și peste 100.000 de contracte de muncă încetate în ultima săpătmână. Mai exact, azi 2 aprilie erau intrate in somaj 862.557 persoane.

Cum rămâne domnu’ Academician Manole cu ,,am depășit pe plan monetar, financiar și bancar criza COVID”? Domnu’ Iohannis, mai lăsați mult medalia aceea neretrasă?



Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, ,

4 răspunsuri

  1. urechisti ….mai scapam vreodata de isarescu asta, chiar nu suntem in stare sa controlam ce se intampla la BNR …si sa i punem la treaba in interesul statului???

  2. Dragul meu Radu (băiatul meu se numește Radu, darul lui Dumnezeu)Faci o treaba extraordinară ținându-ne informați în aceste timpuri ciudate.Eu sunt Cristian d

  3. Afirmatia ca STATUL nu intelege ce inseamna criza economica e FALSA.
    STATUL nu vrea sa inteleaga ce inseamna cirza economica pentru ca este ORBIT de PUTERE fata de cetatenii sai.
    Faptul ca Romania a pierdut acum 800.000 de locuri de munca, mult decat cele 700.000 de locuri de munca pierdute in 6 ani, intre 2008 si 2014 NU este din cauza COVID-19.
    CAUZA este tot STATUL ROMAN care a devenit EXAGERAT de PUTERNIC in raport cu cetatenii lui cu mediul de afaceri, cu intreprinzatorii roamani, politicile fiscale….si nu in ultimul rand CORUPTIA, atibuirea de contracte clientelei politice….
    COVID-19 a e doar mijlocul si ,,scuza” prin care angajatorii pentru a putea supravetui, renunta la acest ,,balast”- angajatii,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.