Cu peste un milion de locuri de muncă pierdute/suspendate în ultimele săptămâni, România a șters toate locurile de muncă create în ultimii 17(șaptesprezece) ani.


Încă 4,4 milioane de americani au rămas fără locuri de muncă săptămâna trecută, ceea ce urcă numărul total de pierderi de locuri de muncă în ultimele 5 săptămâni, în SUA, la 26 de milioane de persoane. Practic nu există niciun indicator economic important care să contrazică faptul că SUA (și lumea) va înregistra cea mai mare cădere economică din ultima sută de ani (de la marea Depresiune).

Datele raportate precedent (22 de milioane de locuri de muncă pierdute in 4 săptămâni) arătau că SUA a pierdut toate locurile de muncă create în ultimii 10 ani.

În timpul ăsta, în România: astăzi, sunt 1.035.000 de contracte de muncă suspendate cu peste 120.000 mai multe decât în urmă cu 5 zile. În ceea ce privește contractele de muncă încetate, ele sunt în număr de peste 250.000, cu mai mult de 16.000 mai multe decât în urmă cu 5 zile.

Numărul mediu de salariați raportat pentru 2019, în România era de 5.154.000 de mii. Acum cu peste un milion de contracte de muncă suspendate (șomaj) și cu peste 250.000 de contracte de muncă încetate) România se întoarce ca nivel de locuri de muncă active cu mai mult de 16 ani în urmă, respectiv înainte de 2003. Cum rămâne cu ,,am depășit criza COVID pe plan monetar, financiar și bancar” și cu ,,economia României va ieși din această criză mai bine decât ne așteptam”?

Așadar, cei mai importanti indicatori economici la nivel global semnalează cea mai mare cădere economică din ultimele 4 generații, excepție făcând doar România, rectificarea mincinoasă de săptămâna trecută spunând că PIB-ul va crește cu 22,3 miliarde de lei în 2020 față de 2019 (și o cădere economică de numai -1,9%, din pix), consumul nu va scădea, iar numărul de șomeri la finalul anului va fi doar cu 37.000 mai mare în 2020 față de 2019 (rata șomajului de 3,4% la final de 2020 față de final de 2019), respectiv 295.000 de șomeri în total, față de 257.900 de șomeri la finalul anului.

Salariile urmează să crească în 2020 cu 6%, mai spune rectificarea bugetară mincinoasă. #aducetiizoleta.Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. @ Opinați că guvernul liberal ar încerca să forțeze aducerea FMI în România pentru a tăia pensiile speciale, împotriva cărora s-au declarat public, și pentru a diminua cheltuielile publice și prin reducerea cheltuielilor cu salariile bugetarilor și cu pensiile, acțiuni derulate și anterior de guvernările liberale, ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: