,,Răspunsul la criza COVID trebuie să fie diferit față de criza din 2008”, spune World Economic Forum. Nu este o criză financiară ci una economică.


,,Cu băncile – cea mai vulnerabilă parte a sistemului financiar aflate într-o stare mult mai bună decât în 2008, considerăm că aceasta nu este problema reală și că orice soluție țintită în principal spre bănci, va eșua în criza COVID”, spun negru pe alb la început de Aprilie experții World Economic Forum.

,,Exact așa a fost și în 2008” mi-a răspuns ministrul finanțelor la o întrebare pe care i-am adresat-o în 17 martie 2020) (răspunsul îl vedeți în video). Și i-am arătat că se înșală. Și am arătat pe parcursul intervențiilor mele că și BNR se înșală (de fapt aici este vorba de o înșelare a populației), BNR nețintind populația ci obligațiile lor car par mai degrabă personale față de diverse grupuri de acționari în favoarea cărora a fost privatizat dubios sistemul bancar.

Și i-am arătat și lui Manole Isărescu și celorlalți că motivul principal pentru care trebuie țintită populația și nu sistemul bancar este acela că noua criza COVID este una eminamente economică și nu una financiară. Diferit față de 2008. Și care trebuie tratată DIFERIT.

(I) Se va ridica BNR la înălțimea crizei și va reduce, în mod real și urgent, dobânda cheie spre 1%? Până acum, în mod real, nimic pentru populație.

și

Despre cum speculează Sistemul pandemia în favoarea grupurilor de interese. De la Guvern până la Banca Națională a acționarilor Băncilor și la alti Securei.

Mă bucur că experți ai World Economic Forum au pus negru pe alb această concluzie: ,,Punctul critic este în afara industriei financiare, în economia reală, în care magazinele, serviciile prestate și afacerile sunt închise de starea de fapt, iar veniturile angajaților se prăbușesc”. Va înțelege asta și BNR? Nu e criză financiară! E economică! Haideți să vedem ce înțelegea ministrul Finanțelor – întreaga intervenție subsumată ,,Exact așa a fost și în 2008”. ,,Raspunsul trebuie să fie diferit” – spun cei de la World Economic Forum.

 Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: